![]() |
Logitech MX518 ili G5
Eo ljudi treba mi neki mis,pa se dvoumim izmedu ova 2,ovaj mx518 ima 1600dpi i dode 250kn a g5 ima 2000dpi i dode 450kn (ve-mil),pa recite ak se isplati tih 100kn vise za g5 il je mx518 sasvim dovoljan?
Ak je osjetna razlika na g5-ici recite jer za komp uvijek uzimam bolje al ak ne da ne bacam daba 100kn:D:D |
Bolje uštedi tih 100kn :chears:
Imaš na forumu threadova o dvojbi između ta 2 miša pa searchaj |
Citiraj:
|
po meni je malo bolji g5..
mx518 ima onu glatku povrsinu, i onda po ljeti kad ti se znoje ruke ostaju kao neki cudni tragovi i ostaci na misu, i one nozice na misu se dosta trose tako da ih treba relativno cesto mijenjat(svakih 6 mjeseci je kod mene), dok g5 ima hrapaviju povrsinu koja bolje lezi u ruci(ne sklize se toliko) i ima drugazije nozice koje se ne trose toliko... jedini nedostatak na g5 je pretvrd scroll, na mx500-510 je buno bolji scroll |
G5 v2
|
A vidio sam i jos neki g5 nes refresh kao drugi dizajn i druga boja,neka plava,malo je ljepsi al JOS 120kn skuplji znaci 570kn,to se uopce ne isplati.
Neznam sad izmedu ova 2 valjda cu ovaj g5,trebam jos samo pare skupit,jer kolko cujem da kazete,na 518 se znoji ruka a ovaj g5 bolje se drzi a preferiram ugodnost |
Ako mislis uzimat G5 uzmi novu verziju (v2 ili refresh), starijoj verziji fali jedna tipka na livoj strani i nema gumirani grip ko nova verzija.
MX518 ili novi G5, stari nemoj :kafa: MX518 u Vemila je 390kn kolko vidim, a G5 novi je 545kn |
Citiraj:
|
Citiraj:
uzmi mx518 i fullstop! |
mx518 ti je i vise nego dovoljan.i valjda je 350 a ne 250, ja cu si sad jos jednog isto uzet
|
Citiraj:
Ja glasam za G5.Iz nekog ne baš razumnog razloga preferiram laser,mada ti tih 200 dpi ništa ne znači. |
evo dobi moj mx518 za 250kn i riješen problem :)
probao sam G9 malo, i zapravo miš dobro sjedne u ruku, a da je ružan, hmm, trebate ga vidjet u živo pa komentirat ;) meni osobno je miš robustan i izgelda moćno. G5 i MX518, stvarno nikakve razlike.. možda samo što G5 lakše radi na raznim podlogama, no opet, mislim da su to priče, ja svog MX518 guram po glatkom stolu, i po drvenoj polici i na obadvije podloge radi jednako, jedino na glatkom lakše klizi, i to je to... |
Citiraj:
Što se tiče izbora izmedju ova dva, ja bi svakako uzeo G5. |
Tnx svima za preporuke,samo da jos nes pitam,vidio sam ovaj g5
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...=0&Sifra=30603 i dali je taj obican g5 il taj 2 sa nekom tipkom viska? na ovom sam isto vidio da ima ono za tezinu,a na ovom (refresh verzija nepise nis a skuplje je pa me zanima ak ima i on to za tezinu link: http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1230037 EDIT: tamo gore sam napisao da mx518 dode 250kn,greska, dode 350kn:D:D |
To na linku je v1.
AFAIK,v2 od te jedne tipke sa strane ima dvije male:) |
Citiraj:
E da jos nes,vidio sam od razera miseve,frend mi je reko da su odlicni,sad dal valjaju pitam vas. Nasao sam neki mis eo ime: Mis RAZER Lachesis, Banshee blue USB, 4000 dpi za 509kn a ovaj g5 je 550kn valjda je bolji il? |
ima tu dosta o tom mišu pa čitajte
http://pcekspert.com/articles/512-1.html |
evo imam jedan i drugi kraj sebe mx moj, g5 cimerov, g5 mozda nekak ljepse lezi u ruci jer je hrapav kod palca, ima laser, i onaj fenski kabel, dok mislim da je 518 nekakv best buy, kod g5 ti kotacic moze ici lijevo i desno, dok kod 518 ne moze, al nema velike koristi, mx518 ima dvije tipke kod palca, a g5 jednu, al mislim da rev.2 ima sto dvije, mislim da starije verzije 518 imaju 1600dpi dok novij imaju 1800, g5 je 2000, eto to su ti razlike pa se odluci...
subjektivni izbor: g5 |
Ma mx518 cu uzet ipak...ne vrijedi dat tolko kuna za ovaj g5 sad da bi imo neku preciznost jer ja nabacim fpsove na netu tu i tamo i to cisto za zajebanciju sa frendom,vise igram single playere a treba mi neki mis udoban za ruku jer ovaj od logitecha koji sad imam je mali pa...
