![]() |
Pomoc oko LCD-a. Opet. :)
Evo ja se javljam s mojim prvim postom i prvim problemom.
Namjeravam kupiti novi LCD tv. Pregledao sam forum i vidim da se misljenja dosta razlikuju. Meni bi LCD najvise sluzio za gledanje HRT,RTL i Nova tv te za gledanje divx-a. Vidio sam da je moguce spojiti DVI izlaz na HDMI. Sto bih dobio s time, da tako gledam divx? Nisam siguran da mi je dostupan dig. signal u Vukovaru. Ne znam mogu li uhvatiti signal iz osijeka. 25 km je do odasiljaca. Uglavnom da ne duljim. Par LCD-a mi je zanimljivo. Sony Bravia KDL-32U2000 - 4450 Pevec Quadro TFT32KL21 - 3999 Pevec LG 32LC51 - 4500 Pevec Philips 32 PF 3302 - 4700 hgspot ili neki drugi. Vidim da se za slicnu cijenu mogu uzeti isti lcd-i velicine 66 cm. Koja je bitnija razlika izmedu 66 i 82 cm ako su skroz slicne karakteristike? Daljina od tv-a bi bila neka 4 metra. Vidio sam da za tu cijenu mogu uzeti i CTR tv. Mislim Phillips. Ne znam koji tocno model. Sto biste mi vi preporucili? Znam da su ovakve teme bile pa se nadam da ce neka dobra dusa pomoci. :goood: Ispricavam se zbog pravopisa, zurim jer je 31.12. 19:21. :chears: Puno pozdrava i SRETNA NOVA 2008. zivjeli:chears: |
ne razumijem kupovinu LCD-a zbog gledanja divx-a i hrvatskih programa...
ja bi pricekao da se pocne u hrvatskoj vrtit HD televizija :) |
odgovor
Ne kupujem samo radi toga.
Trenutno imam obican tv. i nekih tjedan i pol gledam ljubicastu sliku, a i zvuk mi puca. TXT ne radi. i tako On je odradio svoje. Sada namjeravam kupiti novi koji ce mi sluziti neko vrijeme. Koliko se inace kavare lcd tele? |
Sony il Philips....uglavnom kad sam ja kupovao (prije godinu i pol), uzeo sam par modela, prosurfo sve reviewe na internetu i kad sam se odlučio za model-dva pitao sam na forumu.....inače svatko svog konja gura....
Na kraju sam kupio Sonyja...al sad više ne znam kako koji modeli stoje - u svakom slučaju kupi lcd a ne plazmu... :kafa: |
za nevedeno, kupi Philips CRT widescreen.
ovi jeftini LCD-i su čisti šrot i TV program a da ne govorim Divx će izgledati katastreofa. |
Citiraj:
Citiraj:
Al pošto je već odlučio da hoće lcd, preporuka philipsu. |
dvi hdmi ulaz
Ako spajaš dvi sa kompa u hdmi na tv-u nečeš imati zvuk na tv-u nego češ ga morati preko činča dovesti u neko pojačalo isl.
Jer je hdmi ulaz najenjen signalu sa zvukom i slikom,a dvi daje samo sliku! Najbolje je spojiti preko vga ulaza na tv-u + činč na tv-u i sve 5. Probao sam i jedan i drugi spoj i mogu reči da je slika preko vga ulaza puno ljepša i mirnija,te se lcd tv ponaša kao monitor što se tiče rezolucije i svega. Preko DVI HDMI kabla je slika nešto jasnija i oštrija ali dreče boje i sve je nekako čudno i ne može se lijepo naštimati,a i ako nemaš vanjsko pojačalo nemaš zvuk!!! |
Vidio sam da dosta ljudi pise da je spojilo komp i tv preko vga kabela.
I da je ta opcija jeftinija. Kakva je inace kvaliteta domacih analognih programa na LCD-u? Neki kazu da je zadovoljavajuca a neki opet da ne valja. Inace zasada imam zamisao da od desktop kompa napravim da radi iskljucivo na lcd tv tipa Windows XP MCE ili Vista. Ono gledanje filmova, torrent, mp3 i tak. To bi napravio kad dobijem sluzbeni laptop od firme. :) Naravno kasnije planiram uzeti zvucnike i pojacalo. Nista pretjerano. Ali da zvuk bude dobar. Vidio sam dosta recenzija od Sony 32U2000. I svi ga hvale. Zasada sam samo vidio Quadro TFT32KL21 kakvu sliku ima. Meni se cinila OK. Ali nije u Vinkopromu bio velik izbor za usporedbu. Ali mi se Sony cini puno bolji izbor jer ga dosta ljudi hvali. Prekosutra idem u Osijek da vidim sta se nudi. Svida mi se i Philips 9551. Ali mi se cini nekako masivan. he he. Inace kakva je kvaliteta slike kada bi se igralo na LCD? Inace ne igram puno. Ono cisto kad je neka zanimljiva igra. |
dobar je za igranje .
|
Citiraj:
|
dvi
Hočeš reči da dobiješ zvuk preko DVI-a,nemoguće... :care:
|
Cekaj, cekaj... preko DVI-a nemozes imat zvuk, ali...
1.) ako spajas DVi-DVi ili vga-vga onda pored tog ulaza na TV-u imas i audio ulaz (ili 2xrca ili 3.5mm za slusalice....) i onda opet imas zvuk (tako je meni spojeno + optika na receiver kad mi se gleda u 5.1) 2.) ako ides DVI-HDMI onda imas pored DVI imas mali kabel 3.5mm koji spajas na izlaz za zvucnike i onda na HDMI-u imas zvuk, tako da sta god napravis/odaberes imas zvuk na TV-u (ako zelis) |
Moja preporuka je philips ja sam ga uzeo prije 15 dana za 4300 kn i uzeo dvd sa hdmi spojio i slika je odlicna cak i na divx-u. A ova preporuka fanatica i nije nesto jer plazmu od 32 inca ja nisam vidio
|
Citiraj:
Tako da ne vidim razloga da se pinovi neiskorišteni za slanje slike ne iskoriste za slanje zvuka. U tom slučaju dvi2hdmi konektor bi samo "prešaltao" sve kak spada. edit: Moja grafička to može bez problema, internet je pun informacija, evo ti jedan kratki copy-paste: Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:53. |