dakle, cini se da cu morati mijenjati hladjenje, pa cu tek sad zagnjaviti sa pitanjima i molio bih na odgovor samo one koji znaju iz iskustva ili iz pouzdanog izvora, jer ne zelim spusiti karticu ako odlucim mijenjat hladnjak.
(sva pitanja se odnose isključivo na 8800GT)
1.Je li za ne-OC karticu dovoljno pasivno hlađenje(kada kažem dovoljno mislim moze li ju pasivnjak hladiti bolje od njenog OEM kulera, jer ne isplati mi ga se stavljati inace, osima ako je buka na OEM stvarno nepodnošljiva)? Ako je, koje bi mi preporučili, ali po mogućnosti neko koje mogu nabaviti u dućanima u ZG-u, i da nije preveć skupo, i na kojoj temp ju otprilike drzi doticni hladnjak?
2.Je li pasivnjak dovoljan za OC kartice? Ako da, do kojih frekvencija i na kojoj temp će ju držat?
3.Ako nije pasivno hlađenje nešto bolje od OEM, koji aktivni kuler bi mi preporučili (i na kojoj će temp držat karticu)?
4.Može li se s tim kulerom OC-at, i do koliko(koja temp)?
5.Zna li tko kako hlade sljedeći pasivnjaci: Zalman ZM80C-HP (160+/-kn), Zalman ZM80D-HP (200+/-kn) i Zalman VNF100 (oko 250kn)? Koja je razlika izmedju njih, jer u cijeni je ima? I kakvi su u odnosu na neki aktivni. Kolka je razlika u temperaturi?
6.Koji je po vama općenito najbolji pasivni, najbolji aktivni, i najbolji bez obzira na način hlađenja kuler za 8800GT do nekih 250kn?
Napomena 1:važna mi je buka kulera, pa na to pripazite kod preporuke
Napomena 2:cijena mi je također važna. Nije da ću škrtariti, ali ipak, ne bih baš dao 400, 500kn za hlađenje. Vrijedi i za aktivne i za pasivne
Napomena 3:svi kuleri koje preporučite bi bilo poželjno da ih ima u barem jednom dućanu u ZG-u
Napomena4:kuler treba biti kompatibilan sa 8800GT
Ako ne dobijem ovdje odgovore, otvorit ću temu, pa probajte onda ovdje pomoći kolegi

.
A sada par pitanja vezana za montažu.
1.Dakle, recimo da ste mi pomogli sa svime, i odabrao sam kuler, sad me zanima, pošto nisma nikada mijenjao kuler na GPU (jesam na svemu ostalome puno puta, ali mislim da je ovo najkompliciranije, a i ako nista drugo, najveca je potencijalna steta), koliko je to komplicirano?
2.Koliko je komplicirano konkretno na 8800GT ako netko zna?
3.Na sto moram paziti? Treba li stavljati hladjenje i na memoriju ako mi kuler ne pokriva nju? Ako da, kako da to napravim, da kupim one mini heatsinkove? Na koji je sve nacin ucvrscen kuler? Na CPU je recimo izmedju kulera i proca termovodljiva pasta. Sto je ovdje?
4.Ako trebam stavljati heatsink na memoriju, kako se to cudo uopce ucvrscuje? Jer vidim na svojoj staroj grafulji (Radeon 9550 Infinite) da je to kao zalijepljeno na memoriju, nema nikakvih vijaka niti kopci? Jel se to lijepi? Cime?
5.Moze otprlike kratak postupak kako promjeniti hladjenje na doticnoj kartici? Npr "skini vijke s donje strane, skini kuciste s gornje, ocisti pastu, stavi novu, stavi novi kuler" i tak nesto, ali manje je vazno ovo sto da odsrafim, nego je vaznije gdje i kako trebam stavit pastu i sl(muci me akat to s memorijom, jer vidim rijekto koji osim onoh referentnih nvidijinih hladnjaka pokriva memoriju)
I tako, to bi bilo to. Mozda cu morati otvoriti novi topic za ovo, ali probao sma prvo ovdje, pa ako ima netko kolegijalan, dobre volje i sa viskom vremena, bio bih mu jako zahvalan da odgovori na sto vise pitanja. A ako operacija uspije, vodim ga na cevape ako treba

.
P.S.Ne morate zapravo previse paziti na to kako nesto skinuti ili staviti, snaci cu se, ipak sam slagao vec dosta kompova, a i ne smao kompova nego dosta toga, a i ako nista drugo, jebemu, zavrsio sam tehnicku skolu a i sad sam na strojarstvu

. Tako da, mene vise zanimaju kod montaze one "male" stvari koje nemaju veze sa mehanikom, nego vise sa termodinamikom. Paste, "ljepila"(ili sta vec je za tu memoriju) i gluposti