![]() |
Kučište i napajanje do 560 kn
trebao bih kučište i napajanje kak je navedeno u naslovu za novi komp...
želio bih što tiše napajanje a da je dobro, a za kučište je bitno da nije ''lijepo'' ko mode com harry napajanje za ovu konfu Intel E4500 Gigabyte P35-DS3L 1 GB Kingmax ddr2 800mhz powercolor x1950pro 256 pci-x hitachi 160gb s-ata Koja je razlika između S-ata naponskog konektora i obicnog? mislio sam uzet Codegen 6221L-CA i Fortron 400w iz vemila ali nisam siguran zbog napajanja...privuklo me brdo certifikata al nisam siguran za ovaj pasivni PFC... ak moze objasnit neko ko se kuzi bilo bi super |
PFC služi da se poveća efikasnost napajanja (što napajanje ima veću efiksnost manja je razlika između snage koju vuku komponente i snage koju sisa iz štekera) ako te zanima više imaš stickye o tome...
Fortron 400W PNF je jako dobro napajanje samo izbor kablova na njemu je mršav pa će ti trebati i nekoliko Y splittera za Molex i Molex to SATA adaptera za njega... SATA ima +3,3V +5V i +12V i naravno 0 tj GRND a molex ima +5V i +12V i naravno GRND tako da SATA ima tu jednu liniju više ali obični 3.5HDDi i DVD-RWi na SATA ne traže +3,3V za 2.5 HDDe i solid state diskove neznam dal trebaju ili ne tako da to provjeri ako imaš nešto od toga... |
dakle svejedno je na koji kabal spajam hdd?
i ovo 'PNF' za napajanje znači nešt posebno? u vemilu sam gledo i nema tog nigdje... |
Citiraj:
Recimo: Fortron 350 W PNF |
ima ima ...
fortron 350pnf+sharkoon rebel9... |
350 wata je dovoljno za konfu?
gledo sam neki kalkulator napajanja napiso je 299wata ''decent psu'' |
apsolutno je dovoljno ,pogledaj malo okolo po sigovima pa ces vidjeti što sve vuce taj fortron...;)
|
hvala na odgovorima, ali ja još nisam skonto da li je svejedno dali ću uključit hard na s-ata ili obicni prikljucak za napajanje
|
Svejedno ti je, samo nemoj istovremeno na oba.
|
Fortron 350PNF
Sharkoon rebel9 Svejedno je na koji ćeš način spojiti. I kupi si još 1GB rama! |
ok...evo zadnjeg pitanja..
pošto mi je frka s parama pa nemam svih 500 kuna pri ruci mislio sam prvo uzeti samo ovog codegena s napajanjem i onda kasnije kupit fortrona... pitanje je koliko je to napajanje u kučištu sigurno što se tiče napona i stabilnosti ? |
Ne pretjerano sigurno... Mislim neće ti sad eksplodirati konfa ali ako ti se za par mjeseci napuhnu kondenztori na ploči ili ti se komp bude BDOSao nemoj se niti trudidi postati problem ovdje jer ti unaprijed mogu rećkaj ćemo ti odgovoriti kao prvog sumnjivca...
|
hvala na odgovoru...
ak bude napajanje na matičnoj jedno cca 3 mjeseca očel se nešt sj**at na njoj? mislim onda uzet napajanje ovo fortronovo... |
Citiraj:
i ja razmišljam o kupnji istog.. |
povjerio sigurnost kompjutera smartboxu...:D
ružna ružna iskustva s 'pametnomkutijom'... neka...idem igrat WoW sad na svojoj p4 kanti iz 2001... :D tako da niko neočekuje odgovore do 22:30 :D |
viš, smartbox je još i dobar (bar kod mene.. imaš i ms, powernešto, itd.. :)
i biće dobar dok ne uleti nešto bolje. ;) |
psu - Napajanje FORTRON 350W, PNF, Super Silent, 12cm ventilator, ATX2
cas - Coolermaster Centurion 534, silver-black , bez napajanja 557,14Kn www.adm.hr |
joj kak ste me svi zbunili, a pogotovo vuco... :P
čito sam okolo postove i sad neki ne-PNF fortroni...ono ovo PNF rulz a ovo drugo ne jel ovo PNF sad il nije? ko zna? ko jako dobro vidi sliku koja se zamuti kad ju se uveća? http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...te=0&Sifra=752 pls odgovor :D EDIT: nakon uviđenog problema ispričavam se zobg ovog posta, dakle problem je u mojim očima koje nisu mogle vidjet tamo u vemilu dio koji se zove ''Model'' u opisu proizvoda... vidim sad da je 350w PNF , a 400 nije... |
Mislim da ti taj 400W fortron u vemilu nije PNF model ali ti iamju u adm-u 400W PNF za 300kn. Ali zato model od 350W u vemilu ti je PNF i on ti je dosta i ustedis 100kn - tak su ti i svi rekli.
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=3798 |
Ne vjeruj cjenicima dok ne vidiš sve sam, svojim očima:
http://forum.pcekspert.com/showpost....7&postcount=48 |
nakon pregledavanja skoro svih recentnih tema o napajanjima smislio sam još jedno pitanjce...
hoće li ovo fortron 350w pnf imat dovoljno priključaka za gore navedenu konfiguraciju s tim da grafička neće bit x1950pro nego hd3850 od powercolora ? moja zbunjenost opet : matična ima 24 pinski utor za napajanje, no ima i 4 pinski nešto iznad cpu utora, dakle zbunjenst dolazi iz činjenice da moja sadašnja ploča ima 1x20 pinski i 1x4 pinski i oba su puna, dakle ( :P) trebali na ovu gigabajticu stavit napajanje u oba utora il kaj? nekontam... |
ništ...evo kupio napajanje i kučište...fino mjesta u njemu ima...
a napajanje je nekad tiho a nekad bučno al se može pretrpit :D |
Citiraj:
toliko o stručnosti...lol |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:01. |