PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Case Modding (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=55)
-   -   prozirno kućište (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=9921)

dspin 26.04.2004. 21:07

prozirno kućište

di se može kod nas nabavit prozirno kućište

maky-st 26.04.2004. 21:40

To mi kućište nije ništa osebno a još ti je jako osjetljivo na friževe i sl. a i u njemu će ti morati biti sve tip top

miato 26.04.2004. 23:13

ko sto rece maky, sve ti treba bit tip-top slozeno da bi lijepo izgledalo.
plus sa zadnje strane izgleda ocajno (donji dio maticne)
plus ledice, neonke i slicna pomagala ne djeluju dovoljno "lijepo" ko na metalnom kucistu s prozorom
plus neznam koja je ljepota hrpe elektronike :confused:
plus, bas si radim prozirno kuciste :) :)
al nije bijelo, nego plavkasto

Stormeye 26.04.2004. 23:28

Samo da nadodam:
Kad slozis stroj u takvom kucistu sa neonkom i LED ventovima rezultat je nesto na cemu ne mozes raditi jer svo to silno svjetlo ometa covjeka, vjeruj mi

Stalker 27.04.2004. 01:52

Imaš ih za kupiti u LINKSu i HG SPOTu :beer:

maky-st 27.04.2004. 08:59

točno je to da svijetli puno ali napraviš sklopke on/off i riješen problem :D

giga 27.04.2004. 13:07

Da ali ako smeta uzalud ti sklopke on/off kada ces ga onda stalno drzati na off,eventualno pokazati nekome da vidi- sta ne vidim bas neku svrhu...
po meni je ljepse metalno sa plexiglasom i jos ako je lijepo ofarbano.

Rivi 27.04.2004. 13:29

Ma može ti služit da vidiš jel ti šta upalo unutra. Miš, cvrčak, mušica...

Stormeye 27.04.2004. 17:04

Rivi, mahnuo sam ti nedavno iz busa al me nisi snimio, jebga.
Dobar ti je Tipo;)

maky-st 27.04.2004. 22:06

hehe jadan mali rivi

Andjelko 27.04.2004. 23:07

Da, interesantno je to sto kazes Stormeye, takodjer u najvise slucajeva istina.
Opet sve ima svoje lice i nalicje. A trenutno smo na Case Moddingu, pa to daje smisao.

Neki koncentrirani rad: crtanje, pisanje, programiranje i kojesta drugo, je ozbiljno ugrozen ako imas u neposreddnoj blizini monitora prozirno kuciste (ili bili koje drugo) koje bljeska, i odvlaci paznju na sve moguce nacine.

Ako li si okrenut multimediji, pa ti je komp okruzen hrpom zvucnika sa kojih slusas odgovarajucu glazbu, tada mali light show nije na odmet.

Samo rezanje prozora nije nesto bitno, kao i vanjski izgled jer ce ga sretni vlasnik nakon nekog vremena prihvatiti kao dio okruzenja, a usput moze i zadiviti nekog tko voli slicne stvari. Novim, jedinstvenim, cool dizajnom.

Tako je pozeljno moci neke zivahne svjetlosne efekte iskljuciti i ukljuciti, prema potrebi.

Recmo ja imam spartansko Antecovo tamno sivo kuciste i drzim ga dolje, a prozor koji nisam trazio, vec dobio zato jer drugog nije bilo, drzim okrenut od sebe. Zgodno je ipak povremeno pogledati kroz prozor kako se vrte ventilatori, koliko je prasine i ne raste li kakav baobab.

A iznad glave mi je kalendar sa hrpom sarenih sjajnih slika k'o uskrsnje jaje. Navikne se covjek.. mozda bi ipak bilo zgodnije sareno kuciste? Recimo neko s kalendarom.
Ili digi sat plus kalendar, povise toga one sarene slicice.. :D

Rivi 28.04.2004. 08:28

Citiraj:

Originally posted by Stormeye
Rivi, mahnuo sam ti nedavno iz busa al me nisi snimio, jebga.
Dobar ti je Tipo;)

Sori, OlujnoOko, ali nisan te sinja. A i da jesan, šta ja znan kome ti mašeš. Jesi ovo ti na avataru? :D :D
Drugi put kad me vidiš, drekni ko si, pa ću ti se javit, ako te čujem, jer mi obično muzika trešti u svih 16.

A šta se tiče prozirnog kućišta, ne bi. Rađe neko dobro obojano, a zatvoreno. Ma ni prozor mu ne triba.

maky-st 28.04.2004. 15:17

meni mora biti prozor sa stranoe ;)

renzo 28.04.2004. 22:21

Kad smo več kod prozirmih kućišta, da li bi kod pleksi kućišta bio problem statički elektricitet, s obzirom da je plastika u pitanju. Prije nekih godinu dana sam htio sam napraviti plexi case ali mi je frend rekao da bi se skupljao statički elektricitet i uništilo mi komponente :eek: ...jel to istina?

Bart 28.04.2004. 22:53

Postoji mogućnost problema sa statičkim elektricitetom definitivno, vidjeli ste vjerovatno da se kvalitetna računala koja su rađena u plastičnom kućištima (Siemens npr) iznutra obavezno oklapaju limenim oklopom što zbog spriječavanja emisije elektromagnetnih zračenja iz računala prema van , a što i zbog smanjenja vanjskih elektromagnetnih utjecaja na rad računala (između ostalog i skupljane statičkog elektriciteta i njegovo uzemljavanje na masu). Moje mišljenje je da kućišta od pleksiglasa moga zaista dati poseban estetski štih ali da nezadovoljavaju standarde o zaštiti od elektromagnetnih smetnji i zračenja, pa sad ko voli nek izvoli.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:52.