![]() |
Unknown CPU is founded..........????
Jučer kupi novu mašineriju sve spojio poinstalirao. Savršeno radi jedino me na početku bode u oko poruka "Unknown CPU is founded. Please instal new version of BIOS...tra lalalalala" Na kraju piše da stisnem F1 za nastavak. Pošto nikada nisam flešao BIOS jer znam koliko je tu nogučnosti za pogriješiti molio bih vas da mi to ukratko opišete. (ako imate vremena i nađete verziju BIOSa za ovu ploču) Matična ploča je Asus P5K-E/WiFi, a procesor Intel core 2 duo E8200. To je procesor sa45nm tehnologijom i mislim da ga zato ploča ne prepoznaje. Mada piše da je ploča 45nm spremna. Nemam floppy tako da ga je jedino moguče flešati sa usba ili cda. Hvala, hvala.:hitthewal:
|
|
Stavi novi BIOS na USB stick i u BIOSU pod Tools nađi Asus EZ Flash ;)
Citiraj:
|
Citiraj:
|
:fala:dečki, ali.......Skinu sam verziju 1004 i sad odem u bios---tools---Asus EZ flash 2 i učitam rom1004 i sad mi piše verzija na matičnoj 0603 datum 09/01/07 verzija za update 0401 datum 05/30/07.
To znači da je verzija 1004 starija od ove koju imam, a poslje 1004 je izašla još jedino 1006 i to u beti. E šta bi se desilo kad bi nju loadao????? |
A niš, eventualno neko manje sranje ako su neš zeznuli. Pogledaj na ASUS forumima jel ima tko sranja s betom.
|
Citiraj:
|
sorry, cisto iz znatizelje, si siguran da bas pise "unknown cpu IS FOUNDED"?
|
Citiraj:
|
He, he - našao sam nešto ali nemam blage što je :D
Ali istina, sve što sam vidio na svoje oči je da piše unknown cpu, bez obzira na matičnu ploču, ali da piše i da ga je i PRONAŠAO e to je već nešto drugo :D |
Citiraj:
|
Evo sada cu vam točno napisati šta piše od a do ž. Nisam neki englez ali ni meni nešto tu nije štimalo.
A šta se tiče flajpana: "1004 je novija od 0603 sigurno - pogledaj datum 30.01.2008. - a verzija 0401 je starija. Jesi li sigurno skinuo 1004? Ne znam zašto bi pokazivalo da je 0401 osim ako si malo pomiješao brojke pa krivo skinuo." Skinuo sam sa asusove stranice točno 1004. Ali kad 1004 učitam u biosu piše 0401 i onaj datum. Idem restartati komp pa vam točno napišem.:D |
Ispričavam se piše
"Unknown CPU is detected, updating BIOS is required to unleash its full power!" Sada jedna na moj račun. Ako odem vidjeti na asusov forum jel beta 1006 zeza mogao bi se gadno sj****t jer neznam baš engleski:D |
Stavio sam 1004 verziju biosa sada je sve uredu. Pronalazi ga. Čitao sam na asusovom forumu da je dosta ljudi imalo problema nakon flešanja biosa sa zamrzavanjem kompa. Meni sve uredno radi. :offtopic:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:35. |