![]() |
Zvuk s mikrofona se ne cuje direktno na zvucnicima...
Evo, imam jedan problem kojeg nisam prije primjetio jer imam slusalice s mikrofonom i njih koristim za icq/msn i sl.
Dakle, mikrofon je ispravan, ustekam ga u mic in, pojacam, al se zvuk ne cuje. Odem u sound recorder, ukljucim snimanje zvuka i kad reproduciram snimljeni zvuk onda se sve cuje. Znaci kak da podesim da mi se zvuk s mikrofona cuje na zvucnicima u istom vremenu kad je nastao? Isprobao sam sve zivo ... Btw. zvucna je integrirana na maticnoj Gigabyte M56S (Driveri su Realtek, a softver Realtek HD audio manager) |
Iskljuci mute mikrofona u softveru od zvucne...
|
da, morao bi iskljuciti mic mute u opcijama.
ALI pazi. jedan problem nastaje kada iskljucis mute. zna se desiti da ti majk radi mikrofoniju, a siguran sam da ces imati takav problem jer ces imati kombinaciju majk+zvucnici. ako ikako mozes, najbolje je da majk ukljucis preko linije pa tako snimas zvuk, jer ovo s picekom i nije neko rjesenje..barem ne ako imas integrirani zvuk. pogotovo se desava kada iskljucis mute na majku, nekakav cudni droga delay, citaj echo..uglavnom, svaka preporuka je da imas u opcijama PLAYBACK ukljucen mic mute. ;) |
Ma to sam isprobavao milijun puta. onda valjda nebi ni snimao zvuk u sound recorderu da je mute upaljen...
nego primjetio sam da u softveru nema one klizne trake za pojacavanje i smanjivanje zvuka, evo ss: http://img125.imagevenue.com/img.php..._122_749lo.JPG inace, kad sam stavio drugu zvucnu unutra i na tu drugu spojio mic, sve je ok bilo. |
Pa ni ne treba ti slider dole jer glasnoću snimanja namjestiš valjda u programu gdje snimaš. Gore pod playback si nisi stavio opciju za mikrofon. Gdje si ga točno spojio, naprijed na front panel ili iza na ploču?
|
Citiraj:
mic mi je spojen iza, na ploču. Frend isto ima tu zvučnu i kod njega je isti slučaj, tak da nije u meni problem očito... |
Problem je u obojici... :) Uključi Rear xxxx In s tim da xxxx predstavlja boju konektora u koji je spojen mikrofon.
|
Puno fala, sad radi :goood:
|
Citiraj:
A kako meni. Meni je ukljuceno napred? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:34. |