PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Logitech Z3e ili Z4 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=99310)

BodyLife 22.02.2008. 21:41

Logitech Z3e ili Z4

Evo, ljudovi...koji da uzmem od ova dva 2.1 sustava...razlika je samo u tome sto je Z4 noviji model...i ima malo ljepši dizajn....

Z3e je 500 kn, a ovaj Z4 je 669 kn...oba imaju 40 W RMS...ukoliko netko ima jedan od ova 2 modela...molio bih neka kaze svoja iskustva..

Evo specifikacije za Z4 model :

http://www.logitech.com/index.cfm/sp...250&cl=roeu,en

Za Z3e je maknut model sa Logitechovih stranica, vjerojatno jer je već malo stariji...cca 3 godine...

:fala:

t3chno b0y 22.02.2008. 21:53

ako ti dizajn nije toliko bitan uzmi radije z3 jer su skoro 200kn jeftiniji od z4 a isto sviraju...:beer:

tozinjox 22.02.2008. 23:14

Ja imam z4..i mogu reći da sam jako zadovoljan...

najviše ovisi o tome što namjeravaš s njima (zvučnicima)

igre, muzika, i sl...

imaju jako precizan bas (iako ne prevelikog volumena), čiste visoke i jako otvoreni pa je muziku na njima slušati užitak... pogotovo ako uzmeš neku bolju zvučnu karticu..ja osbno imam x-fi extreme audio....

ovo je sve naravno ocijena zvuka u okvirima PC zvuka... da ne bi tko pomislio da uspoređujem s nekim HI-FI-em

me very like z4

za ove druge ne znam nikad ih nisam slušao

savjet: progooglaj malo i probaj naći reviewe oba modela i onda donesi odluku...

Codiac 22.02.2008. 23:37

imam z4 i prezadovoljan sam uglavnom svaka pohvala.

t3chno b0y 23.02.2008. 00:17

jesi se ti samo ogranicio na ta dva sustava ili bi mozda uzeo nesto drugo?
inace preporučam ti logitech z-2300 koji su dosta bolji od tih z-3/z-4 al im je i cijena adekvatno viša...ako bi ti odgovarali polovni imas ih na trznici za mislim 750kn...

m4dm4n 23.02.2008. 01:18

Koja god od ova dva modela izabereš, nećeš pogriješiti. Makar, svatko svoga konja hvali, ali meni su z3 provjereno dobri, upravo mi sviraju božansku muziku, dok ispijam eliksir vječnosti :)

BladeRunner 23.02.2008. 01:52

Citiraj:

Autor m4dm4n (Post 958576)
Koja god od ova dva modela izabereš, nećeš pogriješiti. Makar, svatko svoga konja hvali, ali meni su z3 provjereno dobri, upravo mi sviraju božansku muziku, dok ispijam eliksir vječnosti :)

Seka Aleksić i piva?:D

Dr.Gonzo 23.02.2008. 02:14

Meni su Z-3 bili katastrofa... Jest da imaju lijep dizajn i dobar daljinac, ali zvuk je ko iz bacve, za igre mozda jos moze proc ali za glazbu su katastrofa... Losiji od mog prastarog Samsungovog (de facto no name) 2.1 sustava, srednji tonovi su im bas ono papirnati ma grozno nesto. Ne znam kakvi su Z-4, vjerojatno bolji jer nemaju taj "phase plug" sistem. Ako ti je glazba iole vazna nemoj uzimat Z-3.

