PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Kako do legalnog oružja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=97295)

Michel 04.02.2008. 02:09

Kako do legalnog oružja

Dakle , kako naslov teme glasi, zanima me koji je točno postupak za dobiti dozvolu za posjedovanje i dozvolu za nošenje oružja. (Znaći konkretno da li mogu u lokalnoj streljani nakon neke završene obuke dobit potvrdu. I je li lječnički u sklopu toga.)

Što se tiće zakona nikad nisam imao nikakvu prijavu
ili tome slično i imam 21 godinu pa zadovoljavam te uvjete koji su zakonom postavljeni.

Gdje kupiti u hrvatskoj najpouzdanije i potpuno legalno oružje (novo ) .
Točnije zanima me kako do Berette 92FS. Ako netko zna a znam da znate :chears:

I ako ima kakva caka još molio bi....

bass_pleya 04.02.2008. 02:25

evo recimo ja ti nebi znao odgovoriti na pitanje ali bi postavio jedno tebi... cemu to?

Michel 04.02.2008. 02:29

Citiraj:

Autor bass_pleya (Post 942740)
evo recimo ja ti nebi znao odgovoriti na pitanje ali bi postavio jedno tebi... cemu to?

Što misliš ? :dobar:

EDIT : Evo da nebude u negativnom tonu pa dodavam ....
Sport , zabava , u kontroliranim uvjetima (streljana ) ali i zaštita za doma. Ionako je u mom susjedstvu bilo više provala itd.

Brown Acid 04.02.2008. 02:39

Neće ti niko pametan s 21 godinu dat oružje.
Pištolj možeš koristiti ako si u lovačkom društvu..
..nađi neko, i vidi s njima.

bass_pleya 04.02.2008. 02:44

Citiraj:

Autor Brown Acid (Post 942747)
Neće ti niko pametan s 21 godinu dat oružje.
Pištolj možeš koristiti ako si u lovačkom društvu..
..nađi neko, i vidi s njima.

evo nista... idem se ja uclanit u lovacko drustvo pa cu si uzet dva uzija... jedan za na faks a drugi za po doma...

Fleks 04.02.2008. 02:45

Dobis bez problema dozvolu. Pogotovo ako si drzavni sluzbenik.

A sad za sta ce ti... Razmisli dobro. Trigger happy nikada ne zavrsi dobro.

Michel 04.02.2008. 02:49

Citiraj:

Autor bass_pleya (Post 942748)
evo nista... idem se ja uclanit u lovacko drustvo pa cu si uzet dva uzija... jedan za na faks a drugi za po doma...

Joj meni ljudi.
Postavim temu , pitam ako neko zna, ne ako neko želi za***..t .:offtopic:
I u zakonu stoji da se može dobit sa navršenih 21 . Samo me zanima što sam napiso ko prvi post.

Michel 04.02.2008. 02:51

Citiraj:

Autor Fleks (Post 942749)
Dobis bez problema dozvolu. Pogotovo ako si drzavni sluzbenik.

A sad za sta ce ti... Razmisli dobro. Trigger happy nikada ne zavrsi dobro.

:D Nisam trigger happy :D

Iznimno sam odgovoran sa takvim stvarima , i pristupam sa iznimnim oprezom .

subtex 04.02.2008. 03:12

Podizao je stari od mog frenda tu dozvolu, uglavnom nije tak jednostavno. Njegov tata (frendov deda :) ) je bio lovac i ostavio u nasljedstvo nekoliko pušaka i pištolja, a pošto je po zakonu ilegalno imat oružije ako nemaš dozvolu morao ju je dignut.
Uglavnom dosta papirologije, pa nešto kao psiho-test. I još su ispitivali susjede iz zgrade i bližu rodbinu kakav je čovjek i takve stvari.

Ako si u nekoj državnoj službi, lovačkom društvu ili se baviš nekim poslom gdje je oružije svakodnevica vjerujem da pomaže, al da ćeš dobit dozvolu samo na temelju tog, nema šanse. + ako se oružije koristi a da za to nije bilo potrebe, oduzima se oružije i dozvola bez mogučnosti povratka

Fleks 04.02.2008. 03:20

Citiraj:

Iznimno sam odgovoran sa takvim stvarima , i pristupam sa iznimnim oprezom .
Da to i ja kazem, pa znam da mi neko da stinger da bi srusio prvi avion koj vidim just for fun :D

Michel 04.02.2008. 03:46

Citiraj:

Autor subtex (Post 942756)
Podizao je stari od mog frenda tu dozvolu, uglavnom nije tak jednostavno. Njegov tata (frendov deda :) ) je bio lovac i ostavio u nasljedstvo nekoliko pušaka i pištolja, a pošto je po zakonu ilegalno imat oružije ako nemaš dozvolu morao ju je dignut.
Uglavnom dosta papirologije, pa nešto kao psiho-test. I još su ispitivali susjede iz zgrade i bližu rodbinu kakav je čovjek i takve stvari.

