![]() |
Enermax i Peltier
Gledam u Linksu enermax 460w, eg465ax-ve(g)fma i piše da je na +3.3, +5 i na +12 naks struja 33A pa me zanima jel bi to napajanje moglo pogonit moju konfu (malo nabrijaniju (uskoro nadam se)) i peltiera jer njemu treba 24A.
|
mos mislit :rolleyes:
|
Mislim da ti za Pelta treba 24V, ne 24 A (mislim, možda i treba 24 A, ali mi je to malčice previše, šta ja znam).
|
Citiraj:
|
Evo citiram iz Bl@de-ovog članka na 2CROwded: ...zbog čega treba jako veliku jakost struje, naš konkretno 24 A.
|
Citiraj:
|
Moj bad, je 24A. Nego, mislio sam da Peltovi rade na 24V...
Čekajte, pa ako Pelt vuče 300W... + proc + grafa + komponente... Pa ovdje govorimo o sigurno pol kilowatta topline topline, vjerojatno više. Pa po ljeti komp treba parkirati ispod klime ako se hoće živjeti. Ali je po zimi lijepo toplo sa otvorenim prozorom:D:D |
Znači, nema šanse da Enrmax tjera i Pelta i moj kom zajedno.
|
Pa nema bas prevelike radnje oko ugradnje dva napajanja, pogotovo ako imas malo vece kuciste u koje mozes sa cicak naljepnicom srediti extra napajanje recimo sa donje strane kucista, naravno treba malo posla, ali moze se srediti sve.
|
Dva napajanja i gotovo :gringo:
|
Al di da ga zguram u Anteca. :confused:
Onda bi i ovo smeće od 300W bilo dovoljno za njega. |
P= U x I= 12 x 24 = 288 W .... u jebote....
BTW na napajanju mi pise 235 ATX da li to znaci da ima 235 W.Ne mogu naci oznaku za W nigdje na napajanju... |
Nisam siguran, ali mislim da pelt ne radi na 12V.
|
Citiraj:
|
Pelt radi na 12V i treba mu mnogo struje, ne preostaje mu nego još jedno napajanje, a i kućište u koje će sve to spremiti!
|
Ajoj jadan ja sa 235W bilo bi dobro to promjeniti ali....
|
zasto da mu drugo napajanje bude u kucistu. moze staviti drugo na kuciste. poklopac skines, probusis i ostali i zaserafis za vrh kucista tocno iznad prvog napajanja. i onda napajanje stavis na poklopac. i gg:P samo za kabele onda napravis rupu i kupis gumicu da se ne oglodaju na rupi..
ili kupi big/midi tower kuciste(kako ce neki predloziti) :cool: |
Mogo bi i samo elektroniku izvadit i svavit u manje kučište pored prednjeg venta da hladi. Tak bi i stalo u kučište.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:38. |