![]() |
Kontrola ventova na DFI Infinity NF4
Pozdrav,
imam malih poteškoća s kontorolom ventova na DFI Infinity NF4. Ploča: http://us.dfi.com.tw/Product/xx_prod...YPE=LP&SITE=US Na njoj je zadnji bios :) Probao sam kontrolirati sa Speedfanom i Smartguardianom ali 0 bodova. Ja spuštam "postotak" okretaja ali se vent i dalje glasa ko da je na 100% okretaja :) Trenutno mi xilence divlja na 1200+ okretaja. Molim za savjet ili preporuku nekog drugog programa za kontrolu. Hvala i lijep pozdrav. |
Vent na procu ili zujalica? Ja sam na Infinity nF4 Ultra s Optijem 165 u BIOS-u podešavao box cooler u postocima i radilo je kako treba. Bio sam ga stavio na nekih 65% i nikad nikakvih problema. Proc je bio na nekih 48-50C. Nisam više siguran može li se i zujalica štimati, ali nju nisam dirao jer se vent nije ni čuo iako je vrtio na nekim divljim okretajima (1000+ rpm).
|
xilence :)
spojio sam ga na system fan na ploči :) ima, system, chipset i cpu :) samo je system popunjen :) u bios nisam gledao ali se ne sjećam opcije da se može :( |
pod " PC Helth Status " bi trebao dobit OVAKVU sliku (sa def biosom) dok sa tim kojim si stavio sad bi trebao imat jos opciju za chipset. namjestis na vrijednost koja ti odgovara (CPU=20% pa nadalje, CHIPSET=50% pa nadalje). To je sto se tice biosa, a sto se tice speedfan-a (4.33 verzija) bi trebalo najnormalnije radit. ako ne pogledaj jesu ti ukljucene opcije ISA BUS i SMBus iako je po def ukljuceno (configure->options)
|
pozdrav da u speed fanu su uključene opcije ISA BUS i SMBus.
Ovu sliku koju si stavio takvu ja dobivam u biosu. Budem probao s novijim biosom. tj. ja i imama zadnji bios. http://us.dfi.com.tw/Support/Downloa...FLAG=A&SITE=US to je ovaj sa službenih stranica :) lp |
skini CK84D811 bios, otvara mogucnost podesenja chipset fan-a... tako da si rijesio vec 2 venta. nakon toga pokusaj kontrolirat prek speedfan-a...
btw jel flashas prek winflasha ili removable diska ? |
uz pomoć dobre stare diskete :)
ovaj put će to ići preko usb fdd jer nemam više standardni fdd u kompu :) damn to je bios iz 2005.g..nekak imam filing da ga i ne bi trebao stavljati :) edit: molim lock. fanemate 2 i 3pin Y cable će riješiti sve moje probleme :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:08. |