PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   brza i efikasna pretvorba divx-a(.avi) u DVD format (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=9813)

dr.fiksi 20.04.2004. 21:06

brza i efikasna pretvorba divx-a(.avi) u DVD format

Ovako, neki najbolji(ili bolji), a opet relativno mocan alat me zanima za ovu operaciju...po mogucnosti nesto objedinjeno da ne moram 200 programa skinuti za jednu stvar...

Freek 20.04.2004. 21:10

Re: brza i efikasna pretvorba divx-a(.avi) u DVD format

Citiraj:

Originally posted by dr.fiksi
Ovako, neki najbolji(ili bolji), a opet relativno mocan alat me zanima za ovu operaciju...po mogucnosti nesto objedinjeno da ne moram 200 programa skinuti za jednu stvar...
pa jednostavno ga prebaciš u mpeg2, ima dosta programa za to, neznam ih sad napamet odi ovdje tu ćeš nać sve potrebno.

ZMAJ 20.04.2004. 21:51

...

ja stvarno ne kuzim koja korist od toga??
slika je puno losija...

Freek 20.04.2004. 21:54

Re: ...

Citiraj:

Originally posted by ZMAJ
slika je puno losija...

kak ti može bit lošija?????

Lignja 20.04.2004. 22:20

Logicno!
divix je vec kompresirani i okljastreni format
e sada taj oskrvnuti oblik jos jednom kompresiras i unistavas kako bi napravio neki drugi ...
kuis?!

Freek 20.04.2004. 22:23

Citiraj:

Originally posted by Lignja
Logicno!
divix je vec kompresirani i okljastreni format
e sada taj oskrvnuti oblik jos jednom kompresiras i unistavas kako bi napravio neki drugi ...
kuis?!

da al ti ga ne kompresiraš da ga smanjiš nego povećavaš bitrate, dakle čistija više detalja, a slika postaje lošija tek ako ti povećavaš rezoluciju, jer pošto je već prebačena u divx povećanjem rezolucije se uvijek kvari slika a smanjivanjem povećava, sve navadeno isprobao.

Lignja 20.04.2004. 22:54

Divix ima losiju i zvuk i sliku nego sto ima dvd
i taj losi divx se mora opet pretvoriti u nesto drugo ti si u ovom slucaju reko mpeg , moze i vcd ili svcd koji su po kvaliteti jos losiji od onog divixa

miato 21.04.2004. 01:16

Citiraj:

standalone dvd player?
jedini razlog :)
dr fiksi, nabavi si nero 6, u njemu imas i nero recode, pretvori ti iz divxa u dvd u kvaliteti koju oces, automatski napravi chaptere... mislim super stvar ak oces nabrzinu napravit dvd za gledanje na telki

Costa 21.04.2004. 08:15

Citiraj:

Originally posted by Freek
da al ti ga ne kompresiraš da ga smanjiš nego povećavaš bitrate, dakle čistija više detalja, a slika postaje lošija tek ako ti povećavaš rezoluciju, jer pošto je već prebačena u divx povećanjem rezolucije se uvijek kvari slika a smanjivanjem povećava, sve navadeno isprobao.
Pomjesao si pojmove.

Reenkodiranjem materijala u vidu povecanja bitratea donosi GUBITKE zato sto se u svakom slucaju radi o ponovnom kompresiranju.

Pretvori neki zvuk u 64kbps mp3 pa taj mp3 u 256kbps mp3 i onda jos napravi iz orginala 256kbps mp3 pa ces znati na kaj mislim :D

Smanjivanjem rezolucije prividno povecavas kvalitetu zato kaj je povrsina koju gledas manja pa ne vidis detalje a ako tako smanjeni materijal gledas u full screenu dobivas mutnu sliku.

DivX, XviD, VCD, SVCD... sve su to loosy formati (kompresiranjem u njih dolazi do gubitaka) i kaj god napravis pretvaranjem iz jednog u drugi gubis :D :beer:

Naravno uvijek ima iznimki. Recimo ako capturiras neki losi materijal u DivX velikog bitratea pa ga obradis tako sto maknes neke smetnje onda mozes reci da si uspio dici kvalitetu :beer:

Costa 21.04.2004. 08:19

Citiraj:

Ulead movie factory, Canopus... Veliki programi za jednostavnu pretvorbu. Kako Miato kaze u zurbi mozes iskoristiti i Neru ali samo u zurbi :D

ZMAJ 21.04.2004. 14:44

...

sve kaj sam htio reci ste vi rekli...
imam doma 2 filma napravljena iz divx u DVD... bole me oci kad to gledam. Ne usudim se to nazvati DVD filmom.

Freek 21.04.2004. 21:09

Citiraj:

sve kaj sam htio reci ste vi rekli...
imam doma 2 filma napravljena iz divx u DVD... bole me oci kad to gledam. Ne usudim se to nazvati DVD filmom.

nažalost i takvih ima:fuming:

Amdejac 21.04.2004. 21:46

Citiraj:

Nemožeš od ničega napraviti nešto ili da pojednostavim zdravo seljački: Od šnicle možeš napraviti drek, ali od dreka šniclu nemožeš (jer nema više vitamina i minerala) :D . Tak ti je to i sa diviksom.
Sory zbog ovakve usporedbe.:beer:

Freek 21.04.2004. 21:55

Citiraj:

Originally posted by AMD
Nemožeš od ničega napraviti nešto ili da pojednostavim zdravo seljački: Od šnicle možeš napraviti drek, ali od dreka šniclu nemožeš (jer nema više vitamina i minerala) :D . Tak ti je to i sa diviksom.

al još uvijek može malo bolje uredit!!!!!

