![]() |
zujanje napajanja
ovako prije corsaira vx 450w sam imao seasonica od 430w kojeg sam vratio zbog zujanja,a na corsairu mi se javlja sličan ajmo reč problem ali je blaži. nakon nekog vremena počne lagano zujati kao stari televizor ako kužite na kaj mislim i onda nakon nekog vremena prestane pa opet počne i tako dalje... da li možda znate u čemu je problem? u lošoj struji? da uzmem neki ispravljač struje? molim savjete svi dobrodišli!
|
Zuji neka zavojnica. Jel se to događa kad igras neku igru ili neko vece opterecenje?
|
Zuji i u normalnom radu, znači dok surfam ili radim u wordu, uopće nema pravila! misliš da sam potrefio da kod oba napajanja koja sam uzeo da se javlja isti problem?
|
Ajme koliko je već bilo pričanja o tome. Otvori napajanje uzmi ono ljepilo koje se topi u pištolju i zalij zavojnicu koja zuji.
|
a da opišem zujanje, počinje polako, polako i postupno se pojačava i onda samo prestane pa se opet tako javi nakon nekog vremena!
|
Citiraj:
|
Dali si potpuno siguran da je iz napajanja? Mislim da je netko tu na forumu imao zujanje iz usb konektora na ploci, a moguce da i grafa cvili. Bas da je kod oba napajanja isto, hmm.
|
100% napajanje, dobro sam osluškivao po kompu i definitivno je napajanje!
|
Citiraj:
|
Ne radi edit...
1. Nesto zuji http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=79044 2. Vise ne zuji :) http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=91448 Dali si probao izvadit napajanje iz kucista pa probat? A mozda i je do napajanja... |
Dali si probao izvadit napajanje iz kucista pa probat? A mozda i je do napajanja...[/quote]
Jesam probao sam i opet isto, a zaboravio sam napisat da sam taj isti slučaj imao još i kod fortrona BSII od 400w, jel moguće da je struja loša? |
Poslušaj si karticu :D
Moja svili kao nenormalna :D |
Ma sigurno je napajanje, kažem vam fortron BSII 400w, seasonic SII 430w pa sad i corsair vx450w ista bolest! najrađe bi ga:Machineg:
|
Ej, a daj si ti pogledaj da ti utičnica ima uzemljenje. Ili uzmi probirštift i takni napajanje da ti ne izbija struja.
|
Napajanje taknem bilo gdje ili? pa imam original utičnicu od napajanja, kak da pogledam dal ima uzemljenje?
|
Da ti zuji stalno ili pod točno određenim uvjetima (opterećenje ili prištekavanje nečeg određenog) rekao bi da je do napajanja ali ovako "random" nebi rekao da ti je do samog PSUa bolje vidi kaj ti je sve spojeno na te žice di je komp (od glavnog voda kuće po utičnicama i ostalome, ne mislim na sam produžni kabal od kompa, iako se podrazumjeva i tamo potražit potrošače ako ih imaš) jer to ti se može javljati kad napon ne valja...
|
Uzmeš ispitivač i takneš iza lim od napajanja ili kučište.
Imao sam priliku imat produžni bez uzemljenja i stalno mi je ispitivač svjetlio, a učinak je bio nestabilan komp. |
Nema uopće pravila za zujanje, baš kako kažeš na randomu je! evo trenutno mi je samo monitor na produžni uključen, a on ne zuji dok mi recimo u drugoj sobi lcd zuji i tako...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nemora biti nestabilnosti, dobra napajanja i jesu dobra zato jer peglaju prljavu struju ali "pate" pod tim pa mogu cviliti... Edit (za ovo dole): Ha čuj moguće je svašta, probaj s nekim drugim produžnim, i okreni za 180 utikač od produžnog pa probaj tako... |
Evo probao sam sve i došao do jednog otkrića, kada sam komp spojio na drugi kraj produžnog kao da mi manje zuji! Produžni mi je neki malo stariji, jel moguće da je u njemu problem?
|
evo ja isto imam problem...kućište mi je otvoreno i čujem to zujanje. Nije da me nervira ali ne znam da li je štetno.
Što je najgore ne mogu odrediti izvor kao da je sveprisutan i dolazi sa svih strana...zujanje je kada uđem u 3d znači neku igricu...ali kao da dolazi iz grafičke (sapphire 4850 dual slot) Ne smeta mi samo mi recite da li je štetno...inače komp je nov (2 tjedna star) i radi sve ok... |
a zuji neka zavojnica na grafi vjerovatno. Stetno nije, iritantno vjerovatno je. Ako ti ne smeta pici dalje. Ako smeta mozes je zaliti vrucom plastikom. Iako se cudim, samo sam jednom imao tu grafu u rukama i jedina zavojnica koju sam vidio je ona mala gusto motana kod konektora od dodatnog napajanja. Takve rijetko zuje
|
tnx ;) Ma nije mi čak ni iritantno već evo pitam čist radi prevencije. Madam stvarno ne mogu odrediti izvor jer kad gunem glavu u kutiju kao da dolazi sa svih strana :D :D :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:41. |