![]() |
Poliranje ekrana
Dakle, zanima me može li se nekako ispolirati ekran na mobitelu. Imam nekoliko crtica, ne previše dubokih, ali me živciraju...
|
Mislim da ne, ali bilo je raznim mitova da se polira sa zubnom pastom... ja nisam probavao
|
Uf.. ne znam baš, ne bi htio utrljat zubnu pastu u mobitel dok mi to netko ne potvrdi da je radio.. hehe
|
probao sam par puta sa pastom za vizire od kaciga(tako moj frend tu pastu deklarira pa sam mu ukrao naziv) i na nekim mobitelima sa manjim ostecenjima je islo odlicno i dobro ih je pokrilo , ali one bas dublje ogrebotine nije islo nikako ...
|
Navodno u Hama shopu ima neki polir za to...
Isprobam sutra sa zubnom pastom pa javim. |
Ja sam provo na nintendo ds s pastom i to s dvije vrste i nije upalilo. Ali vjerojatno jer ima dubljih ogrbotina. Jer ipak je to touch screen.
|
Citiraj:
|
Tesko cete rucno, ali strojno ide bez problema... Ako imate neki strojcic za brusenje nozeva sa brusnom plocom...
|
inaće se s zubnom pastom poliraju cd-i, i tak ga fino spolira da nema ni jedne crtice.
|
a ako pasta ima granule kao što ima vecina danasnjih kalodonta? i onda tek uništiš sve :)
|
Citiraj:
|
Evo probao sma sa kaladontom, bez granula, i ne vidim baš nekakvog učinka... sve je isto osim što mi se kaladon uvukao u rubove mobitela pa je sada crni mobitel sa bijelim motivima... lol
|
Probao i ja kaladontom bez granula, drgljao par minuta, nekak mi se cini da je mrrrrrvicu ravnije (ok, moj mob izgleda ko da je prezivio bombardiranje)...
Moram kupit s granulama :lol2: |
Ja sam u Chipoteci kupio nekakvu pastu namijenjenu baš za poliranje ekrana mobitela i dosta dobro se može ispolirati, ako su neke manje ogrebotine. Što su veće ogrebotine, treba više trljati, naravno. :) Tubica je malo veća od onih malih Super Attack/Bond ljepila.
|
Pastu treba samo nanjeti i pustiti je par minuta da se osuši pa onda skinuti.
|
Citiraj:
Kak se zove ta pasta? |
|
ovako, frend je na motorou imal jako puno crtica i ogrebotina, ja sam s njim s pastom za polranje metala ( uzimte onu za fino poliranje inače moja je bila bijele boje pasta, a bijela tuba koja je bila velika u širinu kao 2 tube kaladonta ) i sve se super ispoliralo, trebalo bi šljakat i na mobu, sutra stavim sliku tube pa da vidite
|
ne, to bi uništilo stvar do kraja, ta polir pasta za pofarbanu limariju radi na drugu fintu, abrazivno je pa zgrebe malo boje oko ogrebotine i popuni ogrebotinu tako da se čini kao da je nema, a na prozirnom plastičnom ekranu bi samo izgrebalo, ili u najboljem slučaju zamutilo tako da se ništa ne bi vidlo
|
Citiraj:
http://img174.imagevenue.com/loc676/..._122_676lo.jpghttp://img226.imagevenue.com/loc498/..._122_498lo.jpghttp://img194.imagevenue.com/loc236/..._122_236lo.jpghttp://img163.imagevenue.com/loc1061...122_1061lo.jpg |
Citiraj:
:beer: |
Ja sam polirao sam sonax pastom (cca 80kn) vizir od kacige. Sve prošlo u najboljem redu. Nisam probao na staklu od moba, al sam probao na plexiglasu gdje mi je zgreblo i zamutilo površinu. Eh sad opet ovisi kakva je plastika stakla ili ako je pravo staklo onda nema problema.
|
ja bi to probal na Nokii N95 8GB dajte recite kak stavite pastu baš onak malo pa razmažete ili prek cijelog ekrana ?
|
to stavi malo onak ko par kapljica po ekranu, uzmi neku krpu i trljaj nije bitno kak samo trljaj, kad vidiš da je onak jako suho opet dodaj i tak dok nebude glatko i čisto i gotov si, ja sam tak i felge na motoru ispoliral,i farbu na frendovom autu, i par stakalca koja su bila jako izgrebana koristeći ovu moju pastu...
|
Ne bih baš to isprovavao na n95-ici
|
zena mi je rincicama zgrebala ekran..a ekran moba je poput onog s lcda-bez ikakve zastite,,malo ga dotaknes i odmah kristalici plesu na sve strane..model moba je N93.
jel mi preporucujete da ga namazem tom famoznom pastom? |
namazi, gledaj nije to smirgl, to ti tako malo skida da ti nemožeš to oštetiti a da na vrijeme ne primjetiš kada je dosta trljanja
|
probao sam i nisu se ogrebotine do kraja skinule ali u svakom slucaju izgleda ljepse:goood:
Kada budem imao vremena cu ga jos malo pa cemo vidjet. Isto mi se pasta zavukla u rubove ali to se rijesi sa vlaznom maramicom. Kada sam stavljao pastu na ekran 2 puta sam samo skidao odnosno brisao dijelove gdje ima vise paste da mi se nebi razmazala na tipkovnicu i pod tipkovnicu.....ajd sretno :respekt: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:16. |