I jos jedna stvar rekli ste da ima neki novi mx518,kolko kosta i di ga mogu nabavit? |
cijena oko: 350kn imas u skoro svakoj inf. trgovini; ma novij ima samo 1800dpi u odnosu na starij koji ima 1800, al mislim da je sad u svakoj trgovini ovaj novij
|
Citiraj:
|
Zar i MX518 ima neku svoju reinkarnaciju?
|
Citiraj:
http://www.nabava.net/trazilica.php?...=Pretra%C5%BEi |
posto vidim da nisi ocito zapeo samo za logitecha (iako neznam zasto si u naslovu naveo samo g5 i MX518) javljam se posto sam koristio MX518 a sad koristim razer deathadder...
Deathadder je bolji (bolje lezi u ruci, mekši/tiši scroll, itd...) pa eto mislim da za tu lovu sigurno neces naci boljeg miša (sto se mene tice neces opcenito naci no to je moj subijektivan dojam...) 360kn magazinrs i feniks |
Ma nisam zapeo za logitech neg su oni najbolji u vezi s misevima...razer su dosta lijepi al su cista kopija logitecha kolko sam cuo...prica se da su logitechovi misevi daleko bolji...
EDIT: al evo pogledo sam od razera ovaj deathadder od 360kn je dosta lijep 1800dpi,onak svida mi se al jos mi je ljepsi ovaj razer lachesis,ocijenjen je prema PC gameru da je bolji od g9-ice i ima 4000dpi,i dode 510kn dok g5 koji ima 2000dpija dode 550kn,wtf? moze mi neko objasnit u cem je razlika ili je g5 skuplji samo jer na njemu pise logitech? |
prvo seres po tome kako se prica da su razer misevi lijepi a ne valjaju a onda 2 reda ispod ocjenjujes miseve po ljepoti...
mojih par zadnjih redova... iz iskustva ti govorim, razer misevi su dobri i logitech nije nista bolji (sve ovisi od modela do modela)... meni i jos par ljudi lachesis nikako ne pase... isto vrijedi i za copperhead, ali jos nisam nikoga cuo da mu deathadder ne pase... ako uzimam ukupno miseve logitech vs razer onda mi je bolji logitech (jer MX500/MX510/MX518, G5 su sve isti oblik misa), no po modelima je situacija drugacija: Deathadder>MX518/G5>lachesis/copperhead>krait... |
Rekao bih osobno, ako se radi samo o žičnim modelima:
G9 > Deathadder > G5 > mx518 > ostali glodavci Ako imaš para za G9 pikni si ga, ako ne, čopi DA, definitivno best buy, no ako baš imaš nešto kontra razera čopi G5. Ako nemaš para za G5, a spadaš u prethodnu kategoriju pikni mx518. Ostalo nije ni za razmatranje. |
ok...nisam mislio ja srati ni po kojem misu nego sam rekao sta sam cuo da se prica...:kafa: znaci kazete da je deathadder bolji od lachesisa? po dizajnu su kolko vidim vise-manje slicni,jedino ovaj ima 1800dpi...valjda je to razlika ili? zasto vam ne pase ovaj lachesis?
btw.netreba meni tih 4000dpija neg neki pristojan mis za nabacit tu i tamo cod2 i cod4 za zajebanciju i neki war i da se ne znoji ruka jer na ovom od logitecha koji trenutno imam se full znoji ruka... |
Znoji se nama svima,čuj,nema tu nekog lijeka.A i da imaš gumirani G9 ili G5 v2 znojila bi se i dalje,a onda bi počelo ljuštenje iste gume...
|
lachesis je dosta dugacak i jednostavno je cudno napravljen... pretpostavljam da nekome dobro lezi u ruci no meni i par mojih poznanika to ne paše...
Sa deathadderom se dosta znoji ruka... no mislim da se to dogada sa dosta miševa... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:08. |