![]() |
x1950GT VS x1950GT
daklem...ovo pišem za frenda...
u hgspotu ima 2 verzije ove kartice, club3d i sapphire. jamstvo je isto...za bundle mislim da club3d ima jako siromašan (cijena), al nikad nisam nist njihovo kupio tak da neznam...a i sapphire ima u LR varijanti isto pomanji bundle... pitanje je da li je bolje kupit Club3D grafu za 686 kuna ili pričekat 2-3 tjedna za Sapphireovu od 759kn? Frend ima svega 660 kuna, a ja sam mu pristo posudit 26 kuna ako je club3d prihvatljivija od safirove...:D |
Je to su teoretski iste kartice samo je drugo ime i cjena za garanciju a garancija je ista nek uzme jeftiniju jer je za tu lovu best buy. Imas ovakvih tema mali milion - vec mi se dize kosa na glavi (pogodi kojoj, od ovakvih pitanja).
|
hehe...ok...
inače nisam nigdi vidio temu s x1950gt pa odlučih napravit novo... hvala na brzom odgovoru |
uzmi sapphire
imao sam dosad 2 club3d graficke i obje su sranje. |
u kojem smislu sranje?
|
artefakti u igrama
malo vece zagrijavanje opcenito mi se kartice cine kao losije kvalitete a club3d i nije na glasu kao pretjerano kvalitetan proizvodjac |
eo recimo jedan moj frend ima 9600pro i nikad probelma s njom...club 3d naravno...
EDIT : mad max ...što ti misliš o ovome? da li uzeti sapphire ili club3d s obzirom na cijenu? |
gle, ako je bas u tolikoj stisci sa lovom da ces mu ti morat posuditi 26kn onda neka uzme club3D :D
inace, kad god sam imao ATI ja sam uzimao sapphire jos od starih radeona 8500 :) inace, gledaj i na hladjenje kakvo dolazi sa grafom ako imaju istu duljinu garantnog roka, sapphire ti ima singleslot hladjenje sa kojim ja bas nisam bio zadovoljan (isto sam imao i na x1950pro kakvo je na GT), a po slikama club3d ima neko "ljepse" tj. izgleda mi pouzdanije :D |
ok thx...dakle uzima club3d...et...ak se pokida tebe se prvo zove :D
nego...idem dat pare da me kasnije ''časti'' ćevapima :D EDIT : grhhhh sad si razmišlja za HD2600XT :S ...da li se isplati više uzet 2600xt ili x1950gt po kvaliteti prikaza slike i takih stvari a ne po brzini?:stoopid: i dali je bolje kupiti gigabyteovu hd2600xt ili powercolorovu? (gigabyte ima NN2 bundle za 666kuna, a powercolor ko powercolor...601 kuna) |
imho: rade 1950gt nego 2600xt i rade sapphire nego powercolor ili Club3D
|
Jaca je x1950gt. I to ne zanemarivo.
|
Malo mi se glupo ponavljati jer mislim da sam u jednoj temi napiaso kraci referat o ovoj dvojbi sam sam imao i sapphire i club 3d/powerolor i sapphire 100% vrijedi tu razliku u cijeni ...
|
Core na club 3d radi na 500 a sapphire na 575 MHz tako da jos jedan glas za sapphire
|
Citiraj:
|
ja sam uzeo ovu club3D......s omega driverima i njihovom OC aplikacijom radi stabilno na core:625MHz , mem:750MHz(1500MHz).......tako da sam sto se toga tice zadovoljan.
legi smo prije 2-3 dana uzeli powercolor verziju PRO kartice i tisa ali s znatno manjim coolerom i nismo je bas nesto uspleli OC-at.....nismo se puno ni trudili jer i na stocku sve radi ok...... jedino sto mi smeta je sto ne mogu regulirati fan speed na club3D-u.....onaj ati tools ga ne prepoznaje,, kaze no supported harware found ili tako nesto......dok s istim softwearom ova pro verzija kod lege da regulirati fan speed.......ja sam za 686kn zadovoljan......pa ti vidi..... |
koliko ja znam vecina ako ne i sve verzije 1950pro imaju problem sa nemogucnosti podesavanja venta
|
Citiraj:
a ovo za club 3d - ne radi jer je vent rjesen na najjeftiniji nacin pa se vrti uvijek istim brojem okretaja , a nema ni senzor za temp. |
kada mi je trebalo podesiti temp na mojoj na rivatunu ja pisalo podrzavam sve kartice osim 1950pro
preko atitoola takodjes nista Mozda je u novim verzijama bolje ili rijeseno mozda samo ja nisam skuzio kako (lako moguce:-D) ali posto sam dobio accero s1 vise nemam tih problema :-D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:48. |