![]() |
brza i efikasna pretvorba divx-a(.avi) u DVD format
Ovako, neki najbolji(ili bolji), a opet relativno mocan alat me zanima za ovu operaciju...po mogucnosti nesto objedinjeno da ne moram 200 programa skinuti za jednu stvar...
|
Re: brza i efikasna pretvorba divx-a(.avi) u DVD format
Citiraj:
|
...
ja stvarno ne kuzim koja korist od toga??
slika je puno losija... |
Re: ...
Citiraj:
|
Logicno!
divix je vec kompresirani i okljastreni format e sada taj oskrvnuti oblik jos jednom kompresiras i unistavas kako bi napravio neki drugi ... kuis?! |
Citiraj:
|
Divix ima losiju i zvuk i sliku nego sto ima dvd
i taj losi divx se mora opet pretvoriti u nesto drugo ti si u ovom slucaju reko mpeg , moze i vcd ili svcd koji su po kvaliteti jos losiji od onog divixa |
Citiraj:
jedini razlog :) dr fiksi, nabavi si nero 6, u njemu imas i nero recode, pretvori ti iz divxa u dvd u kvaliteti koju oces, automatski napravi chaptere... mislim super stvar ak oces nabrzinu napravit dvd za gledanje na telki |
Citiraj:
Reenkodiranjem materijala u vidu povecanja bitratea donosi GUBITKE zato sto se u svakom slucaju radi o ponovnom kompresiranju. Pretvori neki zvuk u 64kbps mp3 pa taj mp3 u 256kbps mp3 i onda jos napravi iz orginala 256kbps mp3 pa ces znati na kaj mislim :D Smanjivanjem rezolucije prividno povecavas kvalitetu zato kaj je povrsina koju gledas manja pa ne vidis detalje a ako tako smanjeni materijal gledas u full screenu dobivas mutnu sliku. DivX, XviD, VCD, SVCD... sve su to loosy formati (kompresiranjem u njih dolazi do gubitaka) i kaj god napravis pretvaranjem iz jednog u drugi gubis :D :beer: Naravno uvijek ima iznimki. Recimo ako capturiras neki losi materijal u DivX velikog bitratea pa ga obradis tako sto maknes neke smetnje onda mozes reci da si uspio dici kvalitetu :beer: |
Citiraj:
|
...
sve kaj sam htio reci ste vi rekli...
imam doma 2 filma napravljena iz divx u DVD... bole me oci kad to gledam. Ne usudim se to nazvati DVD filmom. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sory zbog ovakve usporedbe.:beer: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
super je usporedba jasna i glasna svi su skuzili |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Koji ti je smisao ove recenice?
Na moj sarkastican odgovor koji bi ti trebao jasno dati do znanja sto mislim o ovoj temi odgovaras s pretpostavkom da se slazem s tobom. Cekaj, ti to mene vrijedjas :D |
Citiraj:
|
Napisao si da sudjelujem u uljepsavanju dreka :fuming:
Ajd sad nastavi u nogometnim da ne zakljucavam ovo. |
Citiraj:
|
Dečki bez svađe.: cheers2
Tema je: brza i efikasna pretvorba divx-a(.avi) u DVD format :beer: |
Pa gledajte....
Ne kužim zašto nikom nevalja kad pretvoriš avi u DVD. Ako to nekom i treba, to je vjerojatno za linijski DVDplayer koji se, pazi sad, spaja na TV i na njemu baš i nema velike razlike između kvalitetno iskodiranog SVCD-a i DVDa. Ja sam film prebacivo sa DVD u Divx, pa iz Divxa u SVCD, i nisam primjetio neku veliku razliku između DVDa, Divxa, i SVCDa. Je da je DVD puno bolji, i da ima puno gubitaka, ali da se baš toliko vidi razlika kad gledaš na TV-u.... Pa negledaš u TV sa udaljenosti od 30cm pa da mora bit savršeno. Sad ako bi na tome strpo koju krznenu u džep, to je druga priča:D BTW ja sam koristio DVD2SVCD, koji može pretvarat u DVD iz AVIja, i TMPGEnc. |
DVD2SVCD je alat koji radi skriptu kojom dalje pokrece vise programa medjuostalim i TMPGEnc :beer:
Mi raspravljamo o DivX to DVD sto je po meni svetogrdje : CoolRamb |
Svrha je nabaciti tako da vrtim na dvd playeru...na TV-u.doduše, mogao bi u SVCD.jeste li čuli za svcd s rezom 640x480?Koliko aj znam, to nije standardno...jeste li probali raditi i vrtiti nestandardne?
|
Citiraj:
|
hahahaha
hahahaa ovo je super |
Citiraj:
|
Citiraj:
evo kratko....... "Moonlight Cordless Muxer".........zadovoljan ?? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:40. |