![]() |
uber super tiho napajanje do 500kn
Trebam preporuku super tihog napajanja cjenovnog ranga do 500kn.
snaga- pa da pogoni ovo u "moj komp" s time da ce grafa u neko dogledno vrijeme biti zamijenjena nekom ati 38xx ili nevidiom 8800gt - znači neko 380-400w je dovoljno - Kombinacije; uzmeš to pa zamijeniš vent mi se ne sviđaju i ne ulaze u obzir... u konfi imam freezera 64pro modanog s 2x92mm venta koji se samo povremeno pale ( u idleu i za vrijeme surfanja+winamp se gotovo ne pale), nb ce bit pod hr05 pasiva, grafa - moddani cooler, isto pasiva u idle-u, jedino pred hdd-om je 8cm vent na nekih 600rpm. Znači još mi sam tiho napajanje fali e da konfa je na stolu a ne u kučištu |
corsair vx 450w,malo je više od 500kn ali vrijedi svake kune
|
I ja sam za corsair VX450w-515kn (adm)
|
imaš i cooler mastera 430W dode cca 350kn ako se ne varam
frend ima malo jaću konfu od tvoje pa uredno tjera..tiho je i hladno je :) Lp |
Fortron 350 PNF novi ili polovni, otvori ga i prištekaj na onaj zalmanov ili bilo koji drugi kontroler.
Unutra je Yate Loon vent koji se vrti na dosta okretaja te proizvodi odličan protok, ali se i čuje (večinom zrak), tako ako ga spustiš na 600-800 rpm biti će nečujan, a za tu konfiguraciju više nego dovoljan. Sva napajanja na tržištu su čujna, pa tako i Corsair (neki tvrde da im zuje zavojnice i da vent nije baš nešto tih). |
Zavojnice se cuju ali vent vrlo, vrlo slabo tek kad dojdes na 20cm od njega.
|
Corsair VX450W nije uber tiho napajanje, nikako... Traži ili nekog starog Seasonica ili tog CoolerMastera od 430 W.
Citiraj:
|
Taj corsair se nazalost pokazao kao lutrija. ja sam siguran da je to zato sto je za HR trziste dosla smece roba, al boze moj. Evo ja sam za razliku od domya imao srece i tiho je.
Al evo nemogu ti dati preporuku zbog toga sto se ljudima desava. A iskreno na trzistu vise i nemas tihog napajanja. Oni stari seasonici su bili mrak po tom pitanju. Chieftec delta isto... Tak da ti je mozda i najbolje napraviti ovo sto ti je Mar savjetovao... |
Onda je mene valjda posrao dobar primjerak VX Corsa :D
Prekrasan je, crn k`o koć, hladan k`o špricer i praktički nečujan. Stvarno sam impresioniran napajanjem. |
Ja sam zadovoljan sto se venta tice ali cuju se zavojnice i to samo kod jaceg optrerecenja. No i to mi malo smeta kod napajanja koje sam platil 600kn. Moguce je da da zbog trzista kod nas dolaze shrot proizvodi (kao sto fleks veli) ali moze bit i da jednostavno nisu bas svi primjerci dobro napravljeni.
|
Coolermaster Extreme power..pogledaj koji ti odgovara cijenom,meni je 699..650W..aviončina..totalno nečujna..:chears:..SLi ready.
|
ja sam riskirao s corsairom vx450 i nisam se razočarao...napajanje je full tiho :) te naravno ne zuji :)
|
takodjer imam tog corsaira vx450,super sam zadovoljan stim napajanjem.
|
Seasonic 430w S12, čuješ ga tek kad staviš uho na njega :)
|
aj ga danas kupi novog ;)
|
Kaj se pokvaril seasonic?? :stoopid:
|
Yep, druga inkarnacija serije S12 cvrči.
|
Kupio jučer Fortron PNF 350W, napajanje je smrtno tiho, ne čuje se na 20 cm ništa, a komp je trenutno sastavljen na 2 teke A4 formata tako da nema nikakve zvučne izolacij, vrijedi svaku kunu, ako je tako i sa onim od 400W onda ga uzmi!
|
Citiraj:
Naravno da necvrče svi....ja imam tu drugu seriju i radi ko beba tak da.... |
Citiraj:
Fortron se čuje itekako, ali samo zbog protoka zraka jer su ležajevi vrlo tihi, ali brzina vrtnje je velika (a i protok). |
Citiraj:
|
Citiraj:
al što 20ak min posla mijenjati vent ili ovoga prespojiti i milina. ali svejedno vrijedi svake kune ;) |
Nedi je nedavno požel cvrčati Hyper.
A kaj je iritantno cvrči dok je ugašen. Znači da onaj trafo za standbay nije dobro napravljen. Trebalo bi PSU u ulje baciti :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Meni su se uši došle k sebi otkada sam sa Codegena 400W prešao na Fortrona 350W PNF.
|
Ja svoj vx necujem od graficke pa neman pojma je li tih - vidit cemo kad dodje s1 :D
|
Citiraj:
Ovo iz ADM-a nečujno naspram ovog iz Ve-mila. Ne znam u čem je stvar. Neki su tihi neki ne baš. |
ja imam 400 pnf,i cuje se protok zraka,ali skuzio sam da nakon par minuta u idleu postane necujan,bar kod mene,ista stvar u kompu ispod njega je fortron od 250 w neznam koji s 8 cm ventom koji je necujan takoder u idleu, tak da ono fortron je tih,kvalitetan i pouzdan!!!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:10. |