PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Prikaz broja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=97465)

Doberman 05.02.2008. 15:37

Prikaz broja

Prikaz broja

...molim pomoc u vezi prikaza broja na kompjutoru...
probao sam izguglati sve o tome al jos uvijek nisam nasao rjesenje...

zelim da mi pokazuje na kompjutoru broj pozivatelja kad me netko nazove...

radi se o analognoj liniji preko T-coma

imam vise modema i ni jedan nisam uspio natjerat da to radi...
isprobavao sam slijedece programe

Modem Spy
Advance Call centar
Caller ID monitor 2.0
SuperVoice
FaxTalk Communicator
... i jos jedno desetak drugih...
svi mi pokazuju za vecinu modema da su IDcaller support al ni jedan ne pokazuje broj vec samo pokazuju "Incoming call"...

molim ako ima neka dobra dusa koja zna rjesenje kako to natjerat naj jednostavnije da radi...

coconut 05.02.2008. 15:43

Ako ti t-scum nije aktivirao tu opciju (tzv. Caller ID), badava ti sav softver i hardver ovog svijeta. Čini mi se da dotična usluga košta nekih 12kn (+pdv) mjesečno.

Doberman 05.02.2008. 17:35

Citiraj:

Autor coconut (Post 943996)
Ako ti t-scum nije aktivirao tu opciju (tzv. Caller ID), badava ti sav softver i hardver ovog svijeta. Čini mi se da dotična usluga košta nekih 12kn (+pdv) mjesečno.

Na istoj toj liniji imam spojena dva Panasonic bezicna telefona koji uredno pokazuju broj... mislim da je to odgovor da je usluga ukljucena...

Doberman 06.02.2008. 19:40

???????????

... zar nema nitko tko zna odgovor na to pitanje?

RisingPower 06.02.2008. 20:13

Citiraj:

Autor Doberman (Post 945134)
... zar nema nitko tko zna odgovor na to pitanje?

Mislim da prikaz broja na kompjuteru možeš vidjeti samo ako imaš ISDN.

Igsy 06.02.2008. 20:25

mislim da ne... jer taj program je kao zamjena za kucni tel i u modem isto idu 2 žice kao i u bezicni tel s prikazom broja... možda ti jednostavno modem ne preuzima tu informaciju, jer je napravjen iskljucivo za dial up surfanje...

Nikky 06.02.2008. 21:50

Eh, gdje je vrime starog dobrog DOS - a?. Danas ako nema polja za unos ili botuna onda opcije nema ili ne postoji?. E nije, na sreću.
Rekao si poviše, da si probao sa više modema ali nisi naveo koji. Za početak pogledaj ovu stranicu. Radi se o jednom starom software - u ali i korisnim informacijama kako provjeriti i uključiti CallerID funkciju modema. Vjerojatno si predpostavio - zaključio kako ovu funkciju ne podržavaju svi modemi. Drugi "štos" je ako modem podržava funkciju a ista je po defaultu (čitaj po paljenju) isključena, kako postaviti da se funkcija uključi a da nemoraš manualno kao u gornjem primjeru.
Za kraj evo šta trebaš napraviti. Za određeni modem utvrditi podržava li CallerID funkciju i ako da točno podržane AT komande.
Evo i jedan software: AnalogX CallerID.

Visage 07.02.2008. 01:03

Citiraj:

Autor Nikky (Post 945254)
Eh, gdje je vrime starog dobrog DOS - a?. Danas ako nema polja za unos ili botuna onda opcije nema ili ne postoji?.

Bravo Nikky, tako se govori :)

Kad ti je Terminal-ogija tako draga a destinacija prava, da jos cujem da si bio na BBS-u od Blagog, pa da padne jos jedna pohvala?

Citiraj:

Autor Doberman (Post 943993)
molim ako ima neka dobra dusa koja zna rjesenje kako to natjerat naj jednostavnije da radi...

Nikki ti je dao neke programe. Nisu mi poznati pa probaj.
Ono sto znam iz prve ruke zove se Procom Plus. Legenarna alatka od milja centrala svakog BBS-era. Od 4x svi su imali Caller ID sa brdom dodataka. Procom u sekundi pokaze sto modem podrzava. Ako malo proucis Help fajle, zadivit ces se sto sve par linija old school komandi moze izvuci iz modema. brdo dodataka za Procom

Sportster Message Plus je najbolji kandidat. Ali iole noviji modem, more isTAPIrati posao. Ovaj meštar ima jedan od najboljih. Nisam probao pa nemogu reci. Svakako i ovo probaj jer ide daleko dalje od samog pokazivanja.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:02.