PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Koji LINUX je najbolji???? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=9525)

rprivrat 09.04.2004. 16:56

Koji LINUX je najbolji????

Obzirom da radim na još jednom kompu uz već postojeći koji je na XP-u, hoću na ovaj drugi staviti neki LINUX da vidim dokle su stigli sa LINUX-om, a neznam koji LINUX od silnih distribucija da stavim. Uzmite u obzir da nisam nikad radio u Linuxu, ali eto KINA, INDIJA, BRAZIL i tako to svi prelaze na Linux, pa me uhvatila volja da i ja nešto znam oko toga.

Dakle koja distribucija, ako znate neki link ili forume za Linux, vaša iskustva i slično

Unaprijed zahvaljujem svima na informacijama

horza 09.04.2004. 19:44

Re: Koji LINUX je najbolji????

Citiraj:

Originally posted by rprivrat
Obzirom da radim na još jednom kompu uz već postojeći koji je na XP-u, hoću na ovaj drugi staviti neki LINUX da vidim dokle su stigli sa LINUX-om, a neznam koji LINUX od silnih distribucija da stavim. Uzmite u obzir da nisam nikad radio u Linuxu, ali eto KINA, INDIJA, BRAZIL i tako to svi prelaze na Linux, pa me uhvatila volja da i ja nešto znam oko toga.

Dakle koja distribucija, ako znate neki link ili forume za Linux, vaša iskustva i slično

Unaprijed zahvaljujem svima na informacijama

meni je redhat 9 odlična distribucija.

Trash 09.04.2004. 21:35

Fedora Core 1, RedHat 9, , Mandrake 10.0..

Otprilike tim redoslijedom. Ja osobno koristim Fedoru Core 1 i Debian 3.0.

Američanac 10.04.2004. 02:31

koliko mi treba i kolko je koristan

Knoppix 3.2 za sada prednjači - boot sa CD-a, Ni traga na disku.

Baš kako i treba bit :clap:

rprivrat 10.04.2004. 09:16

Linux koji se boot-a sa CD-a ???

Koliko je to uopće prolazno?

Probao sam MandrakeMove koji su izdali na zadnjem CD-u časopisa Mreža i sistem se diže da bi na sredini objavio neke errore da ne kuži grafičku karticu ili tako nešto. Isprobao sam to na dva različita kompjutera i ne radi, sistem u oba slučaja prijavi grešku na adapteru (grafičkom).

Zato smatram da je to bootanje Linuxa sa CD-a kao lutrija. Ako slučajno skuži hardver onda se vjerojatno i digne, ali meni treba Linux koji ću instalirati na HD i ne misliti više.

Inače gore navedeni kompjuteri na kojima sam to isprobao su slijedeći:

1. Athlon 2500+ sa 512 MB DDR-a, Radeon 9600Pro 128 MB, HDD 120 GB .....
2. Petium Celeron 500, 64 MB SDRAM-a, Matrox Milenium 2, 16 MB, HDD IBM 10 GB......

Pozdrav

miato 10.04.2004. 09:39

kako bi moj frend reko najbolje iz pocetka.
Linux from Scratch
fora je da dok to radis znas tocno gdje ti je sta, i cemo sta sluzi.

JoZ@ 10.04.2004. 11:05

Re: Koji LINUX je najbolji????

Citiraj:

[i]Dakle koja distribucija, ako znate neki link ili forume za Linux, vaša iskustva i slično

Unaprijed zahvaljujem svima na informacijama [/B]
ja ti preporucam SuSe 9.0
pogledaj ovdje to ce ti bit dosta za pocetak

linux 1
linux 2
linux 3

Američanac 10.04.2004. 11:42

Re: Linux koji se boot-a sa CD-a ???

Citiraj:

Probao sam MandrakeMove koji su izdali na zadnjem CD-u časopisa Mreža i sistem se diže da bi na sredini objavio neke errore da ne kuži grafičku karticu ili tako nešto. Isprobao sam to na dva različita kompjutera i ne radi, sistem u oba slučaja prijavi grešku na adapteru (grafičkom).

Zato smatram da je to bootanje Linuxa sa CD-a kao lutrija. Ako slučajno skuži hardver onda se vjerojatno i digne, ali meni treba Linux koji ću instalirati na HD i ne misliti više.

Inače gore navedeni kompjuteri na kojima sam to isprobao su slijedeći:

1. Athlon 2500+ sa 512 MB DDR-a, Radeon 9600Pro 128 MB, HDD 120 GB .....
2. Petium Celeron 500, 64 MB SDRAM-a, Matrox Milenium 2, 16 MB, HDD IBM 10 GB......

Pozdrav

Za prvi ajde i vjerujem ali stvarno kako imam Matroxicu i prepoznaje ju bez problema, bit će prije nešto drugo... možda kakav čudni chipset? :confused:

U doba prapočetaka najviše mi se svidijela Debianova distribucija sa CorelDraw full verzijom. Samo što je Corel bio puno sporiji od windows inačice :D

Elven 10.04.2004. 12:10

Re: koliko mi treba i kolko je koristan

Citiraj:

Originally posted by Američanac
Knoppix 3.2 za sada prednjači - boot sa CD-a, Ni traga na disku.

Baš kako i treba bit :clap:

Zašto 3.2? Ja koristim 3.3 i dobar je. Ima jedinu malu manu, ne prepoznaje (po defaultu) mog USB miša, iako ga kod kolege prepoznaje (neki drugi model, ali isto Logi). Ali to se valjda da se sredit, tak i onak mi je najbitnija komanda linija, a ne GUI.

Elven 10.04.2004. 12:13

Re: Linux koji se boot-a sa CD-a ???

Citiraj:

Ne možeš suditi na temelju MandrakeMove-a koji je očito smeće. Pokreni Knoppix. Ni meni MMove ne prepoznaje grafičku (a nemam nikakav divlji čip, nego ATi). Naravno, uvijek ga možeš pokrenuti u SVGA modu i to bi moralo raditi, ali da se ne gnjaviš s glupostima, uzmi Knoppix.

horza 10.04.2004. 14:25

pa ovog elvena bi fakat trebalo regrutirat. bio bi idealna krtica :)

Elven 11.04.2004. 14:22

LOLČINA!!!! CARE, imaš :beer: od mene čim se vidimo.

KAKO SI ME DOBRO NASMIJO. Kaj je najbolje, prvo dve minute buljim u monitor i gledam koj ti je sad klinac, kaj sam ti ja skrivio. I onda mi dođe heureka i počeo sam se smijati ko lud. :D

Uživaj momče :beer:

celduce 11.04.2004. 18:05

Ja dajem glas za SuSe.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:13.