![]() |
Nadogradnja na Athlon X2 sa Athlon 64?
Bok!
Imam Athlon 64 1800+ i 2 GB DDR memorije. Matična je DFI Lanparty UT nForce 4 Ultra D. Razmišljam da zamijenim samo CPU, a ograničen sam socketom 939. Mogao bih za nekih 480 kn kupiti Athlon X2 3800+. Moje pitanje je: da li taj CPU radi sa tom pločom i postoji li neko pametnije rješenje za upgrade? Htio bih ostaviti ovu ploču i memoriju. Komp uglavnom služi za Flight simulator, pa bi tu dobro došlo nekakvo podebljanje. :) Hvala! |
Taj X2 će bez problema raditi na toj ploči. Ja sam na DFI Infinity nF4 Ultra imao Opteron 165, a onda sam ga prodao kolegi koji ga je stavio na DFI LP i radi.
|
Za 480 kn kupi radije:
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=3567 |
Citiraj:
|
Nemaš razloga puno osjećati s939 kao ograničenje, trust me, taj proc će sigurno tjerati svaku igru još 2 godine u prihvatljivim granicama, posebno sa malo OCa...
Jedini provblem zašto se s939 ne isplati su cjene rama ali s obzirom da ti već imaš ram onda to nije issue... :) Samo naprijed a ako frkneš ovaj stari proc još uppgrade dobiješ za 300ak kn ja sam ljetos ubo ovog svoga i nisam požalio niti jednom... |
Citiraj:
Samo je mana što je teško naći procesore za 939 ploču i što ij često daju sa smanjenom garancijom. Recimo: http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=2620 Ne vidim zašto bi garancija bila samo 6 mjeseci, al eto. :/ |
Zato jer je to tray verzija za OEM distribuciju ona od starta ima takvu garanciju bez brige procesori se ionako jako, jako, jako rijetko kvare... :)
|
Citiraj:
Ako se ne nađe bolja opcija (a sumnjam da hoće), mogao bih u ponedjeljak uzeti taj procesor pa cemo vidjeti. :) |
Samo pokušaj naći sa Toledo jezgrom, a mislim da su ovi u ADM-u Manchester.
Ako se danas-sutra odlučiš oc-ati, realno je za očekivati bolje rezultate sa Toledo jezgrom. |
Msilim da nema uopće Manchestera samo Toledo i "rezani" tj. Toledo-512 moj je iz ADMa i Toledo-512 je tako da noviji batchevi samo mogu biti isto to jer se Manchester prestao štancati davno prije Toleda...
|
Moguće da je tako, ali sam ih zvao i rekli su mi (ADM) da je u pitanju Manchester. Možda su se zeznuli:D
|
Manchester je stara kljusina, ne vjerujem da je to ali znaš da je pravi Toledo zapravo onaj sa 1mb po jezgri tako da... :)
|
Frend je u linksu kupio tray verziju i dobio 3g. garancije. Malo smo se iščuđavali, ali na računu stoji 3g.
|
Zanimljivo i ljepo od strane linksa da daju više garancije od AMDa... :)
|
Citiraj:
Na cjeniku isti CPU ima i ve-mil al ga nemaju trenutno. Mozda dobiju ovih dana. |
kolika je realna razlika oc-a manchester jezgre i toledo u mhz ?
|
Kod OCanja? IIRC Manchester se spominjalo da ide max oko 2.4-2.5 a toledo da ide i do 2.8-2.9 ali naravno to je stvar sreće možeš imati i Toledo koji neće preko 2.5 pa ti to ne pomaže baš osim kao grubi orijentir...
