![]() |
Procesor. matična i memorija
Imam u planu kupiti novi komp ali u dijelovima. Već imam grafiku(GIGABYTE 8800gt) i disk 500gb neki najbrži od segatea. Sada planiram upiknuti još 1. procesor Intel dual-core e8400, 2. matičnu Asus Maximus Formula jer sam vidio da je dobra po svim testovima 3. i memoriju Crucial Ballistix Dual Channel 2048MB PC8500 DDR2. pa me zanima jel ide ova kombinacija? samo da naglasim da ne mislim raditi OC jer za sada to nema potrebe. :respekt: :respekt: |
Ak ne mislis ocat kaj kupujes onda tak skupe komponente; 1500kn za proc, 2000kn za maticnu i 700kn za ram - stete novci kad za 1/3 tih novaca kupis konfu koja isto sve vrtila ko i ta apsolutno nikakve razlike.
|
Sad neću raditi OC no ubuduće možda.Želim imati komp sljedećih 5 godina a ne da mi se nešto uništi za godinu. Znam da je vjerovatnost vrlo mala no ipak ne bih isprobavao.
|
ne mislis oc-at :lol2:
jesi li mogo onda stavit nesto sto se ne kloka ko ludo. proc i ram budala (idu visoko) a mbo dava koliko ti treba :D komponente stvorene za entuzijaste al ok... nisi spomenuo za sto ce ti uopce komp? i ak se mislis osigurat na 5god onda ti svakako 2gb rama nece bit dovoljno, iako zaboravi na pricu da si miran/siguran 5 godina ;) |
Nece ti se nis unistit ak neces previse mrdat po cijelom sustavu (ja vec godinu i pol stalno nekaj isprobavam, podesavam pa mi se nije nis naparvilo). Jednostavno je isplativije sad potrosit bar upola manje novca na komp kojeg ces isto tak moc kloknut i za cca 3 godine opet kupit novi i nadogradit ngo dat sad tolke novce a za 5 god ko zna kam ce tehnologija otic.
Prijedlog: Procitaj malo forum i pogledaj sa kakvim se kantama ljudi igraju na high detaljima u svim novijim igrama pa onda odluci. Pogledaj si podforume: konfiguracije, overclocking, igre i intel. |
Ja znam da nisam miran sljedećih 5 godina no sada ću kupiti ovo pa ću za 3 godine oc-a da mi komp opet bude savršen. mislim se pretežito igrati ali i nešto ubuduće programirati-još nism smislio šta. A jel sada ova kombinacja valja o OC za 3 g????????
|
Ma valja, samo kupuj i zaboravi sve kaj sam rekel.
|
Gle ja sam novi u tom infromatičkom svijetu pa mi dobro pada svaki savjet o kompu.
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:32. |