![]() |
mbo 780i
dal ima ikakve razlike izmedju ove dvije maticne, osim u brandu?
xfx - http://www.xfxforce.com/web/product/...ductId=1743798 evga - http://www.evga.com/products/moreinf...=specs&family= imam dojam da je i opet nVidia izdala prodala resellerima referentni dizajn i sto je po vama bolje, asus striker 2 780i ili jedna od ove dvije, uzevsi u obzir cijenu i performanse? hvala |
Striker II je preskupa, koliko vidim 2200kn košta, dok najjeftinija 780i dođe ~1700kn.
Razlika je vjerojatno u opremljenosti kako po pitanju bundlea, pa tako i po pitanju BIOS-a, tj OC opcija za isti. Također, i ja bih rekao da su XFX i eVGA više manje iste ploče... Inače OC potencijal tih ploča je, za mene neočekivano, jako dobar. 780i ploče su potezale preko 550MHz za FSB što je izvrstan rezultat. A vidio sam i jednu MSI-jevu koja ide i na ~590MHz, naravno sa dual core procesorima. Pogledaj si po reviewovima/XS-u (link za eVGA-ine ploče) koliko su potezali ostali primjerci, ako te više interesira ploča. |
Da se nadovežem. Riknula mi je maximus formula i sad gledam ovu Striker II. Gledao sa na asusovoj stranici izašlo je već 9 biosa, pa što se tiče bugovitosti to je riješeno. Sad zanima me što se tiče OC potencijala znam da je nešto lošiji od x48/x38/p35. Jedino što mi je važno je to da li može sterati q6600 na 3.6 bez puno muke. Mišljenja oko toga na stranim forumima su šarena.
|
ja imam ovu xfx 780i, dobro se oca, jedina zamjerka joj je sto se chipset grije recimo idle oko 70 dok u full loadu ide do 74-75 stupnjeva
|
Citiraj:
|
imam, dodje ti u posebnoj kutiji sam maticnom, odmah sam ga stavio na hladnjak,
stavio sam ga na 100% ali onda je ubitacno glasan i iritantan a temperatura bude za 2 stupnja niza, pa sam ga stavio na 50% gdje se skoro i ne cuje i tu bude tih 70 stupnjeva u idle-u |
Dobro, ništa što malo vode ne može riješiti. Još samo da te pitam na kojem naponu držiš North Bridge?
|
na 1.3
|
Citiraj:
imao sam DFI Dark 965 i sad ovu Abit IP35Pro koje su upola jeftinije od tih Asusica pa delaju sa Q6600 normalno....pogotovo ova Abitica |
nisu bash drki drki, onaj tko ima sli ce uzeti nvidijin chipset
|
Citiraj:
|
Maximus formula koju je skurio nije drki ploča... daj se saberi
Strikerica također a o Striker Extreme II da ne pričam ak već hoće 780 chip ima nešto sitno jeftiniju Asus P5N-T |
500 kn +/- mi ne igra neku ulogu, rađe uzmem skuplju. Nisam pitao koliko je isplativa, jer i sam znam da nije. Treba mi 780i čipset radi Quad SLI-a. Znam da i to nije isplativo i nužno potrebno. Da ljudi kupuju samo isplative stvari i samo ono što im je potrebno kapitalizam bi odavno propao. Zato molim nemojte spamati sa... pre skupo je..., za manje para možeš imati... i sl.
Zanika me OC potencial, temperature, stabilnost i iskustva s tom pločom ili tim čipsetom |
čuj iskreno bmk za to koliko ćeš nešto platiti i čijim novcem
ono što želim reči je da ne moraš uzet najskuplju komponentu na cjeniku kako bi imao vrhunske perf imao sam iskustva i sa SLI/3-way SLI kofama i 680/780/790 pločama i nekaj ipak znam po tom pitanju no ako ti smatraš moj post spamom ... OK NHF btw ak ti pare nisu problem (a po tvom sigu i izjavama vidim da nisu) a i koliko vidim već si zacrtao kolu ploču želiš kupit što onda tražiš savjete i mišljenja |
Citiraj:
Slažem se sa uvaženim recenzentom, poglavicom Wolvom:D 780i SLI su ploče namjenjene upravo takvoj - tvojoj populaciji i nema smisla se raspravljati za kaj ona tebi treba i da li valja (mislim da svi znamo kaj je envidia napravila s 680i SLI :nono:). Pogledaj 790i SLI, npr eVGU-u u Hgspotu, bolja ploča od 780i SLI. Mislim da par gigi ddr3 meme nece biti problem ako imaš za 2x9800GX2 :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:59. |