PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   pirates of the burning sea (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=95377)

JVC HX-Z10 17.01.2008. 15:18

pirates of the burning sea

evo bas izlazi za par dana ovaj MMO...vec par godina gledam kak to razvijaju i svida mi se... pa evo zanima me kaj vi mislite o tome? oce valjat to sta?

http://piratesoftheburningsea.station.sony.com/index.vm

JVC HX-Z10 14.02.2008. 01:20

short review

he, vidim da tu niko nis nije napisao, mozda nikog ne zanima...a mozda i zanima, al nema kaj rec, uglavnom nabavio sam igru i igram ju vec neko vrijeme pa cu nabacat par rijeci tu, jer sam fakat pod dojmom, pa ak nekog to bude stvarno zanimalo nek pita pa cu se ja vise raspisat....
uglavnom radi se o novom MMORPG-u ,
igram ga i stvarno je drugaciji od svega kaj sam do sad igrao...
evo krenimo od grafike pa prema gameplayu, makar je grafika skoro pa najmanje vazna u takvim igrama...al evo ovdje stvarno briljira, more izgleda odlicno, brodovi su super odradeni, svaki jarbol se moze slomiti, svako jedro probusiti, svaka daska probiti, ljudi padaju sa palube pod neprijateljskom paljbom, vidi se vasa posada i vi kao kapetan na palubi kak izdajete zapovjedi, gradovi su drugacija prica, al svejedno jako ljepo izvedeno, zidine, topovi, vojnici, krcme, zenske, pijanci, stvarno je puno paznje posveceno svemu,
velika razlika izmedu ove igre i recimo WoW-a, Lineagea je u tome sto ovdje svaka krcma, ducan i sl, su kao instance, nije ko da samo hodate i upadate di ocete, nego kliknete na vrata pa 2sec loadig screen i u ducanu ste...malo drugacije al se svejedno brzo privikne na to,
Atmosfera je super, sunce valovi, muzika, fajtovi po krcmama, gradovi pod opsadama, super izvedeno i ujedno najbolja gusarska igra koju sam imo prilike igrat, a mislim da sam igrao gotovo sve.
e sad, vazna stvar u igrici kaj se moze malo povezat sa warcraftom je postojanje aukcijske kuce i u njoj se trze razliciti brodovi dijelovi, macevi pistolji, odjeca, munijcija, jedra, jarboli topovi...i sli.... i uglavnom najvazniji detalj: SVE u igrici je proizvedeno od strane igraca...zvuci nevjerojatno al stvarno je super izvedeno...sve igraci proizvoce od daski za popravak trupa do citavih brodova, ne igram puno pa znam samo osnove, uglavnom sad bi si trebao napravit svoje skladiste pa pocet malo svrljat detljnije po tome...
e da, isto vazna stvar je PvP, po meni je to najbolji PvP koji sam vidio, svi gradovi se mogu zauzeti i kontrolirati od stvarne druge nacije, to mi je uvijek malo zao bilo u WoW-u kaj se to nemoze, u Lineage se moze i to je ziva fora, uglavnom o fora ide ovako: najprije se rade misije blizu neprijateljskog grada, uvozi mu se roba koja je podrijetlom iz vase zemlje i polako to smanjuje zadovoljstvo i polako dolazi do Unresta,tad izbijaju tucnjave u krcmama, otvara se PvP oko grada svi se gaze, gusari uletavaju kad im pase da stogod ukradu :) i onda izbija velika pomorska bitka mislim da je 25vs25 i zatim iskrcavanje na neprijateljski grad.
E sad borbe van brodova ili boarding je isto unikatan sustav...
svaki pokret svog covjeka vi sami pokrecete, ja sam prije mislio to ce sugavo bit, jer je i dosta reviewa popljuvalo to, al stari moj, meni je to ZAKON, ima vise vrsta pokreta, basic attack, koji vam daje inicijativu a neprijatelju spusta balance ako je uspjesan naravno, uz dovoljno incijative mozete zadati neprijatelju neki od naprednijih napada pa cak i finishing movea, a ako je neprijatelju balance nisko, nece se moci izmaknuti ili parryrati napad,
uglavnom svaki napad je drugaciji i svaka borba je novo iskustvo, to je tocno ono kaj fali svim ostalim mmorpgovima, malo ljepote u borbi, a ne samo 2-3 pokreta cekicem...
uglavnom eto to je to, idem natrag igrat, htio sam nabrzinu podijelit s vama saznanje da ima super igrica vani... i da dobra stvar je da nije toliko bitno koji si level jer je svaka bitka posebna i ovisi najvise o tvojoj vlastitoj taktici i poznavanju svog broda, naravno brodovima je puno paznje posveceno pa se na njih svasta moze upgradeat, dodavat nesto novo, novi topovi, jedra, zastave, jarboli, jaci trupovi, kormila, pramci...i hrpa drugih stvari
e da i kaj se customizacije ljudi tice...hehe, ima toliko fora da je nemoguce naletjeti na istog sebe ak me kuzite kaj ocu rec, na drugog frajera koji ima istu kosu kao vi iste brkove i istu potkosulju...ovdje je to sve drugacije i orginalinije e da i u nekim misijama se moze dogoditi da izgubite oko ili nogu :)
ja igram kao Spanjolac na Roberts serveru jer tamo ima najvise ekipe za sad, engleze nevolim jer uvijek sve englezi pa nesto drugacije malo, a francuzi su mi prefini nekak :) i starno je super,
e da, ako vas zanima kak do igre...pa ovak postoje predbiljezbe u crovortexu al to docekat je .... koma....
uglavnom ja sam u Austriju iso po to i tamo je jeftinije nego kod nas za nekih 10eura al je njemacka verzija pa sam odusto od toga i onda sam se odlucio za kupnju preko neta.... to je stvarno dobra stvar... platio sam Visa Electron karticom, al MORA bit od PBZ-a il Erste jer Zabu jednostavno ne prihvaca unatoc sto im nove kartice imaju onaj security number. i igru sam platio 50dolara...uglavnom, oko 110kuna sam usparao nego da sam tu platio, jer kod nas su sve igre koje dodu oko 360kn...plus prepaid 60kn, kod nas bi bilo 100...svidjelo mi se to prek neta jer fakat ustedis dosta.
eto to je to, idem sad fakat pisite ak vas zanima kaj.

