![]() |
AMD X2 6000+ bug?
Naime prekjucer sam slagao konfiguraciju ovih karakteristika:
AMD X2 6000+ Asus M2N-X PLUS 2GB DDR2 667 Transcend XpertVision 8500GT 512MB WD250GB Sata 400W Power Namjena konfiguracije je crtanje u AutoCAD-u za jednog arhitekta. Nakon jednog dana zali se on kako mu na crtezima sve pocne stekat, a i windowsi su neki zaguseni. I tako probam ja sve zamijenit da vidim koja komponenta to uzrokuje. Nakon 2 ploce, raznih memorija, ATI i Nvidia grafickih, 2 diska, reinstalacije windowsa problem ostaje isti. Vrtim 3DMark 2001SE i ona prva simulacija sa autom radi na 200FPS-a i onda odjednom padne na 5 i sve pocne da se gusi. Nazovem MSAN servis i pitam imaju li kakvih ideja sto bi moglo biti i serviser kaze da probam drugi procesor, da se zna "desit" takav slucaj . Stavim AMD LE1600 i odjednom sve zivne. Evo danas zamijenjen za drugi 6000+ i sve radi ok. Nekako mi ona recenica "zna da se desava" malo cudno zvucala kada sam spomenuo 6000+. Mozda ima neka serija sa zajednickim problemom a mozda sam bash imao srece i naisao na 1:100000. Do sada sam se se susretao samo s procesoroima koji su ili radili ili bili mrtvi :D. Ima tko slicnih iskustava? |
Baš čudno...
|
Danas sam se susreo sa josh jednim X2 6000+ sa istim problemima.
ASUS M2N-MX, 2GB RAM, 2600XT, X2 6000+ - 1350 3DMark2001SE score. Kada se zamijeni procesor sve radi ok. Zbog nedostatka kamere, ovaj put sam ga scanirao. http://shrani.si/f/36/xb/3JBy7JUl/x2-6000.jpg |
Možeš li baciti jedan SS da vidimo šta kaže CPU-Z i slični programi u vezi proca?
|
1 privitaka
|
Nista posebno nema osim toga što Everest pogresno očitava količinu keša (ali to je do verzije everesta).
Jesi li instalirao one drivere za dvojezgrene AMDove procesore i one optimizere? Ako nisi instaliraj pa vidi hoće li se situacija promjeniti. |
Evo jucer stigose izvjestaj za prvog Athlona:
http://shrani.si/f/Y/xV/eNz7vgh/6000.jpg Dakle zamjena. Drugi Athlon 6000+ nije normalno radio na plocama ASUS M2N-MX SE, M2N-MX SE PLUS i M2N-X PLUS. Nije pomogao niti novi bios, X2 optimizer, Vista i XP windowsi, uvijek isto. Radio je normalno na M2V-MX SE (VIA K8M890 chipset) & M2N-SLI (nForce 560 SLI MCP). Cudno je da nece radit ok na 3 ploce a na druge 2 hoce, vise ploca nisam imao da ispitam. Losa serija navedenih ploca ili neke smetnje u procesoru, nekompatibilnost sa zadnjim biosom or who knows... |
Onda je očito da procesor radi kako treba, ako radi na drugim plocama. Ali nikako mi onda u glavu ne ide kako ovaj procesor za koji si dao SS servisa ne radi kako treba, odnosno pravi takve probleme... Moguce da ima nekih problema sa 430 i 520 chipsetima u pogledu kompatibilnosti.
|
mozda je u tom tjednu proizvodnje AMD bio u banani :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:46. |