![]() |
Zamjena kartice ...Agp, pci, ...?
Pozdrav !\P4 3.0, 1Mb RAM....
imam ASUS P4S800 maticnu plocu koja ima , AGP8X . Na nju je prikljucena ati radeon 9250 128 Mb kartica i sad bih je promijenio.(ne mogu igrati ENEMY TERITTORY QUAKE WARS>...) Ta kartica ima 3 utora, odnosno 4 polja od kojih je ono zadnje samo za ucvrscivanje. I to je naravno Agp kartica. Kad gledam na internetu Agp-ove kartice / primjer sapphire hd 2400 pro -one imaju drugacije podnozje odnosno imaju 2 utora i tri polja /od kojih je jedno samo za pricvrscivanje,, a nije PCI podnozje. Dakle koliko ja vidim postoje dvije AGP vrste ili se varam. Hoceli mi netko reci dali je AGP jedinstven ili ne i koju bi mi vi karticu preporucili do 500kn a da mogu zaigrat i novije naslove. Moja kartica izgleda ovako>http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=015182 hvala |
Mislim da ne postoje 2 agp standarda i koliko mi je poznato, ili je agp ili pci. Ali sad si i mene zbunio pa neka mudri i stariji s ovog foruma odgovore. A što se tiče HD2400 pro agp, e tu bi se svašta dalo reć. Prošvrljaj malo po forumu u ovoj sekciji imaš negdje moj post o problemima s tom karticom. Ne znam ni sam, što više čitam to manje znam ali sam u jedno siguran: kad sam vratio moju staru 9550 svi problemi sa računalom su nestali. Nakon duuuugo godina vjere ATI-ju zbog ovog cirkusa koje ati radi s driverima sve mi se čini da ću možda prijeći u suprotni tabor. Razmisli o nekoj drugoj soluciji, kupi si nešto drugo , mislim da za još malo više love možeš dobiti puno bolju karticu.
|
Mnogi na forumu su iskusili probleme s AGP verzijama ATI kartica serije HD2xxx zbog vrlo loših drivera. Ako ikako možeš, izbjegni tu opciju jer će te koštati živaca. Iako nisam n(e)vidiajljubac, savjetovao bi ti neku njihovu karticu iz serije 7xxx. Polovna se da naći vrlo povoljno na Tržnici.
Što se tiče AGP-a, imaš AGP 4x i 8x. Utor je fizički jednaki, ali je razlika u naponima. Uglavnom, sve 8x kartice raditi će i na 4x utoru i obratno. Razlike u brzini između 4x i 8x su neprimjetne. |
Citiraj:
Kako kažeš sa jednim dužim i jednim kraćim konektorom i ova sa tri kraća (taj koji je duži je podijeljen na dva djela). Taj sa tri konektora je jednak 4x i 2x. Provjeri dal ti na matičnoj utor nije podijeljen na tri djela. (ako je na dva onda ti obje "vrste kartica rade). Evo ostalima koji to nisu vidli slika: http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ProductID=2334 A tebi preporučam da daš 150kn više i uzmeš 2600pro (stvarno nije velika razlika u cijeni): http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1130145 http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1130156 edit: a ovo što coconut za drivere kaže nemam pojma. Ja imam 7600gs ali je 700kn došla i nema dx10 (neznam kolko ti je to važno i kolko će biti važno u budućnosti). |
agp i dx 10 bez bar dual corea se ne isplati
uzmi nVidia 7xxx i uživaj :D i na matičnoj mu nije podjeljeno sigurno |
AGP cards are backward and forward compatible within limits. 1.5 V-only keyed cards will not go into 3.3 V slots and vice versa, though "Universal" slots exist which accept either type of card. AGP Pro cards will not fit into standard slots, but standard AGP cards will work in a Pro slot. Some newer cards, like NVIDIA's GeForce 6 series or ATI's Radeon X800 series, only have keys for 1.5 V to prevent them from installing in older mainboards without 1.5 V support. Some of the last modern cards with 3.3 V support were the NVIDIA GeForce FX series and the ATI Radeon 9500/9700/9800(R350) (but not 9600/9800(R360)).
It is important to check voltage compatibility as some cards incorrectly have dual notches and some motherboards incorrectly have fully open slots. Furthermore, some poorly designed older 3.3 V cards incorrectly have the 1.5 V key. Inserting a card into a slot that does not support the correct signaling voltage may cause damage. There are some proprietary exceptions to this rule. For example, Apple Power Macintosh computers with the Apple Display Connector have an extra connector which delivers power to the attached display. Additionally, moving cards between computers of various CPU architectures may not work due to firmware issues. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:12. |