![]() |
formiranje diska----please help
imam seagateov disk od 250 gb i na njemu dvije particije.kad pokusam formirati particiju C na kojoj se nalazi i operativni sustav javlja mi se poruka------windows cannot format this drive.quit any disk utilities or other programs that are using this drive,and make sure that no window is displaying the contents of the drive.then try the formatting again.------ molim vas pomozite,jer ovo mi stvara velik problem.hvala unaprijed.:D
|
Bootaj sa cd-a direktno, ne iz windowsa.
|
oprosti,ali nisam te shvatio.moyes li pojasniti.
|
:D Ubacis cd od wina unutra, restartas komp, namjestis u biosu da ti 1. boot device bude cd/dvd i krenes. Kad te pita sto zelis, izaberes novu instalaciju, on ce ocitat prethodnu i onda izaberes delete partition (C:) i dalje ju nanovo formatiras. Eto, malo seljacki al stas bolje.
|
hvala nino
|
neki sam dan instaliravao novi xp,kad pokusa da boota javljaju mi se neke greske npr.amageuv9.sys ili anydxalo.sys i komp mi se restarta.pokuso sam formirat particiju na kojoj mi je sadasnji xp iz windowsa ali mi javlja poruku------windows cannot format this drive.quit any disk utilities or other programs that are using this drive,and make sure that no window is displaying the contents of the drive.then try the formatting again.------molim vas pomozite
|
Citiraj:
|
@ Nino Zastoje taj nacin seljački? ja to oduvijek radim, u biti nisam nikad ni formatirao iz wina..i sve uvijek 5..
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
jesi li probao bootati necji tudji komp sa tim CDom?
tj, jel radi njemu? ako je greska u CD-u, snimi novi pa onda opet na svom kompu kreni... http://www.imagesforme.com/out.php/t38495_win03.png kada dodjes do ovoga, stisni 'D' da obrises particiju koju zelis, pa onda 'C' da napravis novu (istu,manju,vecu)... i to je to... NTFS odaberi http://www.imagesforme.com/out.php/t38496_win05.png |
Citiraj:
|
jesi li probao staviti neki drugi XP cd u svoj komp,
ili odnesti svoj XP cd do nekog drugog racunala i pokusati bootati tamo? cisto da vidis da nije problem u tom CD-u... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kod bootanja ti ne može očitati filove koje navodiš. Razlog može biti u CD-u (ako je oštećen, izgreban) U CD-romu (ukoliko slabije učitava) i naravno ako su oba loša. Može ti se desiti da CD u drugom romu bude dobar ali isto tako može drugi rom učitavati taj CD.
|
cd je nov nije ni malo izgreban,boota se ali izbacuje da nekih failova nema.
|
sad kad sam pokusao bootat javlja mi-file /$win-nt$.-bt/biosinfo.inf could not be loaded.the error code is 14.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
pokusaj otici u recovery console i onda odes na cd sa windowsima i kopiras iz i386 foldera biosinfo.inf u c:\windows\inf |
Citiraj:
|
odustao sam više od popravljanja sadašnjeg xp-a.šta god sam pokušao neće da radi.recovery console,twekanje,kopiranje i brisanje raznih failova nije upalilo.sad sam pobrkao nešto u registryu i komp mi se neće da upali.probao tri cd-a od winsa bootati:fuming::fuming:.nijedan neće,uvijek javlja neke pogreske i nedostatke failova.kad bootam cd od xp-a javlja mi poruku windows could not find NTRLD.u prijatelja sva trio cd-a rade.odlučio sam potpuno izbrisati cijeli disk i onda ponovno instalirati xp i napraviti partivije.kako da to uradim neulazeći u windowsa.kako izbrisati sve sa diska neulazeći u windows i ako je to moguće kako to uraditi?please help!!!!!
|
Pa dobro, dali si me poslusao i probao memoriju promijenit? Ne pitaj zasto, samo probaj, pa bootaj sa cd-a.
Gore ti je TomRi objasnio kako sve deletirat. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
problem rijesen.dvd je za++++o stvar.nije mi jasno zasto.xp uspjesno instaliran.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:36. |