SlavoS 21.04.2004. 23:28

Citiraj:

Originally posted by AMD

jedna od najboljih usporedbi :beer:

Lignja 21.04.2004. 23:47

Citiraj:

Originally posted by AMD

hahaha
super je usporedba
jasna i glasna
svi su skuzili

Costa 22.04.2004. 08:12

Citiraj:

al još uvijek može malo bolje uredit!!!!!
Samo ti uredjivaj drek, stavi malo AXA da bude sexy :D

Freek 22.04.2004. 15:58

Citiraj:

Originally posted by Costa
Samo ti uredjivaj drek, stavi malo AXA da bude sexy :D
to ti radiš a??????

Costa 22.04.2004. 16:10

Koji ti je smisao ove recenice?
Na moj sarkastican odgovor koji bi ti trebao jasno dati do znanja sto mislim o ovoj temi odgovaras s pretpostavkom da se slazem s tobom.

Cekaj, ti to mene vrijedjas :D

Freek 22.04.2004. 16:27

Citiraj:

Koji ti je smisao ove recenice?
Na moj sarkastican odgovor koji bi ti trebao jasno dati do znanja sto mislim o ovoj temi odgovaras s pretpostavkom da se slazem s tobom.

Cekaj, ti to mene vrijedjas :D

gdje ti vidiš predpostavku da se ja slažem s tobom?????:confused:

Costa 22.04.2004. 16:31

Napisao si da sudjelujem u uljepsavanju dreka :fuming:

Ajd sad nastavi u nogometnim da ne zakljucavam ovo.

Freek 22.04.2004. 16:33

Citiraj:

Napisao si da sudjelujem u uljepsavanju dreka :fuming:

Ajd sad nastavi u nogometnim da ne zakljucavam ovo.

može:D

Amdejac 22.04.2004. 23:50

Dečki bez svađe.: cheers2
Tema je: brza i efikasna pretvorba divx-a(.avi) u DVD format
:beer:

LightForce1308 23.04.2004. 00:04

Pa gledajte....

Ne kužim zašto nikom nevalja kad pretvoriš avi u DVD. Ako to nekom i treba, to je vjerojatno za linijski DVDplayer koji se, pazi sad, spaja na TV i na njemu baš i nema velike razlike između kvalitetno iskodiranog SVCD-a i DVDa. Ja sam film prebacivo sa DVD u Divx, pa iz Divxa u SVCD, i nisam primjetio neku veliku razliku između DVDa, Divxa, i SVCDa. Je da je DVD puno bolji, i da ima puno gubitaka, ali da se baš toliko vidi razlika kad gledaš na TV-u.... Pa negledaš u TV sa udaljenosti od 30cm pa da mora bit savršeno.

Sad ako bi na tome strpo koju krznenu u džep, to je druga priča:D

BTW ja sam koristio DVD2SVCD, koji može pretvarat u DVD iz AVIja, i TMPGEnc.

Costa 23.04.2004. 08:22

DVD2SVCD je alat koji radi skriptu kojom dalje pokrece vise programa medjuostalim i TMPGEnc :beer:

Mi raspravljamo o DivX to DVD sto je po meni svetogrdje : CoolRamb

dr.fiksi 23.04.2004. 15:04

Svrha je nabaciti tako da vrtim na dvd playeru...na TV-u.doduše, mogao bi u SVCD.jeste li čuli za svcd s rezom 640x480?Koliko aj znam, to nije standardno...jeste li probali raditi i vrtiti nestandardne?

Freek 23.04.2004. 17:37

Citiraj:

Originally posted by LightForce1308
Pa gledajte....

Ne kužim zašto nikom nevalja kad pretvoriš avi u DVD. Ako to nekom i treba, to je vjerojatno za linijski DVDplayer koji se, pazi sad, spaja na TV i na njemu baš i nema velike razlike između kvalitetno iskodiranog SVCD-a i DVDa. Ja sam film prebacivo sa DVD u Divx, pa iz Divxa u SVCD, i nisam primjetio neku veliku razliku između DVDa, Divxa, i SVCDa. Je da je DVD puno bolji, i da ima puno gubitaka, ali da se baš toliko vidi razlika kad gledaš na TV-u.... Pa negledaš u TV sa udaljenosti od 30cm pa da mora bit savršeno.

Sad ako bi na tome strpo koju krznenu u džep, to je druga priča:D

BTW ja sam koristio DVD2SVCD, koji može pretvarat u DVD iz AVIja, i TMPGEnc.

ovisi ti dosta o kvaliteti televizora.

Lignja 23.04.2004. 20:27

hahahaha
hahahaa
ovo je super

LightForce1308 24.04.2004. 16:49

Citiraj:

DVD2SVCD je alat koji radi skriptu kojom dalje pokrece vise programa medjuostalim i TMPGEnc :beer:

Mi raspravljamo o DivX to DVD sto je po meni svetogrdje : CoolRamb

Ma znam, ali ak čovjek hoće gledat na TV-u, nije baš tolika razlika. Kak si prije gledo VHS-ove bez problema i nije ti smetalo, a sad odjednom nemožeš gledat malo gadniji DVD.

tin. 24.04.2004. 20:13

Citiraj:

evo kratko....... "Moonlight Cordless Muxer".........zadovoljan ??

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:40.