Zmaj000 14.02.2008. 02:52

De baci koji ss ,citao sam davno negdje o toj igri pa sam zainteresiran .

JVC HX-Z10 14.02.2008. 03:07

http://www.freeimagehost.eu/image/9ecadd2620259

http://www.freeimagehost.eu/image/12878c2620258

http://www.freeimagehost.eu/image/96263e2620257

slike cu cca2mb... ***iga, zaboravio sam na to, a i umoran sam pa mi se nije dalo prebacivat, ak ocete sutra jos ss-a dam.

Zmaj000 14.02.2008. 03:13

Zanimljivo , morat cu si nabaviti igru .

Dawar 14.02.2008. 09:19

Volio bih probat, ali je preglupo što nema trial, a to skoro svaki mmorpg ima. Čini mi se dosta sličan EVEu (osim PVPa) jer tamo isto ljudi proizvode skoro sve, isto se mogu posjedovati dijelovi igre (sistemi i konstelacije u svemiru), PVP bi volio probat sa brodovima, dok mi solo pvp u gradovima izgleda previše WOW a to nevolim. BTW ak se zna, koliko ima igraća u igri?

vedro91 14.02.2008. 09:27

jel se igra placa(ako se placa kolko mjesecno)?
grafika izgleda super...:goood:

JVC HX-Z10 14.02.2008. 12:53

igraca, tamo di ja igram imao ovak
spanjolaca:Moderate
gusara:Heavy
engleza:Heavy
francuza:Moderate

sad, vas vjerojatno zanima dal onda srecete puno ekipe... u gradovim stalno srecete ljude i to dosta njih, jos nisam bio u gradu a da tamo nije neke ekipe bilo, dost cesto je puno ljudi na dokovima i po ducanima...a na moru, tam vec dosta rijede srecete ekipu, jer je more stvarno ogromno, sad...kolko sam skuzio najveci dio Spanjolske flote je obicno u PvP-u tak da mislim da malo sjevernije je sve puno brodova, jer na karti stalno pokazuje neki fajt.

