PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   NVIDIA (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   ForceWare (LCD + TV problem) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98226)

mskvorc1 12.02.2008. 09:30

ForceWare (LCD + TV problem)

Imam GeForce 8800GTS 512MB, ForceWare 169.28 Beta, Windows XP. Grafička je preko DVI spojena sa 17" DELL LCD-om i preko S-Video kabla sa TV-om (drugčije ju ni ne mogu spojiti, osim da imam neki LCD ili plazma TV). Nakon instalacije drivera za grafičku, ona normalno detektira TV. Pokrene se "Multiple Display Wizard" i sve lijepo podesim (S-Video connection, PAL/B, rezolucije i da koristim DualView). Problem je što nakon toga slika na TV-u nestane. Što god da napravim (prebacim u Clone i sl.) nema slike na TV-u. Ali, ako restartam komp slika se na TV-u vrati. Uključena mi je opcija "Force TV Detection". Mislio sam sve super, treba restartati i to je to. Ali čim pokrenem neku igru i vratim se u Windowse iz nje, slika na TV-u nestane. Znači, nakon restarta imam i DualView i Clone (ovisi što u driverima podesim), ali čim pokrenem neku igru i izađem iz nje, slika na TV-u nestane. Da li postoji koja verzija drivera da TV-Out normalno radi, a da podržava novu grafičku? Ili se mora čekati da nVidia riješi problem sa driverima? Čitao sam po netu, ekipa je zaključila da RivaTuner radi probleme, ali kod mene to nije slučaj. Probao sam i s RivaTunerom i bez njega....

Isto tako sam čitao da njihovi driveri imaju već duže problema sa TV-Outom. Sa starom grafičkom FX5950 Ultra sve je radilo savršeno...

Da li postoji kakva modificirana verzija drivera da nema problema sa TV-Outom, tipa Omega driveri i sl.?

yedwy 12.02.2008. 09:42

Mislim da ti je problem ili u rezi ili u refresh rateu na tV izlaz probaj se malo s tim pozabavit, ako ne pomogne čekaj da neko izda neku patch bilo za drivere ili novi firmware za grafu - druge ti nema...

mskvorc1 12.02.2008. 09:45

Probao sam. TV mi podržava 1024x768 na 60 Hz. Probao sam i spustiti rezu na TV-u, ali ništa od toga. Znači, ako želim nešto gledati s kompa na TV-u, a slučajno sam nešto prije toga igrao, osuđen sam na restart kompa...?!

yedwy 12.02.2008. 09:53

Očito...

mskvorc1 12.02.2008. 11:48

Zaboravih napomenuti da mi iz grafičke S-Video ide u S-Video to SCART konverter, jer mi TV nema S-Video izlaz. Vidio sam da ima u Chipoteci S-Video to Video (cinch) kabel. Da probam s njim, jer mi TV ima video (cinch) izlaz...

yedwy 12.02.2008. 12:08

Ha probaj možda ne detektira ispravno feedback iako bi na force detection morao naći ako nalazi kad boota, neznam zašto bi onda srao ovako ali jbga...

Ja sam s nvidijama uvjek imao s-video to s-video ili kompozite - kompozite (komp - TV) sheme i nikad nije bilo problema ali i ti veliš da ti je sa starom radilo OK pa ono ko zna moža je neki bug u driverima, ja nisam isprobao ovu svoju grafu na TVu uopće dal radi do sad...

mskvorc1 12.02.2008. 12:17

Heh, ako ćeš imati vremena probaj. Najbolje bi mi bilo da imam feedback od nekoga tko je to također isprobao. Ni sa novijim driverima 171.16 Beta ne radi. Jedino ne znam kako je sa službenim driverima, jer njih skoro nikada ne koristim...

yedwy 12.02.2008. 12:30

Evo probao sam nvidija adapter koji dolazi sa grafom (PrB Video mislim da je bio) + kompozitni kabal na kompozitni ulaz TVa, podešeno u dual view rade oba normalno - prije paljenja igre (probao sa Oblivionom i Crysisom), poslje i za vrijeme normalni destop bkrnd se viddi i moće se maksati tamo aplikacije tipa meda playerra, nisam probao sa MC jer mi se neda njega konfati kad ga i inače ne koristim ali možda bi i s njim išlo...

Inače reza na TVu je manja od tvoje 720x576 IIRC na 25 tj 50 Hz tako da nema naprednih opcija kod mene s ovim lowend TVom...

Driveri su 169.21 i to beta čak ako se ne varam...

mskvorc1 13.02.2008. 02:16

Evo i meni je sve preko cincheva proradilo. Znači, u video-in na TV-u i u onaj plavi cinch od ona tri (zeleni, crveni i plavi). Radi i Clone i DualView. Samo je nakon što sam puno prebacivao između modova slika postala crno-bijela, ali sam u driveru od grafičke samo morao saturation namjestiti i sve OK. Hvala na pomoći, sada je sve super!

yedwy 13.02.2008. 08:05

Da u placi sam i ja kopčao, dobro da si rješio... :beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:46.