![]() |
internet i wlan
Modem Elcon adsl2253eu i bežićni router Canyon WF154
spojio sam 2 PC na net preko wirelessa. želi bih dopustiti spajanje susjedov PC na WLAN a nikako na net. tako da može djeliti podatke i igrati na LAN. kako da napravim? MAC adresa? |
To možeš napraviti tako da na susjedovom kompu odeš na Network Connections. Tamo odeš na Properties od njegove bežične kartice i klikneš na TCP/IP Options i upišeš pogrešni IP od Gateway-a (taj bi broj inače bila IP adresa od tvog bežičnog routera). Polja gdje moraš upisati statičke IP adrese, subnet mask i DNS server ispravno popuni (npr ako Canyon ima adresu 192.168.1.1, daj susjedovom kompu adresu 192.168.1.2, itd...).
|
ne razumjem.
što trebam podesiti? nekako imam dojam da je spor unatoć 3-4 signala. nekad kubi vezu na net.. podešavanje sigurnost , brzine itd.. molim savjet |
Citiraj:
Što ako susjed vrati ispravan IP od Gateway-a i počne surfat badave?:lol2: |
Citiraj:
Imaš tamo fino to za poštelati u access restrictions. |
Citiraj:
kako? objasni.. |
Citiraj:
@Dottore Spoji ga normalno al mu nemoj upisati Default Gateway (od svog modema/routera), znači samo IP i Subnet Masku. Primjer: http://img442.imageshack.us/img442/6...rd01og9.th.jpg |
Citiraj:
|
Citiraj:
To vrijedi ako ti je modem uštekan u LAN port od Canyon-a, a ne u WAN port. |
da ne otvaram novu temu jel bi neko mogel napraviti tut kako bridgati VPN da se mogu preko jednog kompa vise njih spajati na net
|
Citiraj:
joj hoću reći da ja imam router a susjed je udaljen 20-tak metara. da spoji na WAN preko usb i samo mu zabranim net ali kao LAN da radi... |
a jeste zakomplicirali zivot,
prvo i osnovno, staticki IP mora biti na citavoj mrezi. tada se ode u postavke ruter i odite se u firewall tamo se zabloka IP od susjedovog kompa, dakle sve portove zablokat (ovime podrazumjevamo internet portove) i voila |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:40. |