Borba na tlu je po meni, puuuuuno bolja nego kod warcrafta, isto ovisi najvise o skillu, kroz cijelu igricu necete naci nista da vam poveca max health, svi imaju 100, nema sad oklop koji ce ti dat 20 energije jos...ovdje je realnije izvedeno. imaju bolji i kvalitetniji macevi, pistolji, nekakve kosulje da primis malo manji demage, al ono, govorimo o 0.X manji demage il recimo dobre cipele u kojima ti Balance se brze obnavlja al isto za sitan broj, tak da nece oprema prosudit ko ce pobijedit u borbi.

Igra se placa 15dolara

i mozda jedna ok info:
Imam Amis, on je dosta puta znao puknut pa veza zna zezat, pa nece stranice otvorit...uglavnom, u ovo vrijeme u kojem sam igro nekih tjedan dana 2put me izbacilo samo i to nikad strasno da sam izgubio brod il nesto slicno.

Lihto 14.02.2008. 14:09

Koliko znaju potrajat bitke ovak s brodovima,jel onak epski po par sati ili se da rješit to za nekih 10-15min?

JVC HX-Z10 14.02.2008. 15:21

Citiraj:

Autor Lihto (Post 952016)
Koliko znaju potrajat bitke ovak s brodovima,jel onak epski po par sati ili se da rješit to za nekih 10-15min?

a cuj...sve ovisi...
moze se desit da je gotovo u 5minuta,
a moze potrajat i puno dulje od toga...
pa ajmo ovak, ak neprijatelj ima bolji brod treba ti puno vremena da ga takticki nasamaris i pomalo s***es, ako neprijatelja ima vise...he, treba ti jos vise vremena, al desi se da ih ima i previse, pa onda dost cesto to zavrsi potapanjem...
zapravo neznam kaj bi napisao tu...
sve ovisi o stilu taktici, vjetru, sreci...
recimo ako vas uhvate tako da im je broadside na vasem pramcu a vjetar vam silji u lice i pocnu pucat vrlo lako da sve moze bit ukratko rijeseno i potopiti vas, ako se borite protiv jednog neprijatelja i odma se zaletite na njega pogodite ga uspjesno sa landridge municijom dignete jedra i boardate se ubijete kapetana i to je isto relativno brzo gotovo, al ako igrate protiv drugog igraca, to takticko nasamarivanje moze potrajati jako dugu...naravno tu su i velike pomorske bitke, koje isto mogu dugo potrajati, pogotovo ako se desi da neprijatelj vidi da nema sanse i odluci pobijeci i ima nesto brzi brod od vas isto dosta traje dok ga ne uhvatite i na kraju i potopite.
i osobno mislim, makar nisam u tome sudjelovao, da one Open War bitke 25vs25 gdje su first rate brodovi i iskusni kapetani sigurno traju par sati.

Lihto 14.02.2008. 15:51

Citiraj:

Autor JVC HX-Z10 (Post 952096)
a cuj...sve ovisi...
moze se desit da je gotovo u 5minuta,
a moze potrajat i puno dulje od toga...
pa ajmo ovak, ak neprijatelj ima bolji brod treba ti puno vremena da ga takticki nasamaris i pomalo s***es, ako neprijatelja ima vise...he, treba ti jos vise vremena, al desi se da ih ima i previse, pa onda dost cesto to zavrsi potapanjem...
zapravo neznam kaj bi napisao tu...
sve ovisi o stilu taktici, vjetru, sreci...
recimo ako vas uhvate tako da im je broadside na vasem pramcu a vjetar vam silji u lice i pocnu pucat vrlo lako da sve moze bit ukratko rijeseno i potopiti vas, ako se borite protiv jednog neprijatelja i odma se zaletite na njega pogodite ga uspjesno sa landridge municijom dignete jedra i boardate se ubijete kapetana i to je isto relativno brzo gotovo, al ako igrate protiv drugog igraca, to takticko nasamarivanje moze potrajati jako dugu...naravno tu su i velike pomorske bitke, koje isto mogu dugo potrajati, pogotovo ako se desi da neprijatelj vidi da nema sanse i odluci pobijeci i ima nesto brzi brod od vas isto dosta traje dok ga ne uhvatite i na kraju i potopite.
i osobno mislim, makar nisam u tome sudjelovao, da one Open War bitke 25vs25 gdje su first rate brodovi i iskusni kapetani sigurno traju par sati.

zakon moram si nabavit tu igru:D
nego još jedno pitanje,ako sad umreš dok se boriš sa svojim brodom s nekim drugim playerom jel onda on dobije tvoj brod prihod itd itd i jel onda izgubiš svoj brod ili ti ostaje sve nakon bitke pa se samo ress nakon pogiblje?

