![]() |
konfa
Ja sam nova ovdje...evo da vise ne dosadjujem samo ljudima na 2crowded forumu...sad cu malo i vas gnjavit :D :D :D
Jos mi je ostalo par komponenti za kupit-ram, proc, grafa, monitor...koju bi mi vi memoriju preporucili-2x256MB? Da je dobra i da nije preskupa-do cca. 750-760kn? : cheers2 |
Kingmax superram, ili Infineon, Samsung
|
A našo si vrijeme za kupovat rame...
|
A kaj kazete na a-data i pqi? Bio je nedavno neki test u pc-chipu i kazu da su ok...
|
Mogu ti ja reci za PQI, uzeo sam rabljene od Steffa module i rade vec 3 mjeseca bez zalbe, dosta agresivne postavke i ne bune se :)
|
Nisam naso nego NASLA!!!
A kaj ces...bad luck, bas je sad morao poskupit kad kupujem novi komp :( |
Citiraj:
moj je prijedlog infineon iako stvarno nije vrijeme za kupovat memoriju ali maltene koju god da zemeš ne budeš puno pogriješila |
Citiraj:
|
Definitivno kingmax superram pc433!:beer:
|
Citiraj:
|
Pa ste ludi? :rolleyes:
Kud sad kupovat memoriju? :confused: |
Citiraj:
Po meni se više isplati onda kupiti Infienon, Samsung, PQI, eventualno Hynix (neznam kakav je). Fairy pošto češ uzimat Bartona koji radi na 333Mhz i ak nemaš nameru klokati zašto ne uzmeš i 333Mhz memoriju? Proći ćeš jeftinije . Evo usput i prijedlog: Hynix 327×2=654Kn, A-DATA, V-DATA ( imao sam ju to je ona koju mi je RAK posudio i memorija je stvarno dobra) 350×2=700kn ili PQI 36×2=722Kn ili Corsair Twinx 1022kn ( al to samo ako želiš baš Corsair) |
@ISUS: A jel ima neke velike razlike u performansama izmedju 333 i 400MHz memorije? Ak ne, onda fakat mogu uzet i 333MHz :)
|
Da, kako kaže Pinsla (a on valjda zna:D ) treba vjerovati PC-Chipu:D :D
Ma definitivno nije vrijeme za kupovinu memorije, osm ako se ne kupuje neki jaki brand (cros itd). |
A kaj da radim...ja bi da sto prije sklepam taj komp da se rijesim ove kante :D
Naci ce se vec nesto do 750kn :burn: I grafa me jos muci-ja bi atijevu 9700, al treba to naci :( |
Pa onda bolje uzmi rabljene kaj ekipa prodaje.
Citiraj:
|
Ma kupit cu novi, nije bas tak bad...al da mi je nac ovu graficku... Bila je prosli tjedan jedna u oglasniku, sad je vise nema :(
|
Citiraj:
400MHz memoriju bi mogla furat na 333 s nižim (bržim) tajminizima (latencijama), sad kolika bila razlika ti fakat neznam reć al mislim da ne bi bila jako velika. Jedna solidna 333MHz memorija će ti ušparat novaca u novčanku koje možeš uložiti u npr. grafu ili sačuvati. Svavko uzmi kavliteno napajanje,ne sječam se jesmo li ti već dali savjet na 2crowdedu ili ne, al niej za odmet ponoviti. |
Jel valja ovo (iz info-game)- chieftec 360W ATX, HPC-360-202, Passive PFC (kaj znaci PFC???), CE approved, P4 ready?
I jos me zanima kaj oznacava ATX/ATX2 kod napajanja, maticne...??? :confused: Jel mora bit ista oznaka kod maticne i kod napajanja??? |
Chi je dobar izbor. PFC ti znači "peglanje napona" tj. nema velikih skokova i odstupanja u isporuci napona.
ATX/ATX2 su standardi i ne trebaju te zabrinjavati pošto su sve komponente danas na tržištu takve tj. surađuju jedni s drugima:D |
Chieftec je dobar izbor, iako ja to ne bi kupio u Info krami, radiej Links ( ne zbog reklame) nego zato jer su pouzdaniji i servis za slučaj slučaja je bolji.
Jesi odabrala Kučište? |
Mhmhm da...vec sam kupila i napajanje i kuciste u info-gami :) al ne svidjaju mi se...nisu bili bas preusluzni! Mislim da necu vise tamo...
Jos mi fali proc, grafa, fljopi, ram i monitor :D |
Citiraj:
|
Memorija-odovor
Moja najdraža memorija je Samsung(naravno uz Athlon procesore)!
Nije skupa ali je brza! Uzmi u Ve-milu 2x256 DDR Samsung,433Mhz ili 2x256 DDR Samsung,333 Mhz! Naravno,u svakom slučaju jeftinija je od Kingmaxa,a one su tu negdje! Moj best izbor! |
Da... :rolleyes: jedva cekam da to bude gotovo...
E sad jedno pitanje koje nema veze s temom...ima netko ideju zakaj vise nigdje-ni na jednom forumu ne mogu koristiti slova s kvacicom??? A nisam nis dirala...koliko ja znam :D |
Možda si u Language baru stavila na EN.
Flkopi uzmeš bilo koji dođe 40tak kuna, Grafa imaš za 1270kn 9600XT u Linksu ili za 1980 9800pro isto u Linksu Proc: Barton 2500+ bez razmišljanja Monitro ovisi kaj hočeš Samsung ili LG su uvijek dobar izbor. |
Ne znam za nove Bartone, vidio sam na par mjesta da se noviji datumi lošije klokaju od onih sa početka godine.
|
@Sky koliko sam shvatio djevojka neće baš u overclocking,a barton je još uvijek best buy
što se grafičke tiče >> Leadtek A350XT GeForceFX 5900XT sa 128MB za 1.600KN u VE-MILU...ako si voljna uložiti toliko novaca onda je najbolji izbor samo se javiš i objasnimo ti kako joj povećati brzinu procesora i memorije (stvarno jako jednostavno) ; i za 1600KN dobiješ karticu jačine one od 3500KN (npr. 5950Ultra) |
Imaš pravo, sad mi je već refleks da kad netko spomene 2500+ da ga treba kloknut na 3200+:D
|
Ja hocu ati :D Ako nadjem, uzet cu 9700, ak ne onda 9600xt.
Jel valjaju powercolor??? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:24. |