![]() |
Enermax 120mm
Daklem,
Model No. UC-12FAB rpm 1800 / 2300 Rated Voltage 12V / 12V Rated Current 0.12A / 0.20A Power Input 1.44W / 2.4W Air Flow(max) 63.05CFM / 94.92CFM(ovo za stvarno ili m3/h?) Noise 24.60dB / 30.10dB U linksu 150kn Vaše mišljenje, prijedlozi,... |
Za koju kunu više rađe uzmi Papsta i ako briješ na tišinu onda i
potenciometar. Imam tu kombinaciju i držim Papsta na min broju okretaja (900rpm), super hladi i apsolutno se ništa ne čuje. |
DrTom potpisujem
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Da razjasnimo jednu stvar. Vent je fenomenalan, nečujan. ALI na
velikom broju okrezaja ima toliki protok zraka da samo strujanje zraka diže buku, a ne loši lageri od venta ili nešto slično. A opet, kad češ koristiti 120mm vent na max broju okretaja? Jedino ako umjesto coolera na procu imaš neki jeftini pasivac. :clap: |
Citiraj:
|
I ja imam Logic kućište, ali meni je sys temp dok ovo pišem 30*C, a temp proca 37*C :gringo:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
U to vrijeme se doduše gledalo filmove, ali je radio bez venta. Da vidiš kako se zgrijao heatsink :D tako da bi onda mogao furati komp samo na 120 ventu... :rolleyes: A papsta onda ni ne moram naručivati iz linksa, ima ga u chipoteki, samo onda još moram sredit potenciometar i fangrill |
150kn. ma dao bi ih nas kako.
ni papst ni enermax....sunon i deri.. :P boli me za kvalitetu toliko..nisam lud placati za vent tolike pare..jeftinije za dva takva venta napraviti vodeno :beer: |
Ma idem sada na tih kompjuter. pasivac od zalmana na matičnu, pasivac od P2 na grafulju, 120 vent na bok, zamijeniti vent u napajanju i priključiti sve to na fanbus.
|
Citiraj:
|
manja je meni temperatura u mome sr*nju , nego tebi u tome :D ;)
|
Citiraj:
cpu=42(load)(1.34V), sys=40(load) pa poludit ću!!!! |
ajde oprošteno ti je ti si svoga overclocka !!! ja sada moran kupiti novi kuler da bi to moga učinit:D
|
Ma sad sam zvao chipoteku, i pitam kolko košta papst 120. Tip kaže 318KN
Idem ja naručit to iza Linksa. E da, plave ledice su 5 kn a bijele 14??? šta nije bilo obrnuto? Malo sam gledao po netu, ali nigdje ne mogu naći točnu shemu za fanbus sa potenciometrima. Treba mi samo četiri kanala. |
@ Freek - Kažem ti da sonda ne mjeri dobro jer su ti i ovo i staro kučište bila otvoreno i s jedne i s druge strane tak da tak velika razlika nemre bit.
Kao drugo to su 8cm ventovi, a ne 12 cm |
Citiraj:
|
Ako si mislio stavit 12 cm ventove na moje kučište ne bu išlo jer su ono mjesta za 8 cm.
|
freek ništa od zamišljenog;) :beer: :beer:
|
Citiraj:
uostalom razmišljam uzet Aopen kućište(850kn) malo paprena cijena ali dobiš Aopen 350W napajanje u kućište. |
ovisi to neko ne može napraviti:D ;)
|
Mojne mi pilit po kučištu. :rambo:
Znam da pila radi čuda. :D Odostraga ti bas i ne stane 12cm. |
freek je ipak freek on će napraviti da stane;)
|
Buuuuu, jadno moje kučište. : ŠMRC :
|
nemoj tako biti će sve u redu:D
|
Mogu si mislit.
|
Treba ko enermaxa 120 prodajem ga za 100 kunića.
Kupljen u linksu ali mi stoji doma bio u kanti 4 dana. |
znan da san već rekako triban ga ja:D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:03. |