![]() |
d link 524.584
pozz svima imam d link 584 i problem je u tome sto sam stavio firmware od 524 i sada neda natrag kad god pokusam javlja da mu file ne odgovara. pokusao sam sa firmwaremom od ove stranice http://www.hwupgrade.it/forum/showthread.php?t=1660026
a trenutno na njemu je 3.03 verzija od 524 problem je u tome sto se na firmwareu od 524 ne zeli spajati na net dok je sa 584 (kako sam ga dobio od t coma ) radilo bez problema . pokusao sam rucno restatirata ali ne resetira se firmware. dali neko ima neku ideju kako bi to mogo vratiti ? :) najsmjesnije od svega je da sam iso dirat firmwre jer samo time mislio dobiti 4 slota za lan (2 su za iptv) a sada vidim na forumu da se to lako namjesti |
a jesi ga usosio
probaj prebacit firmware verziju na tvorničku od 524T, mozes ju naci ovdje pa onda probaj ubacit opet firmware od 584T |
Original fw za D-Link DSL-584T imaš ovdje
(3.00B01T02.EU-A.20070510). |
A zo dakle:
Najprije evo standardne recvery procedure za D-Link ap - ove i routere: ZABORAVLJENI password - "factory defaults" reset Ako ste zaboravili vaš password napravite reset routera na factory default stanje. Slijedeća reset procedura će vratiti sve postavke uređaja na defaultne vrijednosti uključujući i password. Step 1 Locirajte rupicu s reset tipkom na zadnjoj stranici uređaja. Step 2 Dok je uređaj upaljen pritisnite i držite reset tipku. Step 3 Nastavite držati reset tipku pritisnutu 10 sekundi. Step 4 Odpustite reset tipku. Step 5 Uređaj je sada postavljen po factory default parametrima. Defaultni username / password je admin / prazno, ako je uređaj T-Com edicije tj. sa njihovim firmwareom onda je admin / 0000. CRASH RECOVERY Ukoliko se uređaj konstatno resetira ili je blokiran probajte "crash recovery" proceduru. Prvo napravite download firmware - a sa D-Link Support stranica. Pazite da odaberete točno vaš uređaj (najbolje sa D-Link DE sajta zbog Adsl Annex B podrške). Firmware treba raspakirati u neki direktorij na vašem hard-disku (C:\dlink). Inicijalizacija "crash recovery" procedure: Step 1 Postavite fiksnu IP adresu na računalu ovisno o standardnim postavkama routera. Večina routera (firmware - a) ima podešeno na 192.168.1.1. Ako je ovo IP adresa vašeg routera onda na računalu podesite: IP = 192.168.1.10, Subnet = 255.255.255.0, Gateway = 192.168.1.1. Step 2 Izvucite napajanje routera. Pritisnite i držite reset taster, držeči reset vratite napajanje, nastavite držati reset još 10 sekundi i pustite reset taster. Step 3 Otvorite Internet Explorer i unesite IP adresu vašeg routera (192.168.1.1. Sada bi trebali vidit crash recovery stranicu. Preko Browse tipke izaberite lokaciju firmware - a na vašem hard-disku i pritisnite Send tipku. Po završetku ove procedure (nemojte je ni slučajno prekidati, može potrajat xy minuta) vaš uređaj će biti spreman za konfiguriranje. Treća opcija vraćanja u život vaših D-Link uređaja zasniva se na aplikaciji inicijalno napisanoj za GT701-WG DSL modem. Ista se može naći tu i tu. Istu downlad - ajte i raspakirajte na vašem hard-disku (C:\dlink). Sada u folder image zamjenite *.img i *.bin fajlove sa onima iz firmware arhive za vaš uređaj. Napomena, ukoliko nema fajla sa bin ekstenzijom kopirajte fajl koji nema ekstenziju (primjer - fw za DSL-584T radi se o fajlu DLinkEU-A_DSL-584T_singleimage_kernel_fs_V3.00B01T02.EU-A.20070510 i treba ga kopirat kao DLinkEU-A_DSL-584T_singleimage_kernel_fs_V3.00B01T02.EU-A.20070510.bin). Pokrenite aplikaciju, unesite IP adresu vašeg uređaja i slijedite uputstva na ekranu. Ako sve prođe ok vaš novi firmware je "upucan" u uređaj. |
Četvrta opcija je slična prethodnoj a sastoji se od toga da preko "T F T P" - a (ime programa je privremeno napisano ovako razdvojeno jer zajedno pravi server error prilikom postanja na forumu). Naknadno ću stavit linkove, možete koristiti onaj od LinkSys - a. Koristeći neki od ovih programa na "slijepo" odmah prilikom "buđenja" uređaja pošaljete xy.bin fajl sa firmware - om u uređaj. I ovdje je važno da su parametri mrežne podešeni sa fiksnim IP - om inaće stvar ne funkcionira.
Pazite da vam napajanje ne zapleše kada ovo radite. Sve što radite je na vašu odgovornost. Sretno vraćanje vaših uređaja u život. Nikky EDIT: Dodani linkovi Linksys TFTP TFTP2 |
e sefe probao sam sa tim programom jer sam u međuvremenu nasao neki revocery i nakon njega vise nisam ni mogo uc u interface..ali isto mi nije pomoglo
cak je na 192.168.0.10 /192.168.0.1 vise reagiralo i kada bi ponovo vratio struju cak bi nesto i loadalo ali nista..neznam probat cu nac jos koji taka slican programcic..taj tvoj od linksysa isto thnx na trudu |
problem rjesen , dali su mi novi router u tcomu :)
sad sam opet na V3.00B01T01.HR-A.20061110 evo samo da pitam ako neko mozda zna sto bi to bilo lease time u DHCP postavkama ? link |
Ajd baš fino od njih, DHCP Lease "Life Cycle" Overview
|
Da li postoji nekakvo rijesenje za D-Link G684T ubacio sam ORG FW od T-COM a i vise nereagira na nista ni na RESET odozada nemogu uci u modem a i neradi Internet.
lanpice sve svjetle kao i prije status blinda ostale svijetle. Probao sam s ovim gore programom ali nece. S cim da ga pokusam vratit u zivot? HVALA! http://img132.imageshack.us/img132/6663/dlinkr2rs5.jpg |
Citiraj:
kolega izgleda da ti je zdimio :( |
Citiraj:
radi savrseno |
The page you are looking for has either expired or is no longer available. If you entered the link manually, check it and try again, or return to qwest.com.
|
@thopok
A da prestaneš sa dezinformacijama? 2. link još uvjek radi. |
Neznam di da pitam pa cu pitati ovdje.. Imam D-Link ADSL2+ Ethernet Router w/4 Port 10/100 Switch Annex B.. Dobio sam ga sa ugovorom u T-com-u.. Ugovor mi je istekao, a ja bi se toga rijesio, pa me zanima da li ga mogu prodat za nekih 50 kn tj. da li ce tome nekome raditi taj router ili je kodiran ili sl. I za koliko bi ga mogao prodati ili da ga bacim u smece??? Hvala
|
Citiraj:
|
A kako cu znati da li je kodiran?
|
Nema tu "kodiranja" kao kod mobitela, "nije kodiran i može ga bilo tko koristit".
|
Ok... Hvala,pozdrav...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:47. |