![]() |
Kako DDR333 potjerat na 400mhz?
e, kako bi ja svoju Infineon ddr 333mhz memoriju potjerao do 400mhz, tako da mogu Bartona 2500 stavit na 11x200.
i da li se tako nešto uopće može? to bih radio zbog obrade videa, kodiranja u Gordianu, da brže radi. Kako se trebaju postavit latencije, ili što već? Ploča je Epox 8RDA+ rev 2.2. (moram napravit sig da ne pišem svaki put što imam.... :burn: ) |
Trebao bi stavit da ti memorija ide sinkrono s procom, tj. da je dijelitelj 1:1.
Na kojoj će ti voltaži radit na 400 i s kojim latencijama ćeš morat ić metodom pokušaja i neuspjeha.:rolleyes: |
Oavko pretpostavljam d aje to CAS 2,5 memorija
Stavi na slijedeće latencije 3,0-4-4-10 max. napon preporuka 2,9V al nemoj preko 3,1V na tim bi postavkama morala raditi, ako neće digni RAS TO CAS na 5. Ukoliko hoće prvo pokušaj spustiti napon na 2,6V i probaj bootat ako želi super. Sad idi spuštati i latencije. stavi na 3,0-3-4-10 pokušaj boot, ako ide spusti latencije na 3,0-3-3-10 ( za DualChanell), ako neće opet digni napon na max. kao na tome ide jako dobro niže od toga sumnjam da će ići. |
aj probat ću.
jedino što ne želim mijenjat napone, da mi još izgori, to bi onda bio posao... jer da imam para, ne bi se jeba s ovim, nego bi iša kupit novu memoriju..... :cool: |
Koja je memorija?! Iskreno, teško, a ako i uspiješ podići windowse kupi si pasivni hladnjak za memoriju!
|
Mogla bi radit. Npr. Freek svoju Samsung 333 memoriju drži na 430 na 2.8 V i radi.
Pitanje je kolko će još radit. :p |
Ako ju i podigne na 400 Mhz pitanje je koliko sati može raditi na toj frekvenciji. Ima da se grije... Bolje da proda rame i da koju kunu i kupi na 400 Mhz!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:10. |