![]() |
Preporuka: WLAN USB Adapter i Antena
Pozdrav
Imam D-Link DSL-G684T modem i D-Link DWL G-122 WLAN USB Adapter i posto planiram prikljuciti jos jedan komp na internet treba mi jos jedan WLAN Adapter. A kako nisam bas zadovoljan s ovim zanima me da li netko moze dati nekakvu preporuku. Jer ovaj sadasnji zna blago receno najednom popizdit i nemoze se dobiti signal :hitthewal:. Udaljenost modema od usb je nekih 5m i dijeli ih 2 zida. Isto tako sam planirao zamijeniti antenu na modemu s novom (DWL-50AT, D-LINK, WI-FI antena, neusmjerena, unutrašnja, Konstrukcija dipol, 5.0 dBi, 2,4 GHz, HPBW Horizontal/Vertical 360/30) pa me zanima da li ce to uopce pomoci? Ili mozda netko ima nekakav drugi prijedlog. Samo imajte u vidu da mi je modem u dnevnom boravku pa bas i ne mogu staviti antenu velicine odasiljaca Biokovo :goood: |
Ova ti ima dodatnu antenicu da bolje hvataš signal, a ne košta puno
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=053.509.025 |
Po iskustvima drugih forumaša, tu je najprije problem D-Link DWL G-122 WLAN USB Adapter.
Preporućam da ako možeš negdje posudiš neki drugi "njok" i pri tom najprije deinstaliraj driver i software od "starog" + restart pa tek onda install tog posuđenog. |
Meni i kolegi je TP-Linkov usb wlan često zamrzavao komp. Nabavio sam polovnu TP-Link wlan pci karticu i od onda nikakvih problema. Kolega je kupio onu s linka i zadovoljan je njom.
|
ja imam abit pci express 1x wlan karticu baziranu na atheros 5006x čipu koja ima malu antenicu. Kupio sam je u linksu. Imam na drugom katu, se555 je drito ispod mene u prizemlju, 90% signal. Preporuka
A na kilometar i po, ista kartica sa double biquad antenom, home made, 97% signal ;) |
hvala svima na pomoci :respekt:
uzeo CANYON CN-WF511, ABIT AirPace nisam mogao zbog nepostojanja pci express slota na mbo samo mogu reci da sam prezadovoljan canyonom na mjestu gdje bi D-Link DWL G-122 imao od 50 do max 86% signala, canyon konstantno drzi na 100% :goood: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:18. |