PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Case Modding (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=55)
-   -   Koje kućište (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=96451)

Octopus 26.01.2008. 19:58

Koje kućište

Ovako, planiram napravit jednu ozbiljniju konfiguraciju koja dosta kosta. dakle islo bi se sa quadom, SLI-jem, vodenim i to bi se dosta nabrijavalo, zanima me koje bi kuciste bilo OK za to jer bi se islo na modding kompletnog kucista, znaci busenje dodatnih rupa za coolere, nesto malo neonki, modificiranje stranica, bojanje....

Uglavnom trazim neko kuciste bez puno plastike, da slici na monolith od A+ a da nije A+ nego neko kvalitetnije.

Uh koliko san ovde uvjeta postavija ali eto, trazin dobru ideju jer nisan jos nasa kuciste a da odgovara mojim nekim uvjetima, tj. sva koja san vidija su nekako presvemirska i ko da su kupljena u china shopu. Samo da ih ima za kupit u HR, cijena - do nekih 700-800 kn.

yedwy 26.01.2008. 20:02

Hmm dobro pitanje neki Antec P180/182 ili Chieftec ako oćeš klasični dizajn, svakako bi bilo dobro da je Full (Big) Tower ako misliš vodeno stavljatu unutar casea, a ako ne misliš onda ti je zapravo i svjedno jer i tak ti samo dva crjeva idu van za radijator pa ti niti netrebaju posebno cooleri u kanti...

Octopus 26.01.2008. 20:08

ne, sve je unutar case-a, znam da bi treba bit neki big tower, nesto do 55-60 cm visine. Taj antex je stvarno dobar, al 1200 kn...

Evo san taman gleda u linksa SHARKOON Rebel12 Economy-Edition, taman mi je visina tu negdi a dizajn je prilicno slick.

yedwy 26.01.2008. 20:48

A čuj ako ti je 1200kn skupo (makar sam sttekao dojam da ne pitaš za cjenu po prvoj rečenici ali ajde istina je da postoji i granica dobrog ukusa sa izdacima) onda svakako Sharkoon ili Chieftec tornjeve gledaj, solidna izrada dosta mjesta, dizajn je naravno stvar osobnog ukusa vidi kaj ti se sviđa...

Octopus 26.01.2008. 21:19

a cuj, za razliku od 500-600 kn razlike dobijes jedan hdd od 320-400GB. A opet nije tolika razlika u kucistu koje ionako mislin poprilicno izmjenit.

yedwy 26.01.2008. 21:30

Da kužim ja to sve bez brige daleko od toga da ne kužim, uostalom ja prvi kupujem po tom principu kad nekaj nabavljam... :)

Octopus 26.01.2008. 22:06

Daklem...

Planiram u njega stavit vodeno sa zeleno emitirajucim tubingom na obe kartice i procesor, 1 zelenu neonku iza lijeve stranice na kojoj ce bit izrezan lik predatora iza kojega ce doc pleksi koji provodi svijetlo.

Unutarnji lim na kojeg se montiraju komponente ce bit (za sada) zlatni a ostatak (stranice i prednja maska) mat crne.

jos moran osmislit unutarnje strujanje zraka zbog memorije, obicno san vise za velike ventove koji su tisi, i smjer bi strujanja nekako bija dole usis - gore ispuh.

inace konfiguracija (koja je naravno podlozna promjeni)
ce bit bazirana na q6600, 2Xgt8800, OCZ memoriji i OCZ 600W napajanju.

Ok tu memoriju i napajanje cu vjerovatno prominit sa OCZ-a na Corsair.

Opcija je jos da zbacin tu neonku i samo ispjeskarin lik predatora na opituranu stranicu, neznam jos cu to vidit.

SrKi 26.01.2008. 22:59

ja bi preporucio Stackera 831 ili cosmosa ako cijena nije problem.

cijena je oko 1600kn, ali smatram kad se jednom kupi takvo kuciste moze i trajati puno vremena.

fanATIk 27.01.2008. 09:01

Čovjek veli da mu je i 1200kn puno a ti bacaš prijedlog za case od 1600kn. Baš mudro...
Inače, rebel 12 je mislim OK rješenje pogotovo i zbog toga jer već ima rupe za hrpu ventova i to do 140mm. Mada ako ideš na vodeno, neznam zašto si naveo da misliš rezat rupe za ventove?

Octopus 27.01.2008. 12:54

reka san da je to opcija za strujanje zraka preko memorije, a ako bude moguce nastoja bi da ne bude uopce rezanja rupa za ventove. Memoriju moran nekako ohladtit.

pera 27.01.2008. 16:06

Pogledaj ovo cjena mu je tu negd kako tebi pase a i kuciste je kvalitetne izrade i ja ga mislim kupiti za novu masinu

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=7790004

Octopus 27.01.2008. 22:07

vidija san ga i stvarno mi se ne cini los, djeluje mi kvalitetno, jedino me smeta ona "grba" na dnu, cini mi se da san sve blizi rebelu...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:26.