![]() |
Kanta + periferija 7k nedoumica
Evo zadnje vrijeme baš malo pratim ovaj forum i stiglo vrijeme za kupovinu novog kompa.Sastavio sam konfiguraciju pa sad imam neke dileme za riješit...
Vidim da dosta ljudi tu preporučuje Intela,ali ja sam ipak za ovu lovu išao nekako sa pretpostavkom da AMD daje nekako više za istu količinu krznaša pa sam ovako posložia sa tim da već imam DVD RW i TV karticu: CPU - X2 5000+ Black Edition - ADM 669.78 Kn COOLER - ARCTIC-COOLING Alpine 64 - LINKS 77,94 kn MBO - Gigabyte MA69G-S3H - VE-MIL 480.99 kn RAM - DDR2 2Gb PC6400 Kingmax MARS , 800MHz, CL5 X2 - ADM 522 kn HDD - WD5000AAKS, SERIAL ATA II, 16MB - ADM 728,11Kn PSU - FORTRON 400W, PNF serija - ADM 273.79 Kn CASE - Coolermaster Centurion 534 - ADM 352.70 Kn TIPK + MIŠ - Logitech Cordless Desktop EX110 - TEHNIČAR INF. 235.00 Kn VGA - Club 3d HD3870 - HG SPOT 1396 kn MONITOR - Philips 220WS8FS - HG SPOT 2121 kn DVI KABEL - Roline 2m dual link - HG SPOT 62 kn 6920 KN cirka Pošto nisam baš znalac za OC ovaj cpu mi se čini ok jer se samim dizanjem množitelja može dobro dignuti pa me zanima oće li ovak cooler kojeg su nahvalili moći držat blackya na 3ghz jer čitam da na taj takt ide bez dizanja napona pa se shodno tome nebi trebao puno ni grijat? Također za LCD sam se nekako odlučia za Philya,ali sam vidia da je jedan forumaš preporučia nekome XEROX XM7-22W koji mi je dizajnom odličan i ima neloše recenzije,ali nema baš nekih informacija o monitoru iz prve ruke u usporedbi sa 220WS8FS recimo. Eto isprike na opširnom postu ;) i dobrodošle naravno sve konstruktivne kritike :D
|
|
Ok to je više manje isto kao i ovo što sam ja složia,razlika je samo u količini RAM-a i veličini harda,a za cooler mislim da ću ipak na alpine 64 jer mi djeluje nekako bolje od ovog iglooa.Hvala :chears:
|
To je sve ok, ali ti se budes za svoju konfu nahodal po gradu a ovo ti je sve iz jednog ducana te s besplatnom dostavom. Te mislim da je za komp od 7 tisuca ipak intel bolje rjesenje - no to je samo moje (skromno) misljenje. Pozdrav
|
Citiraj:
E sad ovo za Intel ili ne se može raspravljati unedogled,ja sam nekako tipovao na ovog Blackya jer guglajući vidim da je ''ali pari'' sa E6750 i sl. konkurentima uz malo podizanje množitelja i da tu nema neke velike razlike.Vjerujem da Intel ima daleko veći OC potencijal,ali kako rekoh tu nemam nekog iskustva ni znanja.A cijenom isti recimo E4500 mislim da nije bolji od x2 5000 Black(po mom skromnom mišljenju).Pozz |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:00. |