![]() |
USB stickovi na Ebayu
Evo baš sam malo švrljao i kad naiđem na ovakve stvari:
http://search.ebay.com/search/search...=34%26fsoo%3D1 Početna cijena .01$, shipping par dolara ili čak besplatno za stickove od 8 i 16GB. Evo, ovo mi se čini vrlo slična stvar koju HG-spot prodaje pod nazivom Prestigio 2GB kožni usb drive: http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=030640 Opet mi je sumnjivo zbog niskih cijena, no s druge strane prodaju ih power selleri i ekipa s masu feedbacka tako da stvarno neznam... |
Ja dosta kupujem, na ibeju i vjerojatno nisi cul za shooting ili killing
To ti je kad ti u zadnjim sekudnama dode netko i zbida to na pravu cjenu. Ja ti kupujem tamo CPU-e i RAM plocice pa ti ovdje prodam i tak se zaraduje Nisam vidio koliko je ostalo do kraja aukcije no ak trebas neki savjet nesto imam i msn i skajp pa me dodaj |
99.99% no-name usb stickova na ebayu su hackani fake stickovi.
Prikazuju navedeni kapacitet, ali pohrana podataka na njih rezultira corruptom fileova. Memorijske kartice isto tako. Visoki pozitivni rejting (cak i na desetke tisuca) ne znaci nista. (ljudi vecinom prime stick, ustekaju ga, vide da radi i prikazuje koliko bi trebao i daju pozitivan feedback) Skoro svi prodavači iz Kine, Hong Konga Singaporea.... prodaju te stvari. (neki su prijavljeni u zapadnim zemljama, ali roba stize sa istoka) Radi se u svjesnoj i masovnoj prevari na koju tisuce i tisuće nasjedaju. Jako je puno prevara, jako puno smeća i škarta na ebayu. Može se naći dobrih i jeftinih stvari, ali najčešće vrijedi ona dobra stara: "AKO JE PREDOBRO DA BI BILO ISTINITO, OBIČNO I NIJE". Zato odolite iskušenju jer ćete potrošiti i novaca i živaca i vremena. |
Pa evo neznam, kupio sam jedan (ovaj bež "kožni") za 20ak $.
Cijene redovito narastu na oko 20$ što i nije loše pošto takvi stickovi u nas koštaju 300+ kn. Javim kad stigne :) |
Citiraj:
primit ces ga, (imat ce na sebi jednu svjetlucavu ovalnu naljepnicu na kojoj ce pisati kapacitet) ukopcati ga i vidjet ces da je taj kapacitet i mislit ces da je ok. A ti napravi slijedece: Napuni ga sa nekoliko velikih filleova (brzina ce biti, ili bolje receno, nece biti brzina :lol2: ) Nakon toga te fileove prebaci nazad na komp (mozes i pokrenuti na sticku ali bolje ovako) i pokreni ih. I tu slijedi razočaranje i gorak okus u ustima. Kontaktiraj prodavaca i zatrazi full refund. Neki te mozda ignoriraju, neki ce se pravit blesavi, neki ce te trazit da im prvo posaljes nazad stick, uglavnom o svom trosku tu sad slijedi i jedna napomena. Od transakcije imas pravo do 45 dana nakon pokrenuti paypal dispute. Ako ju pretvoris u claim, (znaci da nema srece u komunikaciji) onda paypal preuzima rjesavanje slučaja i najcesce paypal (premda se ovdje zapravo radi u prevari i ilegalnim aktivnostima koje ne bi trebale biti dozvoljene, ali ne zamara se paypalu s tim) trazi da vratis prodavacu o svom trosku proizvod uz shipment tracking number. Obicnom postom takvo govance za kinu je nekih 15tak kn, ali preporuceno (gdje dobijes i broj posiljke koji te paypal trazi) je 30-40kn. I na kraju i da dobijes pare npr 20$-100kn, -35kn za slanje nazad = 65kn :) Popusio si novaca, vremena i zivaca. Klonite se tih no name stickova na ebayu, kupujte u trgovinama, po oglasima brand name... |
Bumo vidli ;)
|
kaj se za***... s tim, imate u linksu 8gb za 240kn:goood:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:40. |