![]() |
InnoVision DM-8401R PCI UDMA 133 IDE kontroler i ASUS P4C800 problem
Jučer sam kupio PCI UDMA 133 IDE kontroler InnoVision DM-8401R za
računalo s ASUS P4C800 matičnom pločom (Intel 875P chipset) pod Microsoft Windows XP SP 1. Slijedeći upute stavio sam kontroler u PCI slot, spojio na njega prazan P-ATA HDD Maxtor 6Y120L0 i u BIOSU kontrolera namjestio kontroler da radi u Normal modu (dakle kao običan IDE kontroler, bez RAIDa). Nakon restarta, kontroler nudi: Press Press Odaberem Continue booting - i sve stane. Računalo radi, slike na ekranu nema, a sistem se ne podiže iako bi se trebao podići s drugog diska na kojem je instaliran, spojenog na onboard IDE. BIOS na matičnoj ploči kontroler vidi uredno. Ne znam trebam li podesiti nešto drugačje u BIOSu, ili ploča koju imam i taj kontroler ne rade zajedno kako treba, izgubio sam cijelu noć pokušavajući to natjerati da proradi - bez uspjeha. Čim odspojim kontroler sistem se diže normalno. Ima li itko od vas iskustva s tim kontrolerom ili kakav savjet? |
Slušaj, ja imam doma Highpointov kontroler na kojem su dva diska i sve radi kako treba.
Znam da postoji mogućnost da ti se čak i sistem diže s dodatnog kontrolera, samo treba podesiti u BIOSu kontrolera. Ispiše li se kakva poruka, ili samo stane? Kad stane, u kojoj fazi, mislim, nakon čega? |
Stane nakon što ili stisnem
Znam za boot opciju, to cu koristiti kasnije za dizanje Linuxa ali tek kad ovo proradi. Poruka? Ne, nikakva... |
sad ću bubnut, da li možeš bootati s nećeg drugog osim sa harda kad ti je kontroler u pci-utoru, fljopi ili cd?
|
Probao sam s CD-a - ista stvar.
Ništa - idem ga vratiti i to je to :( |
Evo da završim temu, maka i sa zakašnjenjem.
Na ASUS P4C800 se taj kontroler ne da upogoniti. Kao ni na starijoj IWill BS100 (onboard SCSI). Odnio u servis - njima radi. Odnio frendu na (mislim) GigaByteovu ili Soltekovu ploču - radi kao sat. Svašta... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:03. |