![]() |
Problemi sa Acronisom
Frend mi ima novopeceno racunalo...
Amd athlon 64×2 4200+ Asus M2N Ram 2gb Grafa 8400 gs Ami bios Problem je slijedeci:::: Instalirao sam mu XP profi te nakon svih sitni potrebnih programa sam napravio Acronis image ako krene po zlu... I tako nakon par pocetnickih dana i vjerovatno pokupljenih virusa i kojekakvih cudesa sa interneta trebao sam da obnovim winsse sa Acronisom i tu pocinju problemi... Nakon pokretanja programa pa restart dode do podizanja acronisa i onda zacrni ekran i tu stane...probao 4-5 puta--isto.. Pa sam probao sa bootabilnim cd-om od acronisa koji je provjereno kod mene radio bez problema kod njega opet isto...crn ekran nakon pokretanja acronisa... Disc je podijeljen na dva dijela a beckup je na D i acronis ga prepoznaje... Moze li pomoci itko... Da li ista treba dirati u biosu...:lol2: |
Hmm čudno probaj puknuti SATA u IDE mod ako nisi...
|
Citiraj:
Kako da to uradim??? |
u BIOSU nađi opciju nešto u smislu SATA native mode, čini mi se da je pod integrated peripherals (ili kako se već piše)
|
MK2 vidio sam na dosta komp takvu situaciju s Acronisom pokusaj sa Norton ghostom ili Acronis True Image Workstation v9.1 u njemu mozes napravit bootabilni CD kazu da je medu boljima;)
|
U njega je 10 Acronis True Image
No probat cu napraviti drugi bootabilan cd pa vidjet ide li sto... |
Citiraj:
Btw, Acronis TI se pogoršava sa svakom novom verzijom i pun je bugova, pa treba naći jednu verziju koja provjereno radi i onda se iste držati do daljnjega. IMHO, ovakve stvari nisu primjerene programu koji treba uskočiti kada sve ostalo zakaže. Loše. :( |
Ja korisim 10ku već poduže, niti jednom mi nije bilo problema s njom, štoviše imao sam ranije čak i kombinirane boot CDe u kojem sam gore plesnuo i true image i disk director (mogu se kombinirati ako su ti oba instalirani u rescue media builderu) i stvarno boota i retora kako treba... Neznam kako njemu neće ali mora biti neki driver issue iako meni je bootao sa SATA prže i tako, nikakvih problema nije bilo...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Evo recimo nedavno sam ostao bez Linuxa na jedan dan zbog nekih upgradeova ali sam isti dan uspio nehotice 'rasturiti' i Vistu, pa sam ostao bez ijednog OS-a na kompu. Reko, nema problema - samo ću dići zadnji image od Viste pomoću tog bootabilnog CD-a i vozi dalje. Mda, ne bi išlo. Acronis mi je javljao, i za image na DVD-ovima i za onaj na drugoj particiji, da je ili corrupted ili nije nije Acronis TI backup file. Onda sam instalirao Vistu + TI i, vidi vraga, sve je prepoznao iz prve i obavio restore u roku 5min. A di su tek odbijanja prženja na DVD-e bez jasno navedernog razloga, itd. Iskreno, budem probao Ghosta pa da vidim kak radi.... |
Cini mi se da je u pitanju bios postavke jer sam disc c formatirao sa winn cd-om te onda ponovno pokusao bootabilnim Acronisom ali opet isto-crno...
Mislio sam da blokira winn genuine koji je iz neznanja dopustio instalaciju ali eto nije niti on u pitanju... Dajte pomagajte |
Rijeseno,uspio sam dici image iz safe moda
Big THX na pomoci |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:39. |