Ako si u nekoj državnoj službi, lovačkom društvu ili se baviš nekim poslom gdje je oružije svakodnevica vjerujem da pomaže, al da ćeš dobit dozvolu samo na temelju tog, nema šanse. + ako se oružije koristi a da za to nije bilo potrebe, oduzima se oružije i dozvola bez mogučnosti povratka

Uf to ako ispituju susjede mi nije drago :(
Mislim nemam nikakvih problema sa susjedima nego baš zato što sam poznat ko jako dobar i miran :D Pa ne bi volio pokvarit dojam sa Dobar dan gospođa policija je znate onaj kakav je ? - a zašto svijete moj
- Za procjenu o oružju
- Ajme oružje puj puj ....
i tako to:D

Jelc 04.02.2008. 03:48

Da te pitam nešto-zašto odmah otvaraš thread na svaštari a sve ti lijepo piše (za nepovjerovat...) na stranicama MUP-a?

http://www.mup.hr/41.aspx

gangxxxta 04.02.2008. 07:40

kompic je dobio na nacin kao za samoobranu,al mislim da mozes brijat za neko kolekcionarstvo...moj djed ima pistolj,ali on je radio kao zastitar pa je dozvola bila obavezna

raf 04.02.2008. 10:20

ak ti treba za zastitu doma uzmi si neki plinski. prave ih kao kopije pravih, a bome se i cuju kao pravi. a za njih ne moras imati nikakvu dozvolu, samo 18 godina.

Hamm 04.02.2008. 10:49

ajde mi samo objasni kaj će ti za zaštitu doma?

ako se ne varam ako ti i propucaš provalnika ti si kriv bez obzira bio on naoružan ili ne :)

http://www.prag-info.cz/_shop/image_...KARS123550.jpg

evo ga...to ti je the best osiguranje :)

Fleks 04.02.2008. 11:13

kupi psa. po mogucnosti 50+ kg. To je zastita za doma.

ja sam imao problema sa susjedom koj je u nekoj sekti i lud je. cak mi je jednom i provalio i probao me zadaviti. Od policajaca nema kruha naravno.

Onda sam uzeo pesa. Sad vise nemam problema sa tim luđakom.

Bullet1 04.02.2008. 11:23

susjed... zar ti treba nesto takvo da otjeras ove nase montune iz kuce :D...
ovisno gdje zivis, uzmi si vucijaka/tornjaka i miran si :fiju:

Hamm 04.02.2008. 11:27

Citiraj:

Autor Fleks (Post 942893)
ja sam imao problema sa susjedom koj je u nekoj sekti i lud je. cak mi je jednom i provalio i probao me zadaviti. Od policajaca nema kruha naravno.

lol to je ziher neki s foruma kojem si digao talk ili mi preporucio laptop za crysis :lol2:

Old Iggy 04.02.2008. 11:30

Citiraj:

Autor Michel (Post 942744)
Što misliš ? :dobar:

EDIT : Evo da nebude u negativnom tonu pa dodavam ....
Sport , zabava , u kontroliranim uvjetima (streljana ) ali i zaštita za doma. Ionako je u mom susjedstvu bilo više provala itd.

Za zastitu po doma zaboravi, generira puno vise problema od koristi (sjeti se one zene koja je neki dan pucala u nesudjenog zeta). :D

Sto se tice streljastva, ako i ides u samostalnu nabavu oruzja (sto je upitna korist, streljacko drustvo ionako nabavlja oruzje koje koristis osim rijethih situacija s MK i VK oruzjem) treba ti dozvola za posjedovanje oruzja, a za prijenos na drugu lokaciju SD ti osigurava papire.

Za nosenje oruzja ima toliko procedure i svako malo lijecnickih pregleda da brzo postane gnjavaza, osim ako ti stvarno ne treba (npr., za posao).

Thoroughbred B 04.02.2008. 11:38

nema mi smisla uzimat oruzje da ubijes svakog potencijalnog provalnika :D ne isplati ti se to,pa za ubojstvo dobijes godinu dana zatvora,strogo je to,tko ce godinu dana lezat u zatvoru za UBOJSTVO.

inace,po meni,oruzja sluze za zastrašit provalnika a ne za ubijat provalnike,pa kupi neki plasticni u pevecu za 13kn.

yedwy 04.02.2008. 11:48

Dobit dozvolu za držanje i nije neki problem, za nošenje - e to je već drugoo, a za korištenje da i ne pričam... :D

Uglavnom moraš ić kod spedijaliste medicine rada koji izdaje potvrde da si mentalno i ino sposoban i odgovoran itd to ti se plaća jedno 300kn IIRC on te pošalje još ako kamo trebaš ić, ali caka je da kod dizanja moraš naveti u prijavi razlog i napišeš li tamo samoobrana pozdravi se s dozvolom - nećeš je nikad dobit jer to kod nas ne priznaju kao ideju, ionako je zabranjeno branit se vatrenim oružjem bez obzira kako su te napali ako nisi službena osoba (sa službenim oružjam dakako ne sa uzijem i sl jel :D) jer ćeš završit u ćuzi i to ne na 1god nego na malo duže a bandit će te još tužit (provjereno iskustvo iz bliže okoline znam o čem pričam) i ako baš oćeš učlani se u neko practical shooting društvo i traži dozvolu za sportsko pucanje i tako napiši unutra da si član u practical shooting društvu i da ćeš si nabavit custom made/modded oružje i zato ti treba dozvola i niko neće previše kenjati...

