PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Firefox favoriti (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=99038)

Fire Fox 20.02.2008. 11:19

Firefox favoriti

Imam pitanje za one koji su malo vise upuceni u taj soft.
Radi se o tome da se srusio win XP neda se izbutat ali sam dosao do podataka i sad imam jedan problem buduci da nemogu izbutat XP kako koji fajl iz Firefox-a trebam kopirat u novu instalaciju da bi vratio Favorite tj. Bookmarks.

Hvala na sugestiji

tor 20.02.2008. 11:28

C:\Documents and Settings\ime_korinsika\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\folders nekim brojevima

Unutra imaš bookmarks.html datoteku.

atha 20.02.2008. 11:39

Yep...iskopiraj si cijelu mapu slobodno, na taj nacin si sacuvas teme, dodatke i kolacice.

Fire Fox 20.02.2008. 11:45

Hvala na pomoci rjeseno , a jel mozda znas gdje cuva passworde ako ne dobro i ovo si mi dosta pomogao

Hvala jos jednom

Vejita 20.02.2008. 12:02

Ako sacuvas taj folder onda ce ti zapamtiti sve.... kao da si zgasio i upalio program.

domy_os 20.02.2008. 12:43

Premjesti si cijeli profil na drugu particiju pa sljedeći puta nećeš imati ovakvih problema nego će ti sve ostati kako je i bilo...

Fire Fox 20.02.2008. 14:03

HVALA svima na pomoci

:chears:

Tichma 20.02.2008. 16:20

ili ako ocete backup bookmarksa, saved passworda, extenzija ..... skinete program:
http://mozbackup.jasnapaka.com/
i kada ubuduce mijenjate windowse samo instalirate firefox i mozbackup i vratis onaj stari profile i sve radi :)

atha 20.02.2008. 16:54

Tada je lako. Problem nastupa kada ljudi nemogu vise bootati sa diska pa moraju rucno potraziti datoteke koje im trebaju.

bego2 20.02.2008. 17:08

mozbackup je the program.:)

tor 20.02.2008. 18:13

Citiraj:

Autor atha (Post 956644)
Tada je lako. Problem nastupa kada ljudi nemogu vise bootati sa diska pa moraju rucno potraziti datoteke koje im trebaju.

Pa dobro, napraviš prije backup na drugu particiju i bok...:dajpivu:

A.J. 20.02.2008. 20:17

Citiraj:

Autor domy_os (Post 956480)
Premjesti si cijeli profil na drugu particiju pa sljedeći puta nećeš imati ovakvih problema nego će ti sve ostati kako je i bilo...

kako namjestis da ti se profil stvara na drugu particiju

Costa 20.02.2008. 21:41

Izgasi Firefox i kopiraj profil na mjesto gdje ga želiš imati.
Pokreni Firefox preko START > RUN > firefox -p
Otvorit će ti se profile manager. Klikni na Create profile, upiši neki naziv i kao odredišno mjesto (Choose Folder) izaberi direktorij od premještenog profila.
A je to.

Artistar 21.02.2008. 11:04

Može i ovako - napravi folder na drugoj particiji i u njega spremi čitav FF profil. Nakon toga svaki put kada instaliraš FF otvori ga, pa zgasi, odi u C:/Users/USER/AppData/Roaming/Mozilla/Firefox/ i Notepadom otvori file "profiles".

U njemu izmijeni "IsRelative=0" u "IsRelative=1" i nakon "Path=" upiši čitav path folder s profilom, npr.: "Path=D:\Backup\Firefox".

To je to. Na taj način nećeš morati svaki put u profile manager, pa kopirati profil na drugu lokaciju, pa kreirati novi, pa onda opet vraćati stari profil prek njega, itd. Ovak je puno elegantnije.

Costa 21.02.2008. 11:19

Citiraj:

Autor Artistar (Post 957082)
Može i ovako - napravi folder na drugoj particiji i u njega spremi čitav FF profil. Nakon toga svaki put kada instaliraš FF otvori ga, pa zgasi, odi u C:/Users/USER/AppData/Roaming/Mozilla/Firefox/ i Notepadom otvori file "profiles".

U njemu izmijeni "IsRelative=0" u "IsRelative=1" i nakon "Path=" upiši čitav path folder s profilom, npr.: "Path=D:\Backup\Firefox".

Ista stvar kao i ovo što sam napisao samo što u tvojem slučaju mora ručno mjenjati profiles.ini umjesto da to prepusti profile manageru.
Citiraj:

To je to. Na taj način nećeš morati svaki put u profile manager, pa kopirati profil na drugu lokaciju, pa kreirati novi, pa onda opet vraćati stari profil prek njega, itd. Ovak je puno elegantnije.
Ne mora to raditi kod svake instalacije. Dovoljno je samo jednom osim ako izbriše profiles.ini (reinstalacijom win ili u trenutku dosade).

Artistar 21.02.2008. 11:33

Citiraj:

Autor Costa (Post 957093)
Ista stvar kao i ovo što sam napisao samo što u tvojem slučaju mora ručno mjenjati profiles.ini umjesto da to prepusti profile manageru.Ne mora to raditi kod svake instalacije. Dovoljno je samo jednom osim ako izbriše profiles.ini (reinstalacijom win ili u trenutku dosade).

Imaš pravo, sad sam opet probao nakon dugo vremena. Stvar je u tome da je na nekim prastarim verzijama (kolko se sjećam neka v0.x) kreiranje novog usera kroz profile manager i odabiranjem istog foldera znalo pregazit postojeće fileove, pa bi bila pušiona ako nisi kopirao iste na drugu lokaciju. Nakon što mi se jednom upravo to desilo počeo sam ručno mijenjati profile.ini fajl, da ne bi bilo opet.... :stoopid:

U svakom slučaju, ovo je brže. :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:34.