PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Ram Supoort Albatron Nforce 4 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=96084)

crocro25 23.01.2008. 18:12

Ram Supoort Albatron Nforce 4

Dobar dan
Posjedujem ovu maticnu plocu

http://www.albatron.com.tw/English/P...nk=Bios&no=231

Problem je sljedeci
Kupio sam ju u konfi i sa njom sam dobio 2gb rama
No ja sam trazio 4gb rama i prodavac je rekao da nema jos jednu plocicu od jos 2gb rama ,a meni se nije dalo cekat i odnio sam doma
No sada gledajuci nesto po netu naisao sam na podataka da ta maticna ni ne moze podrzavat 4gb rama,jel to tocno ili'

Mislim ja sam rekao prodavacu da mi stavi neku nfroce maticnu i 4gb rama,sada ako mi je ovo podvalio ?
Mislim 2gb mi je dosta,al mislio sam kupit jos 2gb jer cu si kupit vista ultimate i onda ce mi trebat ipak malo vise rama dok igram na njoj.
Moze savjet
Negdje pise 4gb support,negdje 2gb
koliko na kraju podrzava
sad imam 2gb rama u jednom utoru,a drugi utor mi je empty
al mi se neda ic napamet kupovat jos jednu plocicu jer ako ne podrzava,morat cu je prodat odmah,a nemam od koga posudit da probam

help

panaso 23.01.2008. 19:30

Citiraj:

Autor crocro25 (Post 933739)
Dobar dan
Posjedujem ovu maticnu plocu

http://www.albatron.com.tw/English/P...nk=Bios&no=231

Problem je sljedeci
Kupio sam ju u konfi i sa njom sam dobio 2gb rama
No ja sam trazio 4gb rama i prodavac je rekao da nema jos jednu plocicu od jos 2gb rama ,a meni se nije dalo cekat i odnio sam doma
No sada gledajuci nesto po netu naisao sam na podataka da ta maticna ni ne moze podrzavat 4gb rama,jel to tocno ili'

Mislim ja sam rekao prodavacu da mi stavi neku nfroce maticnu i 4gb rama,sada ako mi je ovo podvalio ?
Mislim 2gb mi je dosta,al mislio sam kupit jos 2gb jer cu si kupit vista ultimate i onda ce mi trebat ipak malo vise rama dok igram na njoj.
Moze savjet
Negdje pise 4gb support,negdje 2gb
koliko na kraju podrzava
sad imam 2gb rama u jednom utoru,a drugi utor mi je empty
al mi se neda ic napamet kupovat jos jednu plocicu jer ako ne podrzava,morat cu je prodat odmah,a nemam od koga posudit da probam

help

Pročitaj što piše koliko memorije podržava
http://www.albatron.com.tw/English/P...ication&no=231

crocro25 23.01.2008. 19:50

Memory 2*DDRII 800/667/533 (Dual Channel)

pa to znam covjece
a bas si mi pomogao
stvar je u tome sto sam ja rekao idiotu u trgovini da mi stavi 4gb rama,rekao je da ima sam plocicu od 2gb i da kasnije kupim jos 2gb kad dobije,znaci da ova maticna MORA podrzavat 4gb
inace me za***ao,trazio sam da ubaci maticnu novu i 4gb,znaci maticnu koja podrzava min 4gb

crocro25 23.01.2008. 20:13

Ok
Sad vise neznam ni sam
Otvorim kuciste i maticna ima 2 utora za rame
a everest izbacuje ovo

to je nemoguce
jel moguce da je namjesteno da ovako pokazuje,ili je to greska kod evereesta?