Za samoobranu (ako je misliš nosit sa sobom) ti nebi nikako preporučio berettu 92 FS nego uzmi neki mali revolver tipa Colt Cobra 38 ili ako baš oćeš poluautomatik malu Astru 9mm ili Glock jer su lakši a za obrambene udaljenosti dovoljni... :smoke:

kundak 04.02.2008. 11:59

Ajde lipo na cod 4 ka i pola ovog foruma, tamo mos ubit muslimana koliko te god volja, a policija te ne goni + sta si jos faca ako ih ubijes priko 100 u jednoj rundi.

Inace, dosta ti je opasno drzat oruzije. Meni je caca policjot i jedan njegov kolega se propuca u ruku kad je cistia pistolj.Lik je rukova svim zivim oruzijem, bia u ratu - sve skupa oko 20 godina iskustva s tim stvaima i opet mu se desilo. Tako da nikad nemos bit dovoljno oprezan i dovoljno iskusan.

Oruzije je za ubijanje, a ne za zabavu.

Mar 04.02.2008. 11:59

Evo za samoobranu :D
http://www.magnumresearch.com/images/tach_ult_hunt.gif

Stvarno, koji će ti vrag pištolj?? Nije da smo u Jamerici di se puca svako malo i di ljudi ginu od pljački redovito.

Ako te zanima rekreativno pucanje, onda kupiš kvalitetnu zračnicu kao što je AMD napravio i možeš pucati vani po metama bez straha da ćeš nekog ubit slučajno i bez proizvodnje buke.

Ako si već toliko zabrinut za samoobranu, onda radije uzmi neki suzavat jer s tim teško da ćeš slučajno ubit bilo koga ;)

Thoroughbred B 04.02.2008. 12:13

uostalom,ovo je doista delikatna tema za raspravljat i postavljat pitanja na javnim forumima...ipak se radi o oružju od kojeg većina prezire...o tome se i šuti,kad nabaviš,to se ne priča uokolo...ili kad nabavljaš...to je jedna prilično nezgodna,privatna stvar...

frANZi 04.02.2008. 12:21

A znaš ti onu: "Tko se mača lača...".

Hebemu zemlju šta će ti oružje? Ne upadaju provalnici samo tako dok si ti unutra i gledaš televiziju i samo čekaš da propucaš nekoga.

Uostalom, nema šta ne može u kući biti potencijalno oružje:
- teflon tava
- ekspres lonac
- set noževa
- pepeljara
- lopata, kramp, ručna kosa, srp i ostala oruđa
- pršut (al od svinje 200+ kg)
- itd.

Samo nemoj oružja, čovjek se više ne smije ni pobit, a da drugi ne izvadi pljucu.

Fleks 04.02.2008. 12:24

Znaci vec smo zakljucili da je oruzje bezvze (osim stignera za rusenje komericijalnih letova just for fun).

Dakle uzmi ili pesa ili ovo:

http://www.suzavac-argus.com/suzavci.html

najgore sto mozes dobiti je prekrsajna, a onaj kojeg si zaspricao nece tak skoro zaboraviti da te ne dira.

Ili jos bolje soker pa ga drmni po jajima :D

Perki 04.02.2008. 12:30

Slažem se s većinom, oružje kao takvo je potpuno nepotrebno za ono što misliš da ti treba. Da ne velim koliko je (pre)skupo. Evo, jedan sasvim solidan učinak uz minimalnu, investiciju :

http://www.index.hr/vijesti/clanak/1...gu/373194.aspx

potemkin.hr 04.02.2008. 12:58

Kaj susjed ti krade net? :D

RisingPower 04.02.2008. 13:26

Mene zanima postoji li neko ograničenje u vezi kalibra oružja? Na primjer, može li se posjedovati neki revolver kalibra .308 ili .44 ?

Old Iggy 04.02.2008. 13:32

Citiraj:

Autor RisingPower (Post 942964)
Mene zanima postoji li neko ograničenje u vezi kalibra oružja? Na primjer, može li se posjedovati neki revolver kalibra .308 ili .44 ?

Ne, bitan je tip oruzja. Ti kalibri nisu nista posebno problematicni.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:34.