View Single Post
Staro 14.04.2008., 00:20   #286
Botlorn
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Pomo Pregled postova
Blade runner neloš? NELOŠ????
Ako ovo ne zaslužuje ban s foruma, neznam što zaslužuje.
Philip K. Dick i ekranizacija njegovog "Sanjaju li androidi električne ovce" sa vrhunskom režijom, efektima, muzikom, i odličnom glumačkom postavom NELOŠ???
Yebemu, dobro da mi to u facu nisi rekao...
Tek sam sad ovo vidio. Vidim ti u sigu da si fan Blade Runnera. Ja sam ga pogledao 3 puta, od cega sam prva dva prakticki trcao oko monitora sadnjih pol sata da ne zaspem. Film je jednostavno DOSADAN. Dosta vremena.

Imas pravo; ima on genijalne efekte, dobru glumu (osim onog "ludjaka" koji igra sah s Sefom i zivi u napustenoj zgradi), ali je radnja uzasno spora. S obzirom da je jako puno koncepata iz knjige izbaceno (koji su dosta bitni), ono sto je ostalo moglo se puno zanimljivije pokazati.
I ne, nemoj mi reci da je to stariji film, klasik ili nesto slicno, a da sam ja naviknut na holivudske mega-brze scene i kadriranja, buduci da sam u zadnjih par mjeseci pogledao preko 50 filmova od kojih skoro niti jedan nije napravljen nakon 1980 (1895 - 1980) - silom prilika, naravno , a nevjerojatno je koliko mogu biti "brzi" i zabavni, dinamicni.

Ima ljudi koji su spremni proglasiti sve malo starije klasikom, cemu je vrh argumenta mozda imdb-ov top 250. Ima i jedan dobar film koji tematizira tastinu institucije filma i njegovu (povijesno unatrag gledano) svetost; Irma Vep. A i jos jedan; Sunset Bulevard.

Eto, samo razmisljanje, dva

Naravno, Runner je ok film meni, ali nazalost, samo to.