View Single Post
Staro 13.04.2008., 22:45   #31
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor ABuser Pregled postova
ajd kad već tako lijepo pišete, da vas još malo iskoristim. Sutra si idem nakon puno razmišljanja, razbijanja glave, i kombiniranja konačno po 8800GT, a čitam po netu da se mnogi dosta žale na buku tih kartica, a pošto je meni buka odn smanjenje iste jedan dosta važan faktor u računalu, zanima me ima li ovdje tko kakva iskustva sa 8800Gt i bukom? Jer trenutno (jos danas) imam 8800GTS 320 koji jedva da se cuje, pa ako je 8800GT do(i)sta bučan kako se priča, promjenio bih mu kuler, pa me sad još zanima i ako netko ima iskustva sa bukom u 8800GT, zna li i kako ona stoji sa zagrijavanjem? Jel se da na nju montirat neki pasivnjak (ne overclocknu) a da radi u nekim granicama normale što se tiče buke? Ovo zadnje me zanima samo u slučaju da je kartica bučna a to ću ionako saznat već sutra, pa ako netko zna odgovor da saznam što prije da si kupim neki tihi ako mi ovaj bude uši probadao.

EDIT:
Pardon, trenutno imam 9600GT u kompu, a već ona je nešto bučnija od 8800GTS a hladnjak od 8800GT mi izgleda bučniji od onog 9600GT. Iako im cijeli sustav hlađenja, barem na površini, izgleda gotovo identično, ne znam čini li se to meni, ili je doista tako, ali izgleda kao da je ventilator na 8800GT manji nego na 9600GT
Ovako cooler je nešto glasniji od 8800GTS - tolko je sigurno, čuje se zviždanje i kad je na 25% kolko standardno dolazi, nije to neka velika buka ali ako imaš stvarno tih komp - čuje se jer je konstantno i visoki pitch ima...

Međutim IMHO nije tolko problem ta buka kolko činjenica da se ta grafa grije KO SVINJA s tim stock coolerom (ne računam one modele koji imaju nestandardne coolere tvornički na sebi već onaj reference design), mislim vjerojatno se njoj nebi ništa desilo od tih temperatura (nebi je niti izdali da nije namjenja da to preživi) ali to ide i do 90C kaj je IMHO previše...

Dakle ako ne uzmeš neku od ovih koje imaju poboljšano tvorniko rješenje i nađeš nigde Accelero za nju (a pretpostavljam da u dućanima nećeš nać jedino na tržnici ili da ti neko prešvera preko grane) preporučio bi ti Thermalright HR-03 GT on bi je trebao dobro ohladiti ili možeš čak sa Zalmanom VF900 ako imaš negdje u ladici on je oko 50-60 u loadu bude držao (kolko sam ja čitao) i ne netrebaju joj ježevi na regulatorima ako je aktivno hladnjak u pitanju - za pasivne neznam...
Zalman VF1000 je naravno ohladi i predobro ali je i dosta skup i zapravo i nije neka investicija, ja sam ga uzeo samo zato jer nije bilo Accelera a nije mi se dalo po Thermalright ić (nemoj me pitati zašto neznam niti sam više) a sad ako se neki drugi cooler pojavi kao opcija sam vidi... Dakle rang VF900 (2 pajpa i 80mm vent) su ti za nju dosta da je hlade...