Da Toledo je sa 2x1mb cachea a Manchester je sa 2x512kb a ima i "rezani" Toledo (u biti isto je ko Manchester ako izuzmemo OCanje) koji CPU-z i sl prepoznaju kao Toledo-512 koji ima isto 2x512kb - takav je moj i većina "novijih" s939 X2 ako ne i svi... |
Citiraj:
ja takoder nisam pozalio kaj sam uzeo X2 4200+, manchester(toledo-512), jer ne mislim mjenjati platformu jos dosta vremena. oc-a se preko 2900(blizu 3ghz ni mrc), s tim da je do 2800 stabilan, al to je onak, procjena od oka, nisam previse vrtio testiranja, kod mene ak se dizu win radit ce sve. mbo je DFI SLI-D. jos da nisam unistio onaj svoj 3500+(bas pao na nozice, geez...nikad ne padne al kad ga treba prodat onda bas mora i jos na nozice...) platio bi svoj samo 420kn, ovaj je bio mislim 620kn, prije par mjeseci. |
Pre 2 meseca sam zamenio Athlon64 3000+ za X2 3800+ na Abit nForce4 939s i nisam pogresio. Sve radi brze i bez seckanja a stalno su mi ukljuceni Illustrator, Photoshop, InDesign, TV tuner.
|
isplati se prec. potpuno se slazem s gamerom i yedwyaem. i ja sam isto preso sa 3200+ na x2 4200+ i osjeti se razlika.
|
A evo, ja presao s X2 3800+ Manchester na Opteron 165 i vidim razliku :).
I nije toliko strasna, ali kad se tu ubaci 4 sticka rama, razlika ipak postoji. Manchester se cesto smrzavao i davao dump memory cak i na 380 MHz, dok to na Opteronu jos nisam dozivio, cak i na 454 Mhz. A i tu je malo bolji clock :). Moja preporuka bi bio Opteron, Manchester nikako, a Toledo je valjda isto ok - nisam imao tako da ne znam. |
i ja sam krenuo u tu rabotu. jedva sam danas našao 939 procesor. na kraju uzeo 3800, al štasad, glavno da je x2. još nisam isprobao, al očekujem promjene, prvenstveno dok mi radi tv kartica. vidjet ćemo...
|
Citiraj:
ja osjetim razliku sa 4000+ na ovaj, tak da sve ovisi s cim radite i cim se bavite. raranje je brze, photoshop je nesto brzi, przenje je stabilnije, nero recode brze pici itd...uglavnom, osjeti se razlika. |
I ja mislim sa 3800+ na X2 4x00+. Mislim komp kupovat krajem godine pa za sad da imam dual core za donekle igrat neke današnje igre. Mislim, nije ni 3800+ loš, ali čisto da nekaj promijenim... ;)
|
Citiraj:
|
Fala na savjetu Tekla al uvijek me nekaj vuće da malo kopam i mijenjam hardware. Nekog zanima da ima najbolji komp a mene da svaki čas nekaj malo zamijenim/dodam. :)
Iskreno, nisam imal do sad nikakav dual core proc, pa bi se malo zezal sa tim. P.S. Inače ciljam na 'malo' jaču am2 kantu... |
Citiraj:
prelazak sa s939 na AM2 ti je bezvezan jer neces dobiti bolje performanse nego sa nekim klokanim X2 na s939. u odnosu na dobiveno/ulezeno se stvarno ne isplati. ak vec ciljas na nesto bolje, definitivno uzmes intela. na AM2 sa takvom konfom, IMHO, je bacanje para.:chears: |
Pardon, mislil sam da čekam na AM2+. Nisam svoj danas. Inače, ljubitelj sam AMD pa ne bi na Intel. Intel ima bolje procesore (bar trenutno) ali mene ne zanima baš naj-naj a nebre se reći da AMD nema dobre procesore...
|
Citiraj:
Ja svoj primjerak jos trazim. |
Pa ja sam ih videl 2 komada X2 4200+, jedan je na BUG-ovoj stranici u oglasima - 450kn ak se ne varam i jedan na news grupi. Nove je teško stvarno najti.
Eto ja bi dvije jezgre i to je to. Samo su financije na čekanju za rješavanje pa za tih par-sto kuna troška moram čekat. Svoj mogu prodat odma jer je nekak tražen... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:01. |