![]() |
LCD televizori i matrice
Posto nemam pojma o LCD televizorima (o monitorima znam ponesto :)) molio bih poznavaoce da me malo upute oko matrica. Da li uopste postoje tn lcd televizori? Koje su matrice najzastupljenije. Da li mozda ovisi od proizvodjaca koja je matrica u pitanju ili ovisi samo od modela? Imam u vidu Sony, Samsung, Grundig i Philips. Da li neki od ovih proizvodjaca koriste tn matrice da ih odma otpisem? :) I kojeg bi proizvodjaca preporucili. Znam da je pitanje malo uopsteno i da dosta ovisi od modela, ali eto dajte mi bilo kakvu predodjbu o trenutnom stanju u lcd tv industriji. Hvala!!
|
Sta niko nista ne zna? :D. Dobro priznam da je pitanje malo s brda, s dola :) ali ako moze par smjernica o ovoj temi?
|
Ovo nije podforum za to. Imaš A/V podforum za TV-e.
|
koliko para mislis potrositi . oces lcd ili plazmu ?
|
Pa cuj sve ovisi o ovome sto sam pitao u prvom postu :). Znaci gledam neke samsunge, panasonic-e i grundig-e oko 1500KM (to je oko 5500kn), ali ako su oni tn matrice onda idem na sta skuplje (samo da nije tn). Mada mi po uglu vidljivosti ne lice na tn-e :). A plazmi kod nas bas i nema nesto puno u ponudi. Znaci prvenstveno me zanima ovo oko matrica. A i jos pitanje koliko se isplati kupovati lcd koji nije pune HD reze?
|
Osobno da uzimam TV u tom cjenovnom rangu, uzeo bi Panasonic plazmu 42" za oko 6200-6300kn (možda je i negdje ima i jeftinije) ili 37" za još manje novaca.
LCDi su super... 15000-20000kn naviše, jeftinjaci su smeće. |
Da ali koliko se isplati kupovati tv koji nije full hd? Vidio sam jedan philips full hd za oko 11000kn.
|
Citiraj:
Sa full hdom samo imaš veću šansu za potrefit bad pixel :( |
Pa vjerovatno ce se vrlo brzo preci na full hd rezu, sto se filmova tice, na blue ray diskovima ili cemu vec. A onda ce ovi hd ready (izrodi:)) postati gotovo neupotrebljivi!?
|
vrlo brzo? nije blu ray poput dvd-a, preskup je da se brzo raširi...
mislim da ćemo se načekati da u video-klubovima vidimo 1500 blu-ray hdtv filmova. i na satelitu je slab izbor hdtv-a... |
Ma rasirit ce se sigurno u naredne 2-3 godine. A tv uzimas na nesto duzi period, zar ne?
|
Citiraj:
hold yours horses :D neznam dali si ti bacio oko na sonyevu D i S seriju jer imho to je daaaaaaaaleko od smeca. http://www.svijet-medija.hr/sony_kdl...15107,154.aspx ovo je imho best buy lcd-a al opet zavisi dali covjek zeli plazmu ili lcd :) |
svi LCD TV-i, pa i oni najjeftiniji imaju IPS matricu.
TN ne ide u LCD TV-e. druga priča je kvaliteta ostatka televozora, od njegove elektronike, ugrađenog tunera, te sukladno tome i ovisi sami prikaz slike na ekranu... |
Citiraj:
|
hvala! Konacno konkretni odgovori :). Evo gledam katalog panasonic viere i uglavnom su preko 42" plazme a ispod IPS LCD-i. Dobro izgledaju i uzivo: :). Misljanja o panasinic vieri?
|
jako dobro mišljenje, općenito o Panasonic proizvodima, spadaju u vrh po kvaliteti.
|
posto je gabre zaljubljen u panasonic plazme :P
evo da i ja ljubitelj lcda kazem da su panasonic imho best buy plazme doduse sad je pitanje koja te zanima ? inace ak bi isao na lcd to bi bio sony / philips dok bi plazme gledao panasonic / pioneer. |
Pa moram priznati da na pocetku ovog thread-a nisam ni razmisljao o plazmama :). Mozete li mi reci neke prednosti/nedostatke plazmi vs lcd-a?
|
a boga mu draga, aj malo pogledaj par stranica po forumu, vodilo se hrpa rasprava o plazma/lcd, nemoj da se moramo opet ponavljati po ne znam koji put.
|
Ma da u pravu si i gledo sam (i "bitka" je uglavnom izjednacena :)) i zakljucio da idem na lcd ali eto posto mnogi spominju plazme rekoh da opet priupitam. U svakom slucaju hvala svima na odgovorima!!!
|
google moze
|
Citiraj:
To je ujedno i najveća prednost LCDa. Ne znam... velika je to dilema. |
philips LCD > all...
philips takoder koristi IPS matricu... |
Ja sam dosta dugo bio za LCD, ali sad kad se pojavila full HD panasonic 42" plazma za nekih 11k kuna sam opet u dilemi
|
i opet ću reć - oboje je dobro, pitanje samo koliko korisnik može odvojiti novca i što za to dobije..
42" Full HD plazma je odličan izbor... za te novce mislim ne postoji LCD fullHD |
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:51. |