![]() |
Externi HDD - pitanja?
Imam višak HDD Maxtor PATA 160GB, služio kao pohrana podataka. Sada u mašini imam 2X250GB (oba SATA), ovaj višak, nemam mjesto na MB, za upiknuti, odlučio se za externo kućište, budući da bi mi taj HDD bi prenosiv, samo za pohranu/prebacivanje podataka (filmovi, igre...), te na bi radio 24/7, samo 'from time to time'.
Princip 'šarafanja' u 3,5''PATA kućište mi je znan, sve O.K. Pitanja : Taj HDD sto mi je višak (nije aktivan u mašini), prije je služio kao pohrana podataka, nije sistemski i podijeljen je na particije E: i F:. Jedan od sadašnjih koji je u pogonu također je podijeljen na E:F: i ima istu svrhu,samo pohrana. Budući da kada budem ukopčavao Externi HDD preko USB-a, te kada komp nađe 'New device', da li će biti klanja i/ili problema između ta 2 diska ili u mašini?, ili da prije nego ga ubacim u ext. kućiste, da taj visak HDD ponovo formatiram? ili je dovoljno samo da promijenim slova particija?, ili čak da ne diram nista? Unaprijed hvala za korisne postove. |
Formatiraj Maxtora. U Exploreru će se pokazivati kao 'Removable Disk' (kao usb stick) i sam će mu dodijeliti slovo particije.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Hvala za postove,:chears:
Upiknuo Maxtora- extreni, sve u redu, OS prepoznao uredjaj, particijama dodijelio slova, nema nikakvog klanja, radi ko vurica:goood:, cak ne primjetim da je sporiji od HDD-a u masini. |
pozdrav! jel moze netko pomoci?
kupujem HDD i dvoumim se izmedu sljedeca tri; HDD SEAGATE-MAXTOR 250 GB One Touch IV, UDMA 133, 7.200 o/min., 16 MB cache, eksterni, USB 2.0 (STM302503OTD3E1-RK), HDD SEAGATE 250 GB, FreeAgent Desktop, UDMA 100, 7.200 o/min., 8 MB cache, eksterni, USB 2.0 (ST302504FDD1E1-RK), HDD WD 320 GB MyBook Home Edition 3.5", UDMA 100, 7.200 o/min., 8 MB cache, eksterni, USB 2.0 + FireWire + eSATA (WDH1CS3200E). ako netko ima kakva iskustva i prijedlog bio bih zahvalan... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:51. |