Sliku u thumbnails:)

yedwy 23.01.2008. 20:19

Ako ploča ima dva DIMM utora to znači da ima dva DIMM utora i gotovo a što se količine rama tiče čipset podržava 4GB samo da bi to išlo trebaju ti (očito) 2x2GB pločice...

crocro25 23.01.2008. 20:26

Ma nema
Covjece
Everest pokazuje da se radi o AM 2 SLI maticnoj a nje nema ispod 550kn a ja platio ovu 370kn imam i racun,i pise ALBRATRON AM 2 K8 NF nema nigdje SLI
I otvorim kuciste i nemam 4 nego 2 utora,iako SLI ima 4 utora i everest pise 4 utora
Nekuzim kak je to moguce
Ja sam narucio maticnu i ocu 4gb i sad podrzava 2gb
wtf

panaso 23.01.2008. 22:58

Citiraj:

Autor crocro25 (Post 933862)
Ma nema
Covjece
Everest pokazuje da se radi o AM 2 SLI maticnoj a nje nema ispod 550kn a ja platio ovu 370kn imam i racun,i pise ALBRATRON AM 2 K8 NF nema nigdje SLI
I otvorim kuciste i nemam 4 nego 2 utora,iako SLI ima 4 utora i everest pise 4 utora
Nekuzim kak je to moguce
Ja sam narucio maticnu i ocu 4gb i sad podrzava 2gb
wtf

odkle si ti to izvuka da ne može 4gb memorije
To ti kažeš da podržava 2gb a everest može pisat šta oče šta ti misliš ko bolje zna o tvojoj ploči proizvođač ili everest

Ploča ti ima dva utora za memoriju max 2x2 gb =4GB
Ako ti neradi 4gb memorije ploča ti je neispravna ili memorija reklamacija

crocro25 23.01.2008. 23:14

Citiraj:

Autor panaso (Post 933985)
odkle si ti to izvuka da ne može 4gb memorije
To ti kažeš da podržava 2gb a everest može pisat šta oče šta ti misliš ko bolje zna o tvojoj ploči proizvođač ili everest

Ploča ti ima dva utora za memoriju max 2x2 gb =4GB
Ako ti neradi 4gb memorije ploča ti je neispravna ili memorija reklamacija

kak mislis odakle sam to procitao pa evo ti ovdje na stranici maticne pise ovako
Memory
2* DDRII Sockets
DDRII 800/ 667/ 533 NON-ECC DDRII SDRAM up to 2GB(Dual Channel)

znaci max 2gb na maticnu moze
a ja sad imam 1 plocicu od 2gb i ovaj prazan utor mi nicem ne sluzi
tocno ?

Crash 24.01.2008. 00:09

Citiraj:

Autor crocro25 (Post 934008)
znaci max 2gb na maticnu moze
a ja sad imam 1 plocicu od 2gb i ovaj prazan utor mi nicem ne sluzi
tocno ?

Tocno, maticna podrzava maksimalno 2. gige rama.

stef 24.01.2008. 00:31

Teško je reći ... mem. kontroler je na procesoru, a većina AM2 ploča (uključujući i one sa nf4) navodi kao maximum 16Gb ;). Prije da se 2Gb ograničenje odnosi na slotove.

yedwy 24.01.2008. 06:45

Ako podržava jednu pločicu od 2GB (dakle ako je vidi čipset tj ploča bolje rečeno jerr je mem kontroler ionako na procu) onda podržava i drugu, problem je vjerojatno da kad je pisan onaj feature sheet tamo nije niti bilo 2GB DDRII modula pa zati nema tako napisano nego je bilo maksimalno 2GB jer je bila 2x1GB logika...

crocro25 24.01.2008. 13:07

ok
otisao sam do frenda,uzeo njegovu 1gb kingmax 800mhz i ubacio u drugi utor
i 3gb i radilo je,pokrenuo sam jericho i nije crklo,nije beeepalo:),i system je otkrio 3gb i everest je otkrio 3gb tj prepoznalo
znaci ipak podrzava
imam 2gb kingmax plocicu 800mhz i 1gb kingmax plocicu 800mhz i radilo je
njegove rame sam vratio njemu a sutra idem kupit sebi identicnu plocicu
znaci ipak podrzava

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:51.