Fleks 23.02.2008. 04:45

z3 sviraju bolje od z4. al oboje sviraju lose.

sale01 23.02.2008. 08:59

Imam Z3 već duže vrijeme i mogu reći da su super, nije savršenstvo, daleko od toga, ali jako dobri za te novce koji se traže. Eventualno taj z2300 ali je dosta skuplji.

tozinjox 23.02.2008. 09:15

Citiraj:

Autor Fleks (Post 958608)

e pa sad da sviraju loše baš se i ne bih složio...

da ponovim... ovo nije HI-FI zvuk i s tim ne treba mjeriti...

vjerojatno ima sustava koji bolje sviraju ali su i osjetno skuplji...

za ove novce sasvim pristojno sviraju... a ne vjerujem da je kreator ovog

topica neki napredni slušatelj da mu treba ne znam kakav zvuk ..tako da

ocijena "loše" je preteška...

technix 23.02.2008. 09:43

Citiraj:

Autor Dr.Gonzo (Post 958594)
Meni su Z-3 bili katastrofa... Jest da imaju lijep dizajn i dobar daljinac, ali zvuk je ko iz bacve, za igre mozda jos moze proc ali za glazbu su katastrofa...

smanjit subwoofer na pola (ionako je prejak), stavit neku bolju zvučnu umjesto integrirane, mp3-ce od 192kbps minimalno (poželjno 320).
Ja sam zadovoljan s njima, ne zaboravite da to nisu hifi zvučnici, uostalom kao ni jedan 2.1 sustav za komp. Ako tražiš solidno srednjetonsko podučje, morat ćeš izdvojiti cca 2000 kn (pa naviše) za neke bookshelf zvučnike, koje naravno nećeš spojiti direkt na komp, nego na pojačalo za koje opet moraš izdvojiti pristojnu svotu, pa kabeli... i eto nas na drugoj temi. :D

BodyLife 23.02.2008. 15:33

Ljudi...hvala na inf...:chears:

Ma gledajte, na faxu sad imam Geniusove 5.1. 120 W RMS (one sto su dobile Best Buy) u Bugu prije cca 2 godine...i prezadovoljan sam njima...za 780 kn...odlični...a moji susjedi još "zadovoljniji", tak da....:lol2:

E, sad planiram kupit nesto za jednu manju sobu dok sam na moru... cca. 3x4 m tak da mi tu ne trebaju zvučnici za partijane i ne znam sta...glavni prioritet mi je glazba, recimo 80 %...ostalo su filmovi i igrice, ali to mi nije toliko vazno...

Zgodna mi je mogućnost što mogu direkt sa stola na onom kontroleru spojit iPod sa zvučnicima...tak da bi tak nest bilo pozeljno...gledao sam u ovom novom Bugu...bas je bio 2.1 test zvučnika...naravno, Z2300 su dobili Grand Prix...ali niti mi to treba, niti bi dao toliko para za zvučnike...4O W mislim da je cisto dovoljno...

Znači, zvučnici koji pristojno izgledaju i daju čist zvuk(malo jači bas)...ako imate još koji prijedlog...recimo da je max.650 kn što bi izdvojio za takve zvučnike...

:fala:

Dr.Gonzo 23.02.2008. 18:54

Pa nitko niti ne tvrdi da trebaju biti na razini Hi-Fi sustava od par tisuca kuna, al neka osnovna razina mora postojat. Ja tvrdim da su Z-3 u svemu losiji od mojih 8 godina starih Samsung (de facto no-name) kompjuterskih zvucnika koji su onda kostali nekih 400 kn, a sad si vi rastumacite sto to znaci... Ovi Geniusovi 5.1 su za 3 koplja iznad tih Logitechovih tak da nemoj prelazit s konja na magarca.

tozinjox 23.02.2008. 20:27

Citiraj:

Autor Dr.Gonzo (Post 959062)
Pa nitko niti ne tvrdi da trebaju biti na razini Hi-Fi sustava od par tisuca kuna, al neka osnovna razina mora postojat. Ja tvrdim da su Z-3 u svemu losiji od mojih 8 godina starih Samsung (de facto no-name) kompjuterskih zvucnika koji su onda kostali nekih 400 kn, a sad si vi rastumacite sto to znaci... Ovi Geniusovi 5.1 su za 3 koplja iznad tih Logitechovih tak da nemoj prelazit s konja na magarca.

