PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   stalno mi se nesto skida (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=97489)

kiwwy 05.02.2008. 19:02

stalno mi se nesto skida

cjelo vrijeme mi se nesto skida neznam sta . imam program bitmeter i on mi stalno pokazuje dok sam connectan da mi se skida nesto po 3.8 kilobajta u sekundi.Neznam zasto do nedavno mi je sve bilo normalno i skidalo mi se kada sam skido a kad nisam mi je pisalo 00,Jel zna neko u cemu je problem?

malcom 05.02.2008. 19:14

probaj skenirat komp komp sa nekim anti virusom ili postaj hijakthis.

Bubba 05.02.2008. 19:17

Zato sto 90% tema koje otvaraju nepismeni ******* ovdje treba zatvoriti. Mozda je krajnje vrijeme da decko predje s Windowsa 3.11 i SLIP-a na nesto modernije. Naravno, nikada necemo znati, jer ce proci dvadeset i sest postova gdje treba namoliti lika da kaze koji OS koristi, koju vezu ima, izlista aktivne procese, da scan report nekog za to namjenjenog programa - a da ne spominjem da ima vjerojatno 768 stikija koji objasnjavaju kako provjeriti racunalo od razno raznih napasnika, + nezaboravni i neizostavni Google.

kiwwy 05.02.2008. 19:27

evo ne kuzim bas odgovore ali ok
koristim windows xp sp2
i skniro sam s avg i pobriso sve s ccleanerom
i opet isto zato i trazim pomoc
i buba sad se nebi svadio ali zato podforum problemi i postoji ali ok! jel zna ko onda ?

wex[hr] 05.02.2008. 19:33

Ajde skini http://www.netlimiter.com/download.php pa nam stavi screenshot kad otvoriš program. Ustvari, vidjeti ćeš i sam koji ti *.exe pravi 'probleme'.

kiwwy 05.02.2008. 19:39

evo net limitor ona free verzija mi pokazuje 00 downloada i 00 uploada ali bit meter pokazuje stalno 3.8 download i 4.0 upload a neam nis od programa koji bi nes skidali upaljeno

EDIT: aha sad znam kajmi skida ali neznam kako da to sprijecim i netlimitor ga nade
svchost.exe i to proces 1048 i tocno 3.8 cjelo vrijeme kako da sad ti sredim?
kako da ga zgasim pobrisem ili nes?

wex[hr] 05.02.2008. 20:13

Ne, raširi na plusu kod svchost.exe i vidi na koje se adrese spaja. Pretpostavljam da bi ti to mogao biti Windows Update. Ovako to izgleda:

http://img115.imageshack.us/img115/3...5073hk7.th.jpg

Vuco 05.02.2008. 20:22

Citiraj:

i buba sad se nebi svadio ali zato podforum problemi i postoji ali ok! jel zna ko onda ?
Da, ali postoje i pravila kad imaš neki problem. Baš zato da bi ljudi mogli odmah krenuti odgovoriti, a ne nagađati što ti imaš u kompu ili nemaš. Pročitaj pravila na vrhu podforuma, pa ćeš vidjeti da si fulao podosta.

Što se problema tiče. Jesi spojen preko LAN-a/WLAN adaptera (kartice) na neki router ? Ili imaš direktnu PPPoE konekciju (da imaš fino ikonicu od konekcije i možeš napraviti connect/disconnect ?).
Jer pazi, ako si spojen na router bez PPPoE-a, onda je normalno da se ta veza stalno održava (veza između tvoje LAN/WLAN kartice i routera ili čega već). U tom slučaju vjerojatno ništa ne skidaš sa neta, već se odvija normalna komunikacija u mreži. Zato ti i netlimiter ne bi ništa pokazivao (jer on gleda čisto internet promet, a možeš ga podesiti i da gleda promet u mreži).

yedwy 06.02.2008. 08:57

Neznam za WAN ali ja imam na LAN nakačen DLINK u routerr modu i meni se kontrolni promet između kompa i routera ne broji u net statistike a posebno ne da iznosi 4kb/s kod njega je očito nešto upaljeno...

Da je samo dl ja bi odma rekao da je auto update ali ako ima i ul onda je ili p2p ili je neki malware jer nema ko od tebe kaj skidati radi updatea konstantno sa 4kb to su sve samo kontrolni paketi i sitnice koje imaju par kilobajta slanja svakoh par minuta a ne 4kb/s konstantno...

Ja bi rekao temeljiti scana sa avat/nod32/avg/avira (ili kaj već voli) onda sa spybot s&d i nekim rootkit alatom isto i onda instalacija i/li konfiguracija firewalla da reže sve kaj nije ručno dozvoljeno...

Vuco 06.02.2008. 13:58

A kad ne znam di on gleda tih 4kb/s ili što god već. Netlimiter (opet, koja postavka ?) ili status kartice iz taskbara ?

Nije ništa napisao, a traži pomoć. Pa mi nabadamo u nadi da ćemo rješiti problem.

kiwwy 06.02.2008. 14:40

da spojen sam preko wlana gigaset se555 i onaj net limitor mi je na postavki local network i stalno mi pokazuje 3.8 download i oko 4.0 (on se mjenja ali nikada nije na nuli) upload
skeniro sam s:ad-aware, sa avg, sa ccleanerom i mogu stavit hijackthis log ako treba samo da mi se to sredi.Jel sad zna ko sta moze bit?

yedwy 06.02.2008. 15:51

Da stavi hijack log to će bit najbolje...

Vuco 06.02.2008. 18:02

Makni sa Local i stavi na Zone: Internet. Pa vidi kako je onda. Pa ćeš vidjeti jel to komunikacija između uređaja ili imaš smeće neko koje radi promet.

kiwwy 06.02.2008. 20:35

kad stavim na internet promet je 00 sad znaci to je samo izmedu uredaja ili se skida ???

yedwy 06.02.2008. 20:46

Sad je kako treba znači da ti je nešto slalo što nije trebalo ali je dio sustava, ostavi tako i trebalo bi bit ok...

Vuco 06.02.2008. 21:21

Citiraj:

Autor kiwwy (Post 945193)
kad stavim na internet promet je 00 sad znaci to je samo izmedu uredaja ili se skida ???

To bi značilo da se slanje i primanje odvija u lokalnoj mreži, a ne prema van.

domy_os 07.02.2008. 00:02

Vrijeđanje, svađa i svi ostali postovi koji se ne tiču teme su zabranjeni. Ako želite nekoga upozoriti na propuste, učinite to na lijep način. Za ostale stvari imate lokalne birtije i PM.

Gabre 07.02.2008. 04:20

domy - svaka ti čast, obrisao si moj post, a bubbin ostavio..

stvarno pohvalno, nemam riječi.

domy_os 07.02.2008. 14:56

Napisao je ono što se od člana traži, ne vidim u čemu je problem...

Odojak 07.02.2008. 15:56

I moj.

Reci nekom da je za psihijatriju etično je u pm...

Slazem se s Gabreom...

p.s. pretpostavljam da ce i ovaj moj post sad u koš.

Gabre 09.02.2008. 03:37

Citiraj:

Autor domy_os (Post 945712)
Napisao je ono što se od člana traži, ne vidim u čemu je problem...

vidi se u čemu je problem vrlo dobro.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:19.