![]() |
Aplikacija za nepovratno unistavanje podataka na hard disku
Dali postoji aplikacija koja bi se pokretanjem pocela sa nepovratnim unistavanjem(brisanjem) svih podataka na hard disku, te bi to napravila u relativno kratkom vremenu, sto kracem
Hvala |
Naravno. Traži na guglu "disk wipe" nađi nekog sa dobrom recenzijom.
Što se brzine tiče... ovisi. Obično ti programi rade na principu zapisivanja random podataka u nekoliko prolaza na cijelom području gdje se nalaze podaci na disku ili selektiranih fajlova/foldera. Što više prolaza, veća sigurnost uništavanja željenih podataka, ali i duže traje. |
Macola od kakvih 10kg? Vatra? Kiselina? :D
Jedino što ja znam je onaj kao kakti low lewel format, no niti on nije 100 % siguran. Probaj Active@ Kill Disk Hard Drive Eraser. |
Najbolja stvar za to su ti definitivno DISK WIPERI.Oni ti brisu obicno disk tako da ''gaze'' sve podatke i potom upisuju npr. nule.S njima si naksigurniji da ce biti disk izbrisan.Jedin kaj to moze dugo trajati.
|
desni klik na disk i onda format... ali da bude iskljucena opcija quick format ili u dosu Format X:\ gdje "X" predstavlja zeljeni disk/particiju
P.S. dobra ti je ova alizee u sigu |
AHA. I onda doneseš disk meni da ti izvučem sve podatke. I one za koje nisi niti znao da ih imaš.
Format nije dovoljan. Tor. Ne vatra i voda. Samo macola to rješava. Ali niti to nije pravilo. Najsigurnije je sa bušilicom. |
Citiraj:
|
Citiraj:
najozbiljnije, nisam znao da se to moze i kad napravis onaj dugacki format koji sve pretvori u nule??? ( ne mislim na onaj koji sam napise da je cjeli disk slobodan) da li to znaci da mogu vratit 25gb only fools & horses koje sam neki dan slucajno obriso? |
Citiraj:
Ovo što si obrisao se može vratiti ako nisi nešto prepisao preko toga. Recimo 25 Gb p0rN-hAx-UltRa-XxX. Tor. Za to ti treba malo stubna bušilica jer će ti se disk izmaći kontroli, opalit te po ruci, slomiti borer, odletiti ti u glavu i odbiti se u prozor. Inače ne treba posebna. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Najbolji način za nepovratno brisanje podataka je Darik's Boot and Nuke (DBAN): http://dban.sourceforge.net/.
|
bilo koji tool koji koristi gutmannovu metodu
http://en.wikipedia.org/wiki/Gutmann_method |
Low level format od proizvodjaca hard diska. (ne zerofill)
Koliko ja znam ta metoda postavlja glave za pisanje u takav mod magnetiziranja i demagnetiziranja sektora da teoretski sve izbrise. |
Ne bacat disk u jezero ili vodu. Sjetite se Majkla Skoufilda i druge sezone Zakona braće :D.
|
Citiraj:
Najbolje rješenje: kupiš eksterni disk a sa strane čekić i kanticu sa kiselinom, ako te neko pita kaj radiš kažeš da čistiš glavu:D Ovo softwerski štima samo ako ti netko isključi struju ništa od brisanja. |
Ja vec godinama koristim TuneUP Utilities koji izmedju ostalog ima i disk wipe po Gutmannu koji radi dobro i brzo. Moze se i implementirati u explorer right-click menu. Inace TU2008 radi dobro i na Visti, iako je na XP bilo vise koristi od njega.
|
kaj ga patite sa programima, jednosavno brzo i bezbolno formatirenje je jedan veci magnet, pretpostavljam da nimfo ima ekstra podataka, kupi se magnet i samo prede preko diska, par sekundi posla (elektricni magnet ;))
p.s. nimfo da si sluzao predavanja od Cafute znao bi da nepostoji neki format koji brise nepovratno podatke sa diska, a da je brz |
Traži nešto sa NSA formatom.
To koristi američka NSA, i radi na principu da prvo obriše, onda napiše nule, pa opet obriše, i stavi sve 1, zatim, 0101, pa 1100, i tako 7 kombinacija. Nakon toga nema te sprave koja će ti moći pročitati što je tamo pisalo :P Inače, nakon onog sledgehammera, jako puno vidim po forumima i grupama da rulja traži neke HDD wipere ... :fiju: |
a ako ti se da zezat sa formatom, onda instairaj OS x, odaberi formatiranje u 35 prolaza, valjda ce te to zadovoljiti :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:12. |