![]() |
Što bi svaki moder trebao imati! :)
|
skup sport je taj modding:D
|
ma budaletine...ovo sve zajedno je preko 5k kn
|
zas budaletine?
nisu nis krivo stavili, ovdje se ne govori o prosjecnom modderu vec onima kojima je to poso. a za ono sto radis kupis i pripadajuci alat. ukoliko izradujes sam kucista ili pak bilo sto drugo na ovaj princip ove sve stvari su ti potrebne stoga nema rijeci da su budaletine i da nisu ovo sve stavile s razlogom :kafa: |
ali pazi ,onda su svaki uređaj mogli stavit da bi ga trebao imat jer svaki uređaj može nećemu poslužit,jel tako?
|
pa i nije bas tako... spomenuti su mozda svi potrebni alati za obradu/modding... nisam reko da nema jos al ovo je ajmo rec neka osnova (mozda moze i bez par stvari)
|
Vise od 90% stvari imam dostupno :) , dobro je imati staroga za mehanicara :P .
|
Definitivno sve što je navedeno će dobro poslužit u moddanju. Al i bez par stvari na popisu se može.
|
Citiraj:
vidim da si iz dubrave mozda ti cak i znam staroga :) |
Citiraj:
Sve što je ovde navedeno je preko potrebno da bi se mogao napraviti jedan noramlan mod bez improvizacija i kojekakvih home made alatki. Od ovaoga sega imam možda 50-60% stvari, ali bih volio nabaviti jednu fleksericu i one kruniice za rezanje rupa, samo da ne moram svaki put dremelom rezati kilometarske rezove. |
onaj nastavak što ide na bušilicu od 12cm košta samo 220kn u bauhausu!weee
|
Nebi se baš složio da je sve prijeko potrebno. Rupa za vent se može i ubodnom izrezat. Rupa za šaraf može i bušilicom, itd. Volio bi imat onu stvarčicu za savijanje lima.
|
gle gore nisu stavili kako sve mozes nego kako je najpravilnije... i opet ako cemo tako, moras uzet i ubodnu sa setom nozeva jel... i jos trebas nac odgovarajuci borer...
ovo sto je napisano je za rad bez neke improvizacije. sve sluzi za nesto i dobro je napisano, cemu sad pametovat? :kafa: @Milentije : ukro si mi rijec iz usta sto se codiaca tice :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Isplatilo bi se to kada bi ti se ta lova vratila da radis to po naruđbi za keš i da naravno imas smisla , volje i debele zivce za to raditi, a ovako da ispilis nekaj si doma a das toliko love za aparate nema smisla.
|
Citiraj:
LOL, a kome je to modanje kućišta posao? nemoj me nasmijavati. može biti hobi, no ne znam baš tko od toga zarađuje za kruh. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nekaj napraviti svojim rukama - neprocjenjivo (u zadnje vrijeme se ta rijec vrti po forumu:goood:) Sav navedeni alat moze pronaci i drugu svrhu, a ne samo modanje kucista. Osobno imam sav alat osim pigerice i "lohera" za 120 rupe, ali mi je i to dostupno, a niti jedan komad alata nisam kupil za modanje kucista. Vjerujem da vecinu alata imaju i oni koji ne zovu "majstore" za svaki sitni kvar u kuci ili okolici. |
Većinu tog imam:D
|
I ja - jedino što meni od onoga tamo fali (a da primjećujem) je onaj punch rezač (govorim o radioni od starog a ne tu u ZG naravno) a bušilica npr i nemora biti aku da bi se moglo s njom raditi to je bullshit, samo je stvar komfora onoga ko radi da je nema nikakvog tehničkog razloga zakaj bi morala biti aku, a ako to izostaviš onda je cjena adekvatne bušilice parsto kuna, mislim da se razumijemo ja imam aku bušilicu/odvijač i to dva komada doma i to dovoljno jaka da možeš radit s njima kaj oćeš ali nema potrebe za njima ako nisi pretjerano analan o provlačenju žice po sobi...
|
Zna tko kako se ovo zove: Pop Rivet Gun
Edit: Thx obojici |
http://www.centar-alata.hr/rucni-ala...duct_info.html
Neki naziv je "Kliješta za pop zakovice" |
Pištolj za pop nitne, bar je tako poznato u narodu.
|
to je alat za onoga koji ima podosta love, dobro poznavanje alatničarstva, jake volje i puno slobodnog vremena :D
|
Vidim da je lik neki strašan bajaaa...i ono,pun kufer alata...jer bez toga nema zanata...a slike nigdje ni sličice šta je na kraju od toga ispalo... :stoopid: :stoopid: :wtf2:
Ne,ne mislim surfat sat vremena da nađem kako je to čika majstor sredio... :stoopid: U principu jasnije mi je kad vidim kakvu je 'krofnu' nagurao naprijed na case... :goood: Ono..mogao je staviti ružu za tuširanje,te malo cijevi za vodu i kanalizaciju - poljepiti + zanitati!!! ;ali prije toga obavezno lijepo obraditi dremelom i ostalim skupimm aljatom... :stoopid: :fiju: :hitthewal: :kafa: EDIT : Da vidio sam d apiše samo "recomended tools for modding.."...ili kako već piše ; ali bitno da nema nigdje slike ničega kvalitetno urađenog - tim MDFKR aljatom...samo ona 'krofna... :kafa: Uzbuđujmo se narode...to je čovjek od alata (ne i zanata)... :fiju: A blog je cijeli prestrašan... :goood: :lol2: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
6k kn za kvalitetan alat? Ovo "što bi svaki moder trebao imati" prelazi ohooooho 6k kn ako pričamo o kvaliteti. Samo kvalitetna aku busilica, ubodna, dremel mogu koštat preko 4k kn, pogotovo ova aku što je navedena pod linkom...:) Ali vrijedi plati vise imaj dulje.:)
|
Za svaki posao treba kvalitetan alat samo štemerica odmog starog košta 4k kn tako da je to izlišno uopće diskutirati o alatu i cjenama, cjela radiona od starog ima za možda 50k kn alata unutra i još nema sve kaj bi htio/bi mu trebalo... :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:44. |