znam da nitko ne tvrdi da mora biti na razini hi-fi-ja ali ona usporedba da sviraju "loše" se može napisati ako se usporedi s nekim HI-FI sustavom inače ta tvrdnja ne stoji....

budući da mi frend ima Genius 5.1 zvučnike mogu samo za njih reći da su jako glasni i to je to...usporedba s Z4 je bez premetna nema šanse da su genius za tri koplja iznad.....inače imam doma i HI_FI sustav od cca 10000 kuna u kojem sam preko 15 godpa znam što pričam ..te znam kako "treba" slušati

sad...budući da bi ti tulumario itd...možda onda z4 ili ne znam z3 i nije za tebe jer nisu preglasni zvučnici pogotovo kad je u sobi 10-20 ljudi...

Dr.Gonzo 23.02.2008. 22:04

Citiraj:

Autor tozinjox (Post 959157)
znam da nitko ne tvrdi da mora biti na razini hi-fi-ja ali ona usporedba da sviraju "loše" se može napisati ako se usporedi s nekim HI-FI sustavom inače ta tvrdnja ne stoji....

Ok, konkretno Z-3 imaju pri reprodukciji glazbe neko "sustanje" u pozadini, prilicno iritantan zvuk kakav zvucnici te cijene ne bi nikako trebali imati. Cini mi se da je to posljedica koristenja "phase pluga", onog "metka" u sredini koji reproducira i srednje i visoke, a zapravo to radi vrlo lose. U direktnoj usporedbi s prastarim 2.1 Samsungovim sistemom Z-3 su mi zvucali znacajno losije, i tu nije bitno na sto su spojeni i kakav je izvorni materijal ili akustika sobe, jednostavno je sve zvucalo "plitko" i neuvjerljivo i jos to prokleto sustanje... Mislim, inace volim Logitechove proizvode, stvarno imaju i super dizajn i kvalitetu, al stvarno ne mogu preporucit Z-3 jer su BAS LOSI.

technix 23.02.2008. 23:14

Citiraj:

Autor Dr.Gonzo (Post 959253)
Ok, konkretno Z-3 imaju pri reprodukciji glazbe neko "sustanje" u pozadini, prilicno iritantan zvuk kakav zvucnici te cijene ne bi nikako trebali imati.

onda si dobio defektan primjerak, ja sam imao 2 kom. i ni na jednima nije bilo šuštanja.

A.J. 24.02.2008. 01:44

prosle godine sam si uzeo Z3e koji se ostavio sestri doma, a sebi za stan u sloveniji uzeo Z2300. njima samo pohvale. zvuk mi je dobar na obojici. ne kuzim se previse u zvucnike ali znam kad mi zvuk ne stima. bit ce ti dovoljno po mome za tu sobu

Dr.Gonzo 24.02.2008. 15:01

Citiraj:

Autor technix (Post 959292)
onda si dobio defektan primjerak, ja sam imao 2 kom. i ni na jednima nije bilo šuštanja.

Sumnjam jer sam u vise razlicitih navrata imao prilike poslusati te zvucnike (naravno, razlicite primjerke) i uvijek ista stvar... Ocito se radi o problemu s tim konkretnim modelom. Sustanje je mozda krivi izraz, ali svakako se radilo o nekom stranom zvuku koji se na drugim zvucnicima ne pojavljuje. Vrlo ocito kad napravis direktnu usporedbu.

