PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   BOOTMGR is missing (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=93951)

crnikmet 06.01.2008. 23:42

BOOTMGR is missing

Na laptopu je predinstalirana Vista. Samo je jedna particija C, druga je skrivena.
Instalirao sam Paragon partition manager 8.5 i pokrenuo defragmentaciju C diska. Nakon 30 minuta monitor se ugasio, ali je HDD pokazivao aktivnost . Defragmentaciju je paragon počeo nakon restartanja sustava. nakon sat vremena ništa, nisam mogao pokrenuti računalo pa sam ga ručno ugasio (na power svitch). Na pokušaj pokretanja prvo mi se javi BOOTMGR is missing. press ctrl+alt+delete.

Na netu san našao tutorial kako popraviti boot sa Vista dvd-om. Pokrenuo sam boot sa DVD-a i kad se pojavio prozor odabrao sam Repair a ne instalaciju.
Na slijedećem prozoru bi se trebala vidjeti particija na kojoj je Vista instalirana, no uopće je ne nalazi. Niti sistem restore se ne može pokrenuti.
Pokretanjem CMD sa particije X kada sam upisao C:\Windows , javi da je "system volume information corrupted and unreadable".
Skrivena particija se normalno može pregledavati.

Može li se to kako popraviti ili je FORMAT jedina opcija.
Napravio sam prije nekoliko mjeseci sa programom Lenovo Care 5 CD-a za vraćanje sustava na tvorničko stanje, no to mi je zadnja opcija.

Please Help!!:kafa::kafa:

MP950 01.05.2008. 04:23

Dobar dan. Kao i obično, ne može sve proći bez problema pa se opet javljam. Imam problem taj bootmgr is missing. i ne pomaže onaj repair od viste na dvdu jer kao nije kompatibilan sa tom verzijom od viste ?!??!??! Imate li neku ideju? Može li se jednostavno skopirati to s drugog kompa na ovaj ili nešto slično? U pitanju je vista ultimate x64 sp1

Joke 01.05.2008. 04:41

Ova druga solucija ne pomaze?

SOLUTION 2

If the previous method does not resolve the problem, you can rebuild the BCD store by using the Bootrec.exe tool in the Windows Recovery Environment. To do this, follow these steps: - Get your Vista installation DVD and pop it into your drive.
- Then restart your computer.
- Press a key when you are prompted.
- Select a language, a time, a currency, and a keyboard or another input method, and then click Next
- Click Repair your computer
- Click the operating system that you want to repair, and then click Next
- In the System Recovery Options dialog box, click Command Prompt
- Type bootrec /rebuildbcd and then press ENTER

• If Bootrec runs successfully, it will present you with the installation path of a Windows directory. To add the entry to the BCD store, type Yes . A confirmation message appears that indicates the entry was added successfully.

• If Bootrec cannot locate any missing Windows installations, you must remove the BCD store, and then you must re-create it. To do this, type the following commands in the order shown below: (Remember to press ENTER after each command)

bcdedit /export C:\BCD_Backup

ren c:\boot\bcd bcd.old

bootrec /rebuildbcd

- Restart the computer.

crnikmet 01.05.2008. 09:43

meni niti korak br.2 nije pomogao jer u koraku br 5 "Click the operating system that you want to repair, and then click Next" ne prepoznaje da ima instalirane windowse, pa je jedini način vraćanja tvorničkih postavki ( sa Lenovo care napravljenjih 5 backup cd-a), pa je laptop vraćen na tvorničke postavke(samo particija C i predinstalirana Vista). Nešto sam podataka uspio spasiti sa Win XP portable na stiku, tako da sam imao nekakav OS i na drugom stiku Data Recovery kojim sam spasio nešto podataka, ali ne mnogo.
Pozz!!

MP950 01.05.2008. 13:18

Dođem do CMD i ništa, ljepo slijjedim upute i nije ništa napravilo. Primijetio sam da su particije zamijenile imena C je sad E a E je C šta bi to trebalo bit, i jel zna netko kako mogu promijenit taj drive letter preko cmd?..

EDIT: Ne znam ni kako ni zašto, ali nakon instalacije novih vindovsa na drugu particiju automatski mi je pokrenulo ove stare i sad sve ljepo radi, bojim ga se jedino restartat da ne bi bilo opet

Floyd84 14.01.2009. 13:48

pomoć!!

Slago sam novu konfiguraciju, i kada sam krenuo sa dizanjem viste slučajno sam otvorio cd, i više mi neće pono pokrenuti instalaciju. Kad se resetira izbaci mi BOOTNGR is missing press Ctrl+Alt+Del for restart
ali neće ni da mi restarta osim na reset na kućištu. nikako nemogu pokretuti instalaciju, pomagajte ako možete

abjubeti 02.07.2016. 15:30

Imam isti problem sa mojim računalo previše

abjubeti 03.07.2016. 18:04

Citiraj:

Autor abjubeti (Post 2942311)
Imam isti problem sa mojim računalo previše

ovdje je stvar sada
Pokušao sam što je ovaj članak rekao
http://www.deskdecode.com/how-to-fix...top-or-laptop/
rekli su mi da se popraviti moje računalo pomoću popravak pri pokretanju
a oni su rekli
"Odaberite vaš Windows verziju i kliknite Dalje za početak za pokretanje sustava Windows popravak pomoću Windows disk."

ali peroblem je, moji prozori nisu na popisu ima tako, što mogu učiniti za to.
moj HDD je oštećen?
PLX odgovor !!!

kopija 03.07.2016. 19:49

Odnesi na servis, neznaš ni pisati, a popravljao bi bootmgr!

viper 03.07.2016. 21:13

nezna pisat jer koristi google translate?

imart 04.07.2016. 06:26

stavi instalacijski disk, bootaj sa njega, odi na repair windows i trebalo bi riješiti boot manager.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:25.