JVC HX-Z10 14.02.2008. 16:03

Citiraj:

Autor Lihto (Post 952142)
zakon moram si nabavit tu igru:D
nego još jedno pitanje,ako sad umreš dok se boriš sa svojim brodom s nekim drugim playerom jel onda on dobije tvoj brod prihod itd itd i jel onda izgubiš svoj brod ili ti ostaje sve nakon bitke pa se samo ress nakon pogiblje?

to je po meni isto super odradeno...
ako umrete kao pjesak, odnosno na kopnu, postoje nekakvi zacini koji vam omoguce revive...malo fore ko voodoo magija kolko sam ja skuzio
ako vas potope stvari se mijenjaju...
svaki brod ima odreden durability broj bodova, recimo moj sloop mislim da ima 6,nisam jos ni jednom potopljen, ali ako se dogodi da me potope, brod, odnosno ja gubim sav teret koji ima u cargo holdu i gubim jedan durability point, kad izgubim sve gubim i brod,
ovo zauzimanje neprijateljskih brodova...kolko sam skuzio imaju gusari i privateeri, ja sam casnik pa nemam takvu opciju, al da se da neki balance ja za neke misije dobijem brodove od krune...

mikey_rs 14.02.2008. 21:12

Uf ova me igra stvarno privlači. Sad se zmislim Age of Pirates (igrivo sa 1.5 patchem) i kolko sam izgubil vremena, mislim da sad nažalost nemam tolko vremena. A baš me svrbe prsti...

JVC HX-Z10 17.02.2008. 06:26

[56k warning]

http://www.freeimagehost.eu/image/0bd35f2662028

http://www.freeimagehost.eu/image/dc29c92662027

http://www.freeimagehost.eu/image/fca21a2662026

http://www.freeimagehost.eu/image/99b0172662025

evo jos par SS-a decki, kupio sam novi brod, Locust Corvetu pa bacite oko, odlican je i super izgleda...i imate fora SS gusarske jazbine i njihove kapetanice ;)

i evo zadnja slika mog starog broda , slika prije oluje.

http://www.freeimagehost.eu/image/2703482662033

Zlik 17.02.2008. 14:19

Jel se zna šta kad bi se mogo pojaviti trial? Neda mi se baš kupovati dok ne isprobam.

JVC HX-Z10 17.02.2008. 19:13

Citiraj:

Autor Zlik (Post 954617)
Jel se zna šta kad bi se mogo pojaviti trial? Neda mi se baš kupovati dok ne isprobam.

pa cuj...ak si u ZG, mozemo se dog pa doletis do mene pa malo zaigras na mom acc.

Zlik 17.02.2008. 20:00

Nisam u zg, a i nije mi baš tak hitno. Sad sam još na wowu, ali polako tražim zamjenu.

d0X 17.02.2008. 20:18

igra izgleda fora, ali muka mi je taj pay-to-play. svaki mjesec plaćat... a niš čekat ću private servere :P

JVC HX-Z10 18.02.2008. 00:05

Citiraj:

Autor d0X (Post 954927)
igra izgleda fora, ali muka mi je taj pay-to-play. svaki mjesec plaćat... a niš čekat ću private servere :P

hehe, pa cuj...ak tak gledas, 60kn za mjesec dana dobre igre a s druge strane imas 60kn za 4kutije cigareta il 3 marlbora , pa onda bolje smanjit cigarete:) tak ja gledam na to.
il 3 male pive u nekom disku za 2 sata...a ovo ipak imas mjesec dana :)

IcyTexx 18.02.2008. 00:28

Mislim da ovi tamo nisu culi za vidokrug, daljinu koje oko vidi...

Ozi 28.02.2008. 09:43

A reci jel se to može igrat kao single player u offline-u?

d0X 28.02.2008. 12:14

ako se ne varam, mislim da se radi o čistom mmorpg-u, tj. nema singleplayera

NortonCommander 28.02.2008. 18:02

Prvi mmo koji me zbilja privlači. Moga bi probat zaigrat na mjesec-dva sad kad mi završe ispitni rokovi.

JVC HX-Z10 29.02.2008. 23:44

singleplayer....pa ono...moze se cak rec da ga igra ima....jako je dobro koncipirano sve skupa, tak da nisi ovisan o tome dal ces nac grupu, dal ce u grupi bit tank, healer, i onda ti jos treba mage a ostalo te nis ne zanima....to nije tako, u grupu mogu doc svi, jedino je skill bitan i normalno kakav brod imas...
a ovak, mozes sam ic od grada do grada, proizvodit resurse i opskrbljivat ratom zahvacene gradove jeftinijom municijom, radit misije solo ili probat napast neke ranjivije protivnike sam i tak pomalo gradit skill i onda se mozete okomit i na jace protivnike od vas, a da ih pobijedite, ugl, ocu rec da nije sve fokusirano na grupnu igru sa ostalima i da se u jednakoj mjeri mozete jako zabaviti sami.

Gjurovski 02.03.2008. 14:29

Jel se moze ta igra ono bez naknade isprobati... neki demo ili tak nes??
Odmah da idem placati to malo ...... ne?? :)

JVC HX-Z10 02.03.2008. 14:35

Citiraj:

Autor Gjurovski (Post 965287)
Jel se moze ta igra ono bez naknade isprobati... neki demo ili tak nes??
Odmah da idem placati to malo ...... ne?? :)

nema za sad triala, al ono, reko sam vec, ak neko hoce moze doc do mene pa odigrat malo.

Cona 09.03.2008. 13:57

pozz JVC i ekipa!
evo frend mi prica o ovoj igri vec 2 dana i sad sam tek pogledal neke SS-ove,
igra izgleda super a jako me zanima zato jer mi je Sea Dogs jedna od najboljih igara.

e sad bi htel znati nesto detaljnije o placanju,imam PBZ visa electron karticu,jel to dovoljno ili trebam otvoriti onaj pay pal acc na tu karticu,..i na kojoj stranici si ti narucil?

jucer sam imao igru u rukama,u povratku iz francuske sam bio u nekom centru i skoro sam kupio 2 komada a da neznam ni kak igra izgleda,ali ipak nisam kupio jer mi je frend javio da si imao problema sa austrijskom verzijom.

pozz

JVC HX-Z10 09.03.2008. 14:45

Citiraj:

Autor Cona (Post 971234)
pozz JVC i ekipa!
evo frend mi prica o ovoj igri vec 2 dana i sad sam tek pogledal neke SS-ove,
igra izgleda super a jako me zanima zato jer mi je Sea Dogs jedna od najboljih igara.

e sad bi htel znati nesto detaljnije o placanju,imam PBZ visa electron karticu,jel to dovoljno ili trebam otvoriti onaj pay pal acc na tu karticu,..i na kojoj stranici si ti narucil?

jucer sam imao igru u rukama,u povratku iz francuske sam bio u nekom centru i skoro sam kupio 2 komada a da neznam ni kak igra izgleda,ali ipak nisam kupio jer mi je frend javio da si imao problema sa austrijskom verzijom.

pozz

nemas beda, samo ti ta kartica treba i na njoj nesto love,
ugl, neznam kolko kosta u franc, i jeli to engleska verzija, ja sam htio kupit u austriji i bila je njemacka pa sam se onda vratio u hrv tuzan ;)
ugl
sad cu ja derat linkove kaj moras napravit
https://account.station.sony.com/reg...n!input.action
---tu se registriras

i onda odes u izbornik za igre i tamo izaberes buy game, ili add to chart pa onda dalje i na kraju tih koraka das broj kartice i security number i to je to, onda dobis link da mozes skinut igricu, tu ti ja mogu izac u susret jer ja to vec imam i mogu ti dat da si snimis.
i onda samo pokrenes igru da se skinu patchevi i play

izac ce te ovak
50dolara igrica
i nakon prvih mjesec dana jos 15dolara jer je 15dolara cijena jednog mjeseca, ak kaj nije jasno il te muci nesto slobodno pitaj.

ak se spojis dodi EU-EN server sa spanjolcima!! tam sam ja:chears:

Cona 09.03.2008. 14:49

e daj mi svoj msn ili skype ak imas pa da se dogovorimo,
u francuskoj je kostalo ja mislim 38€

moj msn: hrenek1986@yahoo.com

Cona 10.03.2008. 11:07

skinuli smo frend i ja
ajd se javi na moj msn

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:22.