![]() |
Intel E8500 3.16GHz
Mislim da je i kutija za sada ES :D vjerojatno će kutija biti slična sadašnjima kad izađu procevi na tržište.
No...65W TDP-a i onakav hladnjačić, baš sam i pomislio kako će Intel kompenzirati malu veličinu hladnjaka sa visokim brojem okretaja ventilatora :D Taj hladnjačić više pristaje Celeronima sa 35W TDP-a, nego procesorima sa 30W više. Vidjet (tj. čut) ćemo kad procevi budu spremno čekali na policama trgovina. SRV, pripremi vate :zdero2: |
Hladnjak i kutija izgledaju ko da ih je Apple dizajnirao - bijeli, mali, lijepi, slatki i trendseterski. :D
Koji je točan datum dolaska toga u prodaju? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali svejedno "siječanj" nije točan datum dolaska u trgovine već okvirni. :p |
kako je mali :-D
mislim da su ga mogli prodavati i bez hladnajka mislim da ce se ovaj vjerojatno morati mjenjati |
bas lijepo, znaci da stari hladnjaci ostaju...
Ne bi intel ES primjerak slao okolo sa tim kulerom da nije dovoljan... A jos k tome je i voltaza dosta manja na tom procesoru od ovih danas. |
Dobro, napon je manji, ali je TDP isti. Što znači, da troši istu količinu energije kao i sadašnji procesori. Ili ja tu nešto propuštam?
|
|
Ma ne da ne vjerujem tom hladnjaku nego ono...
|
Ja generalno vjerujem da ce bit u stanju normalno ohladit doticni proc, naravno na default settingsima. Obzirom da je jeftiniji za izradu (nema bakra), konacna cijena CPU-a ce biti niza, a oni zeljni OC-a ce ionako posegnuti za nekim aftermarket rjesenjem :) Mada, nebi bilo prvi put da je Intel usrao motku sa neadekvatnim coolerima, sjetimo se samo prvih Prescotta i njihovih BOX coolera.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
kada je e2140 dovoljan 95% korisnika |
Citiraj:
Pa mi tu i pričamo o nas, manje-više 5%. :D O.T. Zapravo o čem pričaš, daj si ono skini super paj pa teraj. Ljudi si liječe komplekse s njim. Dobro da dolaze redovito novi procovi. Da nema novih procova broj ubojstava bi bio veći za 230%.:hitthewal: NOT! |
100% si u pravu
ljudi si time ljece komplekse radi malenog k... :-D neki kupuju aute neki procesore... btw ovo se naravno ne odnosi na onih 5% ljudi kojima ta btzina utjece na njihov posao i to ce im se isplatiti kroz njihov posao koji rade btw u ejdno dogledano vrijeme (citaj za jedno gidinu dana |
Citiraj:
Nego, osvrnuo bih se na novost. Potpuno je pogresno navedena vijest. Citiraj:
http://www.benchmark.co.yu/news/2008...500_box_01.jpg A moguce je da u retail pakiranju opet dodje onaj stariji cooler kakav je i dosad dolazio na C2D procesorima, istina, moguce je da bude poptuno od aluminija, kao na E21x0 seriji. |
"Novi Intelov procesor oznake 8500, na radnom taktu od 3.16GHz, s 6MB L2 cachea spreman je za isporuku. Množitelj ovog procesora je 9.5, sabirnica radi na 333MHz"
Je li ovo znači da će od sada biti i polovični djelitelji i niži, npr 6,6.6,7,7.5....? |
Mislim da ce taj coller biti dovoljan.
Isti cooler se isporucuje i sa novim celeronima i stovise taj cooler sam isprobao na E6600 i sto je najbolje bio je par stupnjeva toplije od mog !Sonica. (load pod TAT-om 60-tak stupnjeva). |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:25. |