Poggiali 26.02.2008. 00:37

Z3 i kraj rasprave, čuo sam i jedne i druge u istim uvjetima, i Z3 papaju 4ku ;)

Roby86 11.05.2008. 13:44

Pozdrav ljudi...evo jos uvijek se malo premisljam za zvucnike, odlucio sam se vjerojatno za Z3, ukoliko mi netko moze reći može li se igdje u HR kupiti ovo :

http://www.geniusnet.com/geniusOnlin...portlet-action

Genius SW-HF 2.1 1250

Dobili su isto Best Buy u PCArena...evo linka :

http://www.geniusnet.com/geniusOnlin...portlet-action

Nisam ih uspio pronaći na nabava.net. Premda Genius nije neka jako poznata marka sto se tiče računalnih zvučnika, ovaj 5.1 sto imam me odusevio, tak da mislim da je ovo nesto slično tome, pa bi ostao na Geniusu...:fiju:

EDIT : Evo našao sam jedan test :

http://www.itsvet.com/tekst/novi-mod...C4%8Dnika/482/

Fleks 11.05.2008. 14:18

Frend (susjed) kupio te geniuse u city centru, mislim u konikomu, pitam ga danas navecer. Znam da je dao 300kn.

I ak to nekom dobro zvuci onda stvarno... z3 je ipak bolji izbor.... To zvuci pre pre lose...

BodyLife 11.05.2008. 14:26

Aha, tako... :-(

Steta, baš sam mislio da su na istoj razini kao i ovi 5.1. Damn...

A ništa, onda u Ve-Mil, po one bijele Z3...final decision!

Fleks, thx na info! :fala:

bego2 11.05.2008. 19:09

Citiraj:

Autor Fleks (Post 958608)

:lol2::goood:

fleks je upravu ;):fiju:

Sadgasm 12.05.2008. 12:32

Imam Z4 i zadovoljan sam,nikad ih ne razvrnem do daske,zapravo su mi vecinom na manje od 1/4 :)

Zanima me jel bih vidio razliku kad bih ih spojio na neku bolju zvucnu a ne na integrirarnu ili se ta razlika osjeti tek kod boljih zvucnika ?

elvis again 12.05.2008. 12:48

Nema koristi od bolje zvucne, bar po mom misljenju. Probaj prodat te zvucnike pa kupit neke bolje. Ja bi gledal Geinus SW-HF 5.1 5000:
http://www.hardveraj.hr/shop/product...5400708829e5b3
Iako ce fleks rec da ne valjaju nis :-).

t3chno b0y 12.05.2008. 12:49

Citiraj:

Autor Sadgasm (Post 1026739)
Imam Z4 i zadovoljan sam,nikad ih ne razvrnem do daske,zapravo su mi vecinom na manje od 1/4 :)

Zanima me jel bih vidio razliku kad bih ih spojio na neku bolju zvucnu a ne na integrirarnu ili se ta razlika osjeti tek kod boljih zvucnika ?

itekako se osjeti razlika...iako šta više dodu zvucnici vise se osjeti razlika...

tozinjox 12.05.2008. 17:30

osjeti se razlika.... ja samo imao z4 na integriranoj zvučnoj (i to zadnje generacije) ...a o starijim integriranim onda neću ni pomisliti kako zvuči...
sad imam zvučnu creative x-fi extreme audio... i bas je bolji (kontrola, preciznost) ... veća dinamika...

a vrijedi i za zvučnike ovo gore... samo... ipak to nije hi-fi ... i mislim da ja svoje z4 neću nikad mjenjati za casual slušanje... dok ne riknu...

BodyLife 12.05.2008. 17:47

Slažem se da su Geniusovi definitivno bolji od Z4, da sad ponovo kupujem uzeo bi ponovo te Geniusove, ovaj puta one s tamnijim drvom, definitivno se ne moze pogriješiti s tim zvučnicima, ali to je 2.1 vs. 5.1 što se ne da uspređivati.

Kad smo već kod zvučne osjeti se razlika na 5.1. sa zvučnom. Ja sam imao Maya Audiotrak 5.1 zvučnu, eksternu USB, bila je spojena na laptop. Zvuk je "puniji", i kao sto kaze tozinjox bass je precizniji, ali sad da je velika razlika, baš i nije.

tozinjox 12.05.2008. 17:50

ne bih se složio

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:31.