![]() |
Memorija ili graficka [vezano za bitnost u igricama]
Nemojte me krivo shvatiti,znam da je graficka vaznija od same memorije
Al pitanje je sljedece Ako recimo za primjer imate 2gb rama i graficku 8600 gts i igrate recimo Hellgate London Dali ce dodavanje jos 2gb rama uopce poboljsati igrivost? tj kvalitetu igre? Ili je danas 2gb max sto vam treba a jedino sto moze poboljsat igranje je bolja graficka,ili ce ipak 4 umjesto 2gb rama bit bolje? znaci 4gb ram 8600 gts ili 2gb ram ati 1950 pro 512? Pojednostavljeno: Dali danas kod igrica je max 2gb rama i ima li utjecaja 4gb umjeato 2 na igru ili ne? Dali je isplativije bolja graficka sa 1gb rama ili 50% losija graficka sa 4gb rama Posto vidim mnoge gamere sa 8800 gt al sa 1 ili 2gb rama dok ima puno ljudi sa recimo 4 x 1gb rama ali 1950 grafickom ima li koristi od tih 4gb ili jedinu korist dobivamo sto boljom grafickom sa time da je default za gaming 2gb rama ,ni manje ni vise |
Ako imaš 2Gb RAM-a to bi ti trebalo biti sasvim dovoljno. Povećanjem RAM-a nećeš gotovo ništa poboljšati, odnosno barem ne zamjetno. Pitanje je koliko uopće ima smisla nagruvati 4Gb ak imaš 32-bitni OS.
Bolju grafičku ćeš svakako puno više osjetiti od povećanja FPS-ova do mogućnosti poboljšanja slike kroz povećanje kvalitete detalja u samoj igri i korištenje opcija poput AA i AF na višim razinama (4X ili više). |
Da
To sam i mislio Al mi je onda malo glupo ste neke igre tipa hellgate recimo imaju pod optimal 4gb rama ,kad je i 2gb sa 8800 = max maksimuma te igre Pa sam se pitao ako netko nema 8800 seriju al ima 1950 i 2gb dal bi sa 4gb mogao poboljsat stvari,al ocito ne 2GB je ionako u 90% slucajeva dosta za sve igre,bar mislim,normalno uz odgovarajucu graficku,a ako se ne varam,nijedna maticna nemoze prepoznat vise od 6gb tj upotrebit u radu,mislim na maticne koje nudi recimo vemil itd stoga je malo glupo sto dizu cijenu maticne pisajuci da je gamerska i moze podrzat recimo 32gb ,kakve koristi? isto kao i kad napisu da je 22incha LG monitor sa 3000 kontrastom a ionako je to BS Jedini kojem vjerujem da ima takav kontras je samsung iznad 3000kn ili neki od eizo monitora Mazu oci ljudima |
U LCD monitore se nekužim ni najmanje, vjeran sam svom CRT-u tak da ovaj drugi dio nisam baš skužio.
Gle, totalno mi je suludo da bilo koja igra prepouča 4Gb RAM-a jer zaista sumnjam da to može iskoristit. Svakako je naglasak na grafičkoj, dakako uz uvijet da imaš pristojnu količinu RAM-a, a 2Gb je i više nego pristojno. |
budala onaj koji ti kaže da rami nemaju veze s takvim stvarima (bez uvrede), pogledaj malo po netu i vidjet češ da rami imaju važnu ulogu u igricama jer je više bolje (4 je bolje od 2) jer ti igrice neće štekat naravno ako imaš i ostale stvari u kompu dobre... a ono di ti piše da je 4gb rama dobro za igrat neku igricu to ti se misli za windows vistu jer na visti ti jedino radi xd10 pa ti i treba više rama da bi mogo igrati sa velikim preformansama jer vista je sustav koji odjednom obrađuje sve što joj zadaš a windows xp radi jedno po jedno... kad ti igraš igricu još ti mnogi drugi programi rade to možeš vidjeti u task manageru zato se ne vide velike razlike u igricama ako staviš više rama jer xp je po meni shit i važnu i ulogu imaju bitovi windowsa ako imaš 64 bitni proc uzmi i 64 bitni windows i zaigraj neš i biti će ti puno stabilnije i bolje nego na 32bit windowsima... i za nove igrice na visti ti 2gb nije dovoljno.
vjeruj mi jer sam cijeli net pregledo i raspitao se dobro kod nekih programera i to je odgovor koji sam dobio od njih i sam sam se uvjerio |
danas je previše ljudi koji se nabrijavaju da sve znaju o kompovima a pola njih ti nezna ove stvari...
|
evo malo testova da se vidi razlika između 2GB i 4GB rama na Xp-u. klik
|
covjece,uopce nema razlike
|
Citiraj:
|
Citiraj:
:banned: :D:D Nego,a pri igranju na visti sa direcx10 ima razlike? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Vidis, nista novo da netko sa puno recenica napise glupost a netko sa malo, nesto pametno. P.S. Jesi li ti to jucer gledao 1protiv100? (signature) |
Jok, zakaj?
(ovo je trbalo ići preko PM-a da ne offam, ali mi neće otvorit PM-ove).:D |
Posto ti PM ne radi evo odg ovim putem:
Pa jucer navecer je bilo pitanje otprilike ovako: O kojem gradu je bilo rijec, kada je u poznatoj frazi jedan rimski drzavljanin rekao da smatra ga "treba razoriti"? Tako nekako... nista spešl :chears: |
Citiraj:
daj primjer za to? sta konkretno windowsi xp rade jedno po jedno? Citiraj:
Citiraj:
btw sto se tice tvoje konfe ako ti nije problem odgovoriti cemu 8gb rama? i da li se uopce isplati stavljati triple-sli (kako li se vec zove kad imas 3 nvidia graficke)? kakva je driver podrska za to? |
lijpo otvoris task menager i vidi koliko ti memorije trosi konfa i gotova stvar, naravno otvori ga prije pokretanja igre..
2 gige je sigurno dovoljno za bilo koju igru, pogotovo sa tvojom grafom |
Evo što mi rekoše kolega sa druge teme -World in Conflict, pa ako mi netko može odgovorit. Odgovor će dobro poslužit otvaratelju teme:
Citiraj:
Citiraj:
Pa to je do grafičke...? |
Citiraj:
Mislim... gle, 7600GT je dobra grafa, pogotovo na tvojoj rezi, ali pitanje je šta još koristiš... AA, AF??? Probaj to smanjit, ugasit, detalje na midium i tak. Problem je kaj su igre postale sve zahtjevnije tako da će i 7600GT s vremenom počet posustajat. EDIT: tek sam sad skužio da imaš x2 odnosno 2 gige. U tom slučaju je svakako kartica. Smanji detalje, kvalitetu i ostale đinđe malo. |
E fala kolega. Samo sam htio potvrdu zdrave pameti da ne trošim 300kn, jer s time neću ništa pomoći.
A i mislim da ne trebam napominjati da je 2Gb ovakvog rama i više od "recommended" |
Sam da velim da kolega(TheMovieKiller) nije pogriješil kad je rekel da su 64bit programi a i windows sami puno stabilniji od XP-a i žalim onog ko tvrdi da nema razlike između 4 i 2 GB na Visti, a ovo za Hellgate je istina, puno bolje ti bi išlo sa više od 2GB tak da znaš. Al pošto imaš slabu grafičku bilo ti bi bolje da kupiš npr. 1950pro/gt za smiješne novce ili neku jaču i performanse ti bi u igrama porasle za min 2 puta.!! Eto tolko!
|
Citiraj:
Ovo prvo mi baš nije jasno... kak to misliš da su 64-bitni programi, a i windowsi puno stabilniji od XP-a??? Pa postoje i 64-bitni XP-i! Koristio sam ih jedno kratko vrijeme. Gle, nije tu priča o nestabilnosti u pitanju, nisu oni ništa stabilniji ili nestabilniji od 32-bitnih. Ja sam čak bio jako zadovoljan time kako rade. Stvar je u tome da hrpa drivera i softvera nije njima prilagođena. Primjerice, nisam uspio pronaći niti jedan antivirus da radi pod njima (doduše to je bilo prije 2 godine pa se možda i nešto promijenilo), nahebao sam se s instalacijom drivera, za svaki program mi je javljalo neke divljarije čak i s instaliranim 32-bit patchem. Odustao sam nakon 2 tjedna. Za Vistu ne mogu tvrdit jer je nisam imao na svom kompu nego samo na poslu i to 32-bitnu, ali ono kaj sam čitao tu na forumu je da 64-bitna pokazuje puno više mana od 32-bitne. Za kraj da naglasim kako nisam gledao ni zahtjeve ni preporuke za navedenu igru. Ak je preporuka Vista i 4Gb rama, onda je valjda tak, ma koliko meni bilo suludo. |
64 bit programi su za 64 bitne sustave koji su puno prži i stabilniji od 32 to i je prednost viste, a kaj se tiće danas programa za vistu 64bit imaš sve kaj ti treba ama baš sve. Imam je par mj. i zadovoljan sam, više nego sa XP-om, jer 64bit XP je koma. Da u visti imaš dva program filesa, jedan normalan a drugi 32bitni, i tam ti se inst svi 32bitni programi i nemaš nikakvih problema. A antivirusnih imaš brdo baš za 64-bita!
A kaj se tiče hellgatea, igri treba PUNO rama, ko i svim RPG-ovima! Mom frendu ima Vistu al 32bitnu i nije mu uopće htjelo pokrenut igru jer kaže da nema dosta rama a ima 2GB, doduše ja sam je igral na XP pa neznam dal bi i meni javljalo istu grešku da ju sad stavim na visti. Jer vista u startu mu uzima 700MB radne memorije! |
Citiraj:
e da samo postoji :svezna: smajli |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:25. |