![]() |
SATA native mode
Pozdrav, imam HPnx7300 sa SATA diskom, i pošto ga nisam mogao formatirati morao sam ga prebaciti u ata mode i sad sam sve instalirao ali ne mogu vratiti sata mode jer mi se pojavljuje BSOD ili se samo resetira, kako da ga vratim u
SATA mode. Također sam probao poslije formatiranja vratiti SATA i onda instalirati Windowse ali mi Windowsi kažu da nema diska, tj. ne prepoznaju ga i ne mogu instalirati |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jednom prilikom radio sam nesto slicno kada je situacija bila takva da je maticna krepala, a reinstalacija winowsa nije dolazila u obzir.
Postoji nacin da se rucno doda registry key medju kriticne bootabilne uredjaje ali treba znati tocno model i serijski broj kontrolera. To je u stvari potpuno rucna instalacija drivera i jako je komplicirano. Svaki uredjaj koji Windowsi prepoznaju ima tocno odredjen model i serijski broj i izleda ovako: "PCI\VEN_1002&DEV_438C&SUBSYS_50021458&REV_00" U biti treba dodati kompletan opis kontrolera ovdije: \\HKLM\System\CurrentControlSet\Enum\PCI a nesto slicno se nalazi u inf fajlu koji dolazi sa driverima Pa driver koji ce se nalaziti ovdije: \\HKLM\System\CurrentControlSet\Services\Ahcix86 (ovisno o driveru) Pa rucno raspakirati i iskopirati driver u \Windows\System32 Na netu se moze naci tutorijal o instaliranju XP-a na vanjski USB hard disk ili modifikaciji postojece instalacije. Ovo je gotovo identican postupak, samo se radi o SATA kontroleru. |
Znači uzmem te drivere na cdu i kad ih stavljam, prije ili poslije instalacije windowsa
|
Prije - kada tri napiše 'Press F6 for bla bla...'
|
http://my.opera.com/Amdejac/blog/
Treći post odozgora su ti raspakirani driveri za SATA. Teški su 181 kb u RARu. Samo ih odzipaj. Sprži ih na CD. Kad počne instalacija windoza pritisni F6, nakon kraćeg vremena tržit će da mu daš drivere. Staviš tada CD, a nakon toga ponovno windoze i to je to. :) |
Jesi ti siguran u to? Koliko ja znam, vindoze po defaultu traže da mu daš drivere na disketi koju taj lap nema. Efikasnije je da se ti driveri pomoću nLitea uglave u vindoze. Tada ti cijeli postupak sa F6 nije potreban i instaliraš vindoze najnormalnije.
|
Ja sam ih u svoj nx7300 stavio sa CD-a.
Kao što kažeš da nema disketne jedinice, a windoze kakve god da jesu pogledaju i na CD. Ali može i sa nLiteom staviti ih